Cisársky rez pri výške rodičky 152 cm

denda90
26. nov 2014

Dobrý deň, dnes som bola u doktora a povedal mi , že moja výška 152 cm je kritická a keď bábo viac narastie tak musím ísť cisárskym lebo mám aj užšiu panvu.... A ja by som nechcela cisárskym ... aká je pravdepodobnosť že pojdem cisárskym ? som v 33 tt a 2 dni a malý má 2120 gramov

katrin21
26. nov 2014

@denda90 tak to len lekar posudi, on vie presne rozmery... dietatka aj panvy
Ale mam znamu, co je malicka asi 150cm,droba a porodila 3 deti, normalne a neboli najmensie, take normalne.

pipilady
26. nov 2014

Moja mama má 152cm, celé tehotenstvo jej merali panvu a tvrdili, že normálne neporodí, napriek tomu jej nebol "nariadený" CS a porodila ma bez problémov. Mala som 3,5kg.

siska53
26. nov 2014

@denda90 to musi posudit dr.
Ja mam 155,uzku panvu a prve babo bolo na mna vacsie..plus este uterus bicornis a cisarsky som mala ist aj v druhom.pripade.

Jedna pani vonku mala dceru,co bola postavou ako ja..tiez uzka panva,nizka vyska..isla prirodzene a dietatko ma velke zdravotne problemy...
Nestrasim ta,ale aj to sa stava...
Byvala suseda je este mensia odo mna,neviem,ci ma aj iny dovod na to,ale obe deti sli cisarskym.

Ja viem,ze cisarsky nie je uzasny,ale ja som sa rozhodla respektovat nazor lekarov.

ester79
26. nov 2014

Mám rovnakú výšku, panvu nie veľmi širokú a počas tehotenstva nikto ani len nenaznačil, že by som mala z nejakého dôvodu rodiť cisárskym rezom. Je pravda, že moje bábo nebolo veľmi veľké a pôrod trval dlho, vytrápila som sa, ale stálo to za to. Ak máš možnosť, skús sa spýtať na názor iného lekára.

stellamaris
26. nov 2014

@denda90 mam znamu 150cm vysoku,ktora ma 5 deti a iba jedno cisarskym-kvoli zlej polohe dietata.Kvoli uzsej panve ti mozu sekciu naplanovat alebo kvoli väcsej porodnej Vahe dietata......vsetko zavisi od lekara

danieli
26. nov 2014

Skus sa opytat na nazor viacerych lekarov, budes mat lepsi prehlad, kazdy ma iny nazor, podla toho sa rozhodni, tiez som na tom podobne, mne len naznacili, ze ak bude babo vacsie ako 3 kg tak sa priklanaju k sekcii, ale rozhodnutie je na mne, dalsi, nevidel dovod na sekciu a posledny mi povedal, ze ma nechce trapit, vybral pre mna sekciu, chcela som sekciu len som to nikdy ani nenaznacila a posledny lekar to asi vycitil, pre mna to bolo najlepsie riesenie, bola som velmi spokojna, takze ak mas volu rodit prirodzene urcite si zisti od viacerych lekarov, ci je to mozne a ak to skutocne nepojde inak mas cas sa psychicky pripravit na sekciu

petulaptt
26. nov 2014

Ja mam tiez vysku 152cm a tiez som kvoli vyske pocuvala o cisarskom, no ked prislo k porodu, dr v porodnici povedal, ze dieta bude mat tak dve kila, ze to vytlacim. Rodila som teda normalne, mala mala porodnu hmotnost 3160g

denda90
autor
28. nov 2014

ďakujem Vám za rady ... 🙂

mamulienka30
28. nov 2014

@denda90 - to bude mat pod tri kilecka to vobec neries, to ho porodis normalne. Nechat si rezat brucho, lebo lekar povedal, ze vraj... to je blbost, dieta nie je nijako ohrozene a keby porod nepostupoval, cisarsky mozu spravit kedykolvek. Ale skuste to normalne. Hojenie po cisarskom a keby chcete dalsie babo, no jednoducho prirodzene je prirodzene. Nie si prva ani posledna malicka zena, ktora bude rodit.

kkatkaaa
28. nov 2014

Ja mam výsku 154cm a tiez ma plasili cisarskym ak bude dieta mat viac ako 3 kilo....a nakoniec som rodila prirodzene a maly mal 3,4 kila a porod bol rychly a lahky...takze sa nemis bat.

denda90
autor
28. nov 2014

@mamulienka30 však práve, že chcem ísť prirodzene ... viem, že keď sa bude musiet tak budem musieť aj cisárskym v nutnom prípade , ale neviem podľa mňa je to také neprirodzené ...

dush
28. nov 2014

Ja meriam presne 150cm,ale som aj stihla(kg)40Podla mna zalezi od panvy a merania.Obe deti som rodila sekciou. vaha 3.500 a 3380.Ked som prisla k lek.a oznamila,ze som tehu,pozrel na mna a hned do teh.preukazu napisal SC.

dollynkaa
28. nov 2014

@denda90 nechapem co to s vyskou moja kamoska ma tiez taku jak ty je drobna uzka v pohode porodila. A ja pri vyske 158 siroka panva som isla cisarskym

denda90
autor
28. nov 2014

@dollynkaa povedal ze to je nejaký rizikovy faktor... mala by som mat minimalne 155 cm ze to je hranica , potom je riziko ze by som malého nevytlačila a mám aj uzku panvu

dollynkaa
28. nov 2014

@denda90 aha no zaujimave.bo ta kamoska s tym nemala problem. Tak pojdes cisarskym ved hlavne nech to je oki

lenorik
28. nov 2014

no nechcem tu mudrovat, nie som lekar. Ale napisem moju skusenost. Ja mam 165cm, 42kg, ked som otehotnela (teraz "uz" 44 😀 ). Ked som bola tehotna, mala som v tehotenskej knizke napisane s vykricnikom Sekcia. Aby si to porodnik hned vsimol. Moja Dr. mi to vysvetlila, ze sa meria predo-zadny (nie sirka bokov, ako si to vela mamiciek mysli) priemer panvy a ak je velmi uzky, hrozi zakliesnenie babatka, pripadne velmi radikalne roztrhnutie hrazdy. Takze v tomto pripade sa voli radsej cisarsky. Tento uzky profil panvy je castejsi pri nizsich dievacatach, takze nemyslim, ze to ma nieco konkretne spolocne len s vyskou 😉

dionyzka
28. nov 2014

@denda90 ... ja osobne by som chcela vediet nazor viacerych lekarov. Mam pocit, ze lekari sa radsej "pre istotu" rozhoduju radi pre SC akoby mali cely porod byt pri rodicke a pri problemoch vcas zasiahnut.
Ja by som bojovala za prirodzeny porod!

sam2
28. nov 2014

No ja mam vysku zhruba ako ty, panva sa mi v tehotenstve nepohla ani o milimeter, vsade v papieroch som mala ze SC, lebo maly bol na mna dost velky 😀 A aj tak ma nechali trapit 6 hodin...nakoniec zakrocil primar a maly bol do hodky na svete, samozrejme SC. A to ze sa da cisarsky spravit hocikedy nie je az taka pravda, u mna to bolo dost na hrane, lebo maleho ozvy zacali slabnut...samozrejme, vsetko sa uvidi az v den porodu...takze mozno pojdes prirodzene a ked nie, tak nie. Nie je to sice prijemne, ale to ze budes ty a babo v poriadku je prvorade, nie? 😉

denda90
autor
11. aug 2015

no ahojte aj ked az teraz pisem 🙂 zvladla som to prirodzenym sposobom moj uz 7 mesacny chlap sa narodil s mierami : 51 cm a 3350 gramov 🙂

nevenka
17. aug 2015

@denda90

super, gratulujeme 😉...ja mam tiez vysku 152 cm, a v r. 2013 som rodila tiez normalne, v nemocnici sa cudovali, preco nemam zmeranu panvu, ale nastastie som porodila v pohode. Teraz idem rodit druhykrat...kamoska ma tiez okolo 150 cm a porodila skoro stvorkilove deti, takze iba od vysky to nezavisi...

07022007
19. aug 2015

moja mama má 155 a ja som sa narodila ako 57 cm a 3180 g a úplne vpohode normálnym spôsobom 🙂

vuvu163
17. aug 2022

@lenorik ahoj, stará téma ale idem sa ta pýtať tiež meriam 165 a vaxim normál 42 kg teraz v 8 mesiaci 48 kg.... Nikto nevidí dôvod na sekciu, vraj aj drobnej sie porodili. Panvu mi nemeral, že to sa už nemeria, ak nezostupi vtedy CR .... Ako si nakoniec rodila?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre