Ahojte, musela kvôli váhe dieťatka niektorá z vás ísť na cisársky ? Alebo aký iný dôvod mal doktor na to odporučiť radšej cisársky pred prirodzeným pôrodom ? A aké bolo pre vás zotavovanie po ? Je aj to obdobie šestonedelí rovnaké ako pri prirodzenom (krvácanie a pod…). Ďakujem za reakcie.
Kvôli váhe nie.. Mam ja zdr problémy.. A co sa týka zotavovania keby som chcela druhé dieťa spravím všetko pre to aby som cisárskym už ísť nemusela.... A krvacala som ako po prirodzenom cca 4 týždne
Mne hovorili, že porod kvôli váhe dieťaťa môže skončiť cisárskym, nakoniec sa narodil prirodzene, ale mal ísť radšej cisársky. Toľko problémov, čo to spôsobilo hlavne mne. Fakt keď je dieťa veľké, zvážte cisársky.
Ja som mala cisársky z dôvodu veľkosti bábätká, som drobná nemám ani 160cm a odhadovaná veľkosť bola 4100g týždeň pred termínom. Nakoniec sa rozhodli pre cisársky. Primár mi potom po pôrode povedal, že by som ho v živote nevytlacila sama a že by to nemuselo dopadnúť dobre, syn sa narodil s váhou 4550g a 54cm. Som im veľmi vďačná, že ma nenechali trápiť prirodzene, ktovie ako by to dopadlo. Krvacanie som po pôrode mala veľmi slabé, asi ako menštruácia možno týždeň (ale to je asi individuálne) a zotavovanie bolo v pohode, po týždni od prepustenia z nemocnice som bola sama autom v obchode (ale nebola to moja prvá brušná operácia).
Mala som v rizikovej poradni odporúčaný pôrod skôr kôli inzulínu a cisára kôli váhe dieťatka (rodila som 38+0 tt a odhadovaná váha bola 4300g) a šírke ramien. Dali mi na výber či chcem normálny alebo cisársky,ale že by kôli šírke ramien malého bola veľká pravdepodobnosť ,že by pri normálnom pôrode museli použiť vax alebo kliešte ,lebo by sám neprešiel cez pánvu. Takže som sa rozhodla pre cisársky rez,nechcela som nič riskovať. Zotavovanie pre mňa nebolo nič hrozné. Do týždňa som normálne fungovala, krvácala som asi týždeň a pol.
Ano, ja som tak bola, den pred porodom namerali 4500g a lekarka usudila ze radsej cisarsky. Nakoniec mal 4650g. Mala som uplnu narkozu, takze neviem co sa udialo, ale rekonvalescenia bola hrozna..vraj som stratila vela krvi, bola som strasne slaba a o tych bolestiach radsej ani nepisem. Druhy porod bol spinal a neda sa to porovnat. Aj sa ma lekar pytal co sa stalo pri prvom, kedze vraj aj ten rez bol robeny nestandardne. Kazdopadne sme ok vsetci a deti som mala velke. Posledna 4090g.
Mam 2 deti planovanym cisarskym. Mam 154 cm, deti neboli velke len 3190 a 3400 ale s velkymi 37 cm hlavami. V 40 tt mi ani nezisli do porodnych ciest lebo nevedeli, taka som bola uzka v panve.
Ja mam cca 160cm prvý syn sa narodil za hroziacu preeklampsiu v 37tt výška 52cm a váha 4000g pôrod bol celkom náročný keďže sa zasekol v pôrodných cestách a museli mi pomáhať pôrodné asistentky... Nepamätám si koľko ľudí bolo okolo a koľko mi tlacilo na brucho aby ho dostali včas von. Po pôrode ma nechali na sále 2 hodiny ako zostávajú a po dvoch hodinách som im začala kolabovat a nepamätám si ani len cestu na izbu dodnes si pamätám ako ma po pôrode mala odniesť na izbu staršia pani a môj muž... Mala ma brat dole schodmi ( ta pani) no nakoniec boli asi všetci radi ze šiel sanitar okolo a pomohol môjmu mužovi somnou. Inak neviem ako by to skončilo... Pamätám si len ze ma postavili a chceli aby som prešla po schodoch... Ako som sa postavila tak som padla, rýchlo ma dali na gauč a mne sa chcelo hrozne spat len mi to nepovolili. 😑Tu by som bola radšej asi za cisársky. Ale druhý bol krásny pôrod mala bola malička 3370g a 49cm 😊
Ja som nemala planovanu sekciu nebol dovod. A nakoniec som skoncila s akutnou sekciou. Po 16h trapeni zhodnotili, ze prirodzene to nepojde. Maly mal len 2980g ale 35cm hlavicku a nedokazal "cezomna" prejst. A to som stale pocuvala, ze ako sa mne bude dobre rodit lebo mam siroke boky no hej prd makovy ..
No neviem či koli váhe bábätká dávajú taku možnosť ze na cisársky. Môj syn sa narodil s váhou 4420g a 58cm a rodila som normálne.
Ahoj, mne robili spinal pri synovi, mal váhu 4200g. Ale nešlo ani o tu váhu, ale skôr o to, že nechcel ísť “dole” 😄 dali vyvolávačku, hemiltona,...a nič sa nedialo, len som mala bolesti v krížoch a on stále hore 😅 cisársky bol super, úplne som všetko vnímala, videla som hneď synčeka,...do týždňa po porode som bol úplne v pohode, ako keby som ani nerodila...krvácala som asi týžden aj pol...akurát teraz mám diastazu a dosť ťažko mi ide dole brucho 🤷♀️ Ale to je asi daň za dobrý pôrod 😄
Ahoj. Ja som vedela, že malý bude mať cez 4kg a rodila som normálne. Teda začala som rodiť. Po niekoľkých hodinách ma nakoniec brali na sekciu, pre nepostupujuci pôrod. Malý mal 4600g (sestrička mi ho doniesla so slovami: Tu je ten Váš trojmesačný 😅 ). A moj dr mi potom povedal, že keď on robil pôrodnika, tak pri váhe nad 4kg už automaticky odporúčal cisársky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Áno, aj po cisárskom žena v šestonedelí krváca - čistí sa maternica.