Cisársky rez a sterilizácia

anka129
25. máj 2021

Ahojte baby mám otázku podstúpila niektorá cisársky rez a zároveň popritom sterilizáciu?

iriska13
25. máj 2021

@anka129 ano, ale už davnejšie....

anka129
autor
25. máj 2021

@iriska13. Ja som mala prvé dva pôrody normálne len teraz zvažujem cisarak a popritom hneď sterilizáciu sú tam niejake podmienky? A koľko sa zato platí neviete?

iriska13
25. máj 2021

@anka129 uf, netuším, ale mne to navrhol dr po druhom cisarskom, podpísala som papiere, ale platiť som vtedy neplatila nič.....hned po cisarskom mi urobili ....

anka129
autor
25. máj 2021

@iriska13 opýtam sa lekárky na to ja mám tehotenstvo v poriadku všetko je ok len pri druhom pôrode mi umrel syn a mám veľký strach s týchto pôrodu preto zvažujem cisarak

mufka1
25. máj 2021

@anka129 Ahoj ja som to tak mala 1x klasicky pôrod a 2 x sekcia a lekárka mi navrhla sterilku lebo ,ze vraj mam slabú brušnu dutinu .Bolo to 5r dozadu ja som neplatili nič.Vypísala som len papiere podpísala a bolo 🙂

anka129
autor
25. máj 2021

@mufka1 ďakujem za odpovede ja to teda preberieme s lekárkou lebo pokiaľ mám tehotenstvo bez problémov tak neviem či schváli sekciu a platiť zato nechcem .ešte otázka v ktorom týždni tehotenstva vám navrhla sterilizáciu?

katka388
25. máj 2021

@anka129 ahoj ja idem mať tretiu sekciu lekár mi spomínal sterilizáciu či som uvažovala na tým ...ale ja som preto uz rozhodnutá ešte skôr ako mi to spomenul....

anka129
autor
25. máj 2021

@katka388 pri treťom pôrode je sterilizacia bezplatná?

mufka1
25. máj 2021

@anka129 neviem ja keď som sa pýtala co to bude stat tak povedala nič .Rodila ma známa aj cisárske som mala u nej všetky.Ja som to mala v TO .

anka129
autor
25. máj 2021

@mufka1 ja budem rodiť v ds no vôbec neviem ako to je

mufka1
25. máj 2021

@anka129 skus sa spýtať lekarky -lekara .Ja som nad tým premýšľala skôr ako mi to navrhla
Ale kedze mi povedala,ze mi už neodporúča mat deti kvôli možným komplikáciám ze by sa mi stena brucha roztrhla a je to risk.Tak som podpísala papiere a rovno pri sekcii mi to spravili .Povedala ze to len prestrihnu niečo a vliv to okrem otehotnenia nemá na nič.Najlepšie sa je spýtať sa konkrétnej lekárky ktorá to bude robiť.Viem.,ze niektoré za to platili a nie male peniaze .😒

cusik
25. máj 2021

@anka129 ja som nič neplatila, robili mi ho v rámci druhej sekcie. Prvá sekcia pre nepostupujuci pôrod, druhá viac menej automaticky. Pri oboch tehotenstvach KP.

najk
25. máj 2021

@anka129 musis mat aspon 30dni popredu podpisanu ziadost. Mne chybalo 6 dni, lebo sa mala narodila trosku predcasne a odmietli mi ju spravit :(

anka129
autor
25. máj 2021

@najk v utorok idem do poradne teraz som 32 TT tak uvydim čo mi na to povie lekárka ja mám len obavy s toho že cisársky nepovolí kvôli bezproblémové mu tehotenstvu

najk
25. máj 2021

@anka129 myslim, ze kazda nemocnica ma svoj cennik, ale ked je to v ramci cisarskeho, je to nejaka smiesna suma. Mam pocit, ze v Trencine to malo stat 18 eur, ale chybalo mi tych 6 dni :(

najk
25. máj 2021

@anka129 a naozaj myslis, ze cisarsky je dobra volba, ked nemas problemy? Ja som rodila cisarkym 2x. Prvy bol akutny, takze som na vyber nemala, ale chcela som rodit normalne. Druhy mi dali na vyber, ale to uz som nechcela riskovat

anka129
autor
25. máj 2021

@najk tak sňať to bude ok uvydim čo mi povie lekárka ale ja myslím že pri zvážení sterilizácie keď sa jedná o tretí pôrod by nemal byť problém ,len ten cisarak či schvali

katka388
25. máj 2021

@anka129 áno pri treťom , a mne dokonca uz pri druhom navrhovali ..ale s tým som nesuhlasila

najk
25. máj 2021

@anka129 sterilizaciu Ti nikto vyhovarat nebude. Vobec nerozlisuju kolky je to porod, to im je uplne jedno. Kedysi to bolo po niekolkych porodoch zadarmo, teraz to tak nefunguje. Skor zvaz, ci naozaj chces cisarsky ak je vsetko ok

rita0123
12. jún 2022

Ahojte mamičky viete mi niektorá poradiť som 32tt a mám na pravej strane strašne kŕčové žily cez celú nohu a bojím sa rodiť normálne čakám 4babo a chcem si dať cisársky a sterilizaciu je to možné??všetky tri pôrody som mala normálne má niektorá s cisárskym skúsenosti ako to prebiehalo ?ďakujem za odpovede

sulejmanka
12. jún 2022

@anka129 ja som podstúpila sterilizáciu pri tretej sekcii, v apríli. Suma za zákrok záleží od nemocnice, ja som v ZV neplatila nič.

rita0123
12. jún 2022

@sulejmanka to si si ju vyžiadala sama a všetko bolo v poriadku ?ako si sa zotavovala po Tom cisarkom?mne povedali v nemocici že 300€chcem to podstúpiť ale neverím či mi to dajú keď chcú aby som rodila prirodzene

sulejmanka
12. jún 2022

@rita0123 mne ju idporusilla moja dr. Keďže ma čakal tretí cisársky. Zotavenie najlepšie zo všetkých troch cisarakov. Čo saceny týka, všade je to inak, ale pozor treba mať žiadosť schválenú 30 dní pred termínom.

rita0123
12. jún 2022

@sulejmanka no mne ju dr napísal pred mesiacom ale keď mi volali s polikliniky povedali mi že sa to platí tak mi to zrušili ale chcem aby mi to znova vypísal na ten cisársky a tu sterilizaciu ja mám problémi ešte aj stimi kŕčovými žilami a neviem ako to bude keby že náhodov mi robia cisarky aby nenastala komplikácia toho sa bojím

sulejmanka
12. jún 2022

@rita0123 kvôli sterilizácii ti nebudú robiť sekciu, aspoň mne tak dr povedal.

rita0123
12. jún 2022

@sulejmanka áno mne dr povedal že keby som chcela cisarky bez sterilizácie tak mi to nespravia ale keď
Chcem sa dať podviazat že mi to spravia ale si to musím zaplatiť

lujzaveghova2100
12. sep 2023

Dobry den bola som 2x cisarsky a jeden spontanny potrat odporucali mi sterilizaciu budem zato platit ked to chcem teraz riesit podla vas ? A v ds robia sterilizaciu ze?dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre