Ahojte, prosím vás o radu, dá sa nejakým spôsobom vybaviť cisársky rez aj bez indikácie? Je možné sa dohodnúť s nejakým pôrodníkom? Nakoľko mám veľký strach z klasického pôrodu, tak by som radšej išla cisárskym. Prosím vás o rešpektovanie a pochopenie môjho rozhodnutia. Ďakujem vopred za rady.
Vždy sa dá dohodnúť. Len musíš najist lekára ktorý je ochotný a zazmluvnit si ho k pôrodu. Ale pokial máš dosť širokú panvu a nemáš iné problémy prirodzený by nemal byt problém
Áno, kamarátka si tak zazmluvnila lekára ktorý je naklonený sekciam. Ona sa veľmi bála bolesti a komplikácií ,teraz čaká druhé a ma ho opäť zazmluvneneho a dohodnutého na sekciu.
@veronika4495 ja toto zas po prirodzenom. Ženy po sc okolo mna behali a ja som ledva žila, plus následky podnes deň a to má dcéra 5. Ale áno, súhlasím, že ak je všetko v poriadku prirodzený je lepší, ale toez si myslím, že ak hrozí nejaké zvýšené riziko (napr príliš úzka panva, príliš veľké dieťa, alebo zdravotné komplikácie) mala by mat žena na vyber do čoho chce ísť
@adri28 Dnes pisala, ze ako to dopadlo... odtiekla jej v noci voda, prijali na porodnicu, no kontrakcie sa nerozbehli, chytala velke zachvaty uzkosti. Psychika je v tomto velmi mocna. Sami doktori jej povedali, ze tym stresom si porod blokuje. Nakoniec ranna vizita indikovala sekciu pre nepostupujuci porod...
Určite sa to dá vybaviť. Každopádne by som to brala skôr ako šancu sa toho strachu zbaviť, myslím, že keď sa na to dáš,aj by si to mohla dokázať 🙃
Dá sa to vybaviť, ale určite nečakaj, že po cisárskom to bude prechádzka ružovou záhradou a svet gombicka.ze vyskočís a ani nebudeš vedieť, že si rodila.
Je to normálne veľká brušná operácia, reze sa viac vrstiev, teda pooperačné bolesti, hojenie, jazva a starostlivosť o ňu.
Takže ak sa bojíš bolesti, síce sa vyhnes tej pôrodnej, ale priorav sa na poporodnu. A to vôbec neber ako strašenie, či odhováranie, len ako konštatovani čistého faktu.
Možno by som skôr sla do epiduralu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lilly7913 no dnes sa už väčšina prikláňa k prirodzenému pôrodu aj keď bol predchádzajúci sekciou. Pochybujem, že len tak sa dá dohodnúť.