Cisársky rez alebo vyvolávanie pri tehotenskej cukrovke

tinka1234567
5. okt 2021

Ahojte, som 34tt+4, malý ma podľa ultrazvuku 3100g. Cukrovku mam pod kontrolou vďaka diete, 1500g Metforminu a 4 jednotkám nočnemu inzulínu a samozrejme tiež vďaka radám ktoré som našla v tejto skupine 🙂dietologička mi povedala, že môžem sa rozhodnúť, či by som chcela rodiť pripadne sekciou alebo ísť na vyvolanie kvôli tomu, že malý bude väčší..ja by som však radšej rodila prirodzene a bez vyvolábania..máte niektora skúsenosť s podobnou váhou a viete mi poradiť ako ste rodili? Vopred ďakujem 🙂

katarina9593
6. okt 2021

@tinka1234567 ahoj ja som mala tehotenskú cukrovku ...bola som len na diéte...a keď robili sono hovorili že mala ma 3100g no ale pri pôrode mala 3900g a to som rodila prirodzene a ešte o 2tyzdne skor pred termínom 🙂uvidíš možno sa malý sám vypýta tak ako moja 😂každopádne držím palce ale keď už lepšie by bol pôrod prirodzený 🙂

evkamotka
6. okt 2021

Ja som prve rodila vyvolavanim prirodzene, druhe akutna sekcia a co dodat. Samozrejme, ze pre babatko je lepsie, aby sa narodilo prirodzene a aj po porode pre spustenie laktacie, tiez ty budes ovela rychlejsie fit. Prakticky hned (akurat si nejaku dobu nesadnes, hehe). Vymenou za to su dost rychlo nastupene porodne bolesti, mozu byt velmi silne.
Sekcia bude po porod pohodlna zase pre teba. Umrtvia, vyberu, ziadne trapenie. No nie je to top cesta pre babatko ani pre tvoju laktaciu (sudim vsetko podla seba). No a po sekcii sranda zacina, rozrezane vsetky vrstvy brucha, velka jazva, problem vstat, chodit, vsetko s bolestami. Intenzivne ma brucho po sekcii bolelo tyzden a dalsie dva menej. Pri prirodzenom porode som mala bolesti pol dna, o 14 sa maly narodil a bolo po bolesti. Takze to trvalo kratsie.
Ak je to tvoje prve dieta, nesla by som sekciou ak si mozes vybrat.

nerya
6. okt 2021

Ja som si vybrala vyvolávany namiesto cisárskeho ..teda môj frajer viac.menej 😀 ja som sa nevedela rozhodnúť 😀 a neľutujem, cisársky som chcela lebo som sa bála bolesti a pôrodu, teraz už by som nad tým ani neuvažovala. Mala som vyvolávany a veľmi pekný pôrod 😉

katkaseiner
6. okt 2021

som po 2 tehu cukrovkach, inzulin som si nepichala, mala som len dietu, pri prvom som sa neotvarala, takze som mala cisarsky (velmi som chcela rodit prirodzene) a pri druhom som uz mala planovany cisarsky (nie kvoli tehu cukrovke ale zato ze v NZ vacsinou po cisarskom ide dalsi znova cisarsky). Drzim palce, mozno to bude uplne inak ako sa ty rozhodnes 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre