Cisársky rez a zotavenie

mamzilla
11. okt 2022

Dobry den, ako ste prosim zvladli navrat domov po cisarskom reze? Rodila som stvrty krat a kedze porod nenapredoval tak lekarka pristupila k cisarskemu rezu. Co som citala tak zotavovanie znie desivo a mam miernu paniku ako to bude po navrate domov kde na mna cakaju ostatni drobci.

layla123321
11. okt 2022

@mamzilla dobrý deň, je to vysoko individuálne. Na izbe so mnou bola druhá mamička, ráno cisársky, večer ju postavili a ona už sama chodila hore dole a išla si pre bábätko.... Ja som prvé 4 dni nevedela dôjsť na koniec chodby na wc bez pridržiavania sa stien.

struhanka
11. okt 2022

@mamzilla Netreba sa preťažovať, pár týždňov nedvíhať ťažké veci. Na zahojenie a prečistenie rany je dobré dávať si repíkový obklad a potrieť to Betadinom. Aj po cisárskom sa maternica čistí, takže sa oplatí mať nachystanú zásobu vložiek.

nikpa
11. okt 2022

@mamzilla no hej, bude to ťažké. Prvé dni, aspoň ten týždeň by bolo ideálne aby ti doma niekto pomáhal. Okrem toho, že budes mať ešte problém sama so sebou, budeš stále unavená a ubolena, o bábätko sa musíš starať ty. Tak aspoň o ostané deti keby ťa niekto odbremenil. Ale neboj, každým dňom bude lepšie.
Ja som mala prvý cisársky katastrofálne zotavovanie, ani po 24hod som sa nevedela postaviť, tlačili ma na vozíku za synom. A druhy cisársky som mala syna pri sebe po 15hod. od pôrodu a všetko som už zvládla sama. Takže je to individuálne, možno budeš ten lepší prípad 🙂

felycity
11. okt 2022

je to individuálne, tie prvé 2 - 3 dni sú najhoršie a potom už je lepšie, treba sa snažiť čo najrýchlejšie chodiť, po prepustení som už fungovala úplne v pohode, samozrejme, že nezdvíhala ťažké veci.

euka210
11. okt 2022

@mamzilla ja mam 3 za sebou a najtazsie to bolo pri prvom. Za mna to nic hrozne nie je, najhorsie bolo vzdy pre mna lezat po spinale 24h na chrbte, doma sa postupne zotavis a za tyzden budes relativne v pohode. Pokial jazva bude ok, nemas sa fakt coho bat.

majlo1234
11. okt 2022

Individualne, tiez som po 12tich hodinach stala uz, i ked to bolelo ako fras. Prvy tyzden cca sa mi tazsie vstavalo z postele.

mamzilla
autor
11. okt 2022

Dakujem vsetkym...za podporu. Rana sa hoji ok, akurat brucho je citlive... Pridem si len ako mroz co sa tyka pohybu....je to tak odlisne od zotavovania sa po normalnom porode...

fok
11. okt 2022

@mamzilla je to veľmi individuálne.
Ja som mala cisársky o 16.00 a na druhý deň rano 8.00 som už išla s pomocou sestričiek do sprchy.
O 12.00 som išla už sama.
Doma to bolo v pohode už úplne najťažšie bolo vstávanie z gauca s bábätkom. Prvý týždeň. Potom už som ani nevedela. Hlavne treba počúvať svoje telo koľko vladze a koľko si môžete dovolit 🙂

chouette0157
13. okt 2022

@mamzilla zotavovanie je individuálne... Ja som prišla z pôrodnice v piatok a v sobotu som si bola sama autom v meste kupovať odsávačku v pohode... Podľa mňa je perfektná vec taký stahovaci pás na brucho, mne veľmi ulavil prvé dni od bolesti

juliet86
13. okt 2022

@mamzilla mne sa osvedcilo hybat sa (tym spravnym sposobom vstavanie cez bok atd) ono to je pohybom a casom lepsie kazdym dnom uvidis. do par dni si fresh. ked tak nech ti niekto prinesie navarene alebo si objednajte donasku. drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre