Ahojte chcem sa Vas opytat,som v 39tyzdni a buduci utorok mam termin, no malinky nieje otoceny co uz sa tazko podari. Toto bude moj druhy porod,no prvy bol normalne klasicky.Teraz mi hrozi cysarsky a strasne sa bojim ked neviem co ma čaka. Idem rodit do PE a prosim Vas o skusenosti z cisarskym zo spinalnou anestezou ako ste sa citili pri tom,po a kolko vas drzali priblizne tie bolesti? Za vsetky odpovede dakujem.
Ja mám prvého syna cisárskym a mám na to nasledovné spomienky: - mala som celkovú anestézu, zákrok mi robili o 14:30 - vedome som prišla k sebe až o 18:30, ked som sa prebrala bola mi veľmi zima (aj ked bol máj) a ani som nevedela prečo som v nemocnici, asi po minúte mi došlo, že ved ja už som mama, ale potom to už začalo byť celkom ok, ked som mala bolesti, tak som si vypýtala injekciu, laktácia začala nad pomery dobre, dokonca malý mi pribral ešte kým sme odišli z pôrodnice, len bolo nepríjemné napr. kýchanie, kašlanie, smiech - vtedy ten rez mi robili dlhý od pupku, lebo som tam mala starú jazvu. V pôrodnici ma nechali skoro 10 dní - to bolo apred 18 rokmi, teraz je to rýchlejšie. Ale nemáš sa čoho obávať, niektoré žienky by chceli cisársky a lekári sú proti. Držím palce a veľa zdravíčka 🙂 🙂 🙂 🙂
@stepanka274 Ano to je pravda aj kamaratka chcela ist cisarskym ale doktor jej to nedovolil. Tak hadam to nejak prezijem,dufam ze ma tam dlho nenehaju aj z drobcom. A dakujem.
@jamika27 Aj ja mam byt spinal odporucili mi to aj pri predoperac.vysetreniach.Bojim sa hlavne toho ze odpadnem po tej injekcii pretoze naposledy som bola len zaznam -pásy a prislo mi tak zle ze som skoro odpadla. Tak hadam sa udrzim a prejde to vsetko rychlo,hlavne tam nechcem trcat dlho v nemocnici :(
Ahoj aj mne dneska povedala gynekologička že pôjdem asi cisárskym lebo mám úzku panvu... :( ... A strašne sa bojím no som len v 27-28 týždni ... tak sa ešte uvidí :( ... Ale strašne sa bojím
@vejuspd Ahoj ja som mala SC neplanovanu a akutnu, anestezu som mala celkovu, mala sa narodila o 2hej poobede po anesteze ked ma preberali som im len kyvla s rukou,ze som ok a hned som zaspala bola som hore cca 5krat po 5min inak som v kuse spala az do rana, najviac som bolest citila pri vstavani z postele alebo otoceni a podobnom pohybe chodit som mohla v pohode dalo sa to zniest, ked som sa smiala zabolelo to a ked som zakaslala pridrzala som si ranu, ranu som si pridrziavala aj pri inych pohyboch bolest bola potom mensia. Ja som ranu citila 3tyzdne, teraz som uz 8tyzdne po a je to ok, sem tam este nieco zacitim ale je to v pohode a uz iba obcas, doktor povedal,ze to budem este dlho citit a,ze to trva aj 2-3mes kym to prejde uplne. No ale aj potom to netreba prehanat. A este jedna vec SC mi robili v pondelok a domov nas pustili v sobotu. Drzim prdtu nech vsetko ok dopadne.
@vejuspd ahoj ja mam.obe deti cisársky a spinalne. Jedno v zahraničí a druhé u nás.vôbec sa nesťažujem, personál bol super,hl.anesteziologicka tu na sk hovorila mi co mi robia, čo sa deje.po operácii má sali na pooperacku a tam sa sestričky starali.mala som bolesti ale dávali mi.lieky,syna mi nosili na kojenie a večer ma nechali si pospať. Hneď ma druhý deň má posadili a snažila som.sa chodiť,čím skôr začneš chodiť tým sa ti to skôr zahojí a budeš fit.porodila som v piatok ráno a už ďalší piatok som bola vybaviť veci na úrade.len sa neboj.ihlu keď ti budu pichať ani ju neuvidís a už na začiatku budeš cítiť teplo od polky tela dole a pomalinky si ľahnes.po cisárskom bývaš v nemocnici 5dni ale prvý deň ako porod sa neráta.
@nivea777 rano na poslali umyt sa tvar par kroky od postele, tak som mala ist na wcko tam som sla so sestrickou po svojich a peso, ked som to zvladla hned ma prelozili na sestonedelie tam ma odviezli na voziku a od vtedy som uz sama fungovala, akurat sa mi este v hlave zatocilo tak som si sadla a potom lahla a oddychovala, hlavu som mohla dvihat v pohode
@verunqha23 No to ti verim,ja mam ties totalny strach :(
@vejuspd chápem ťa ... ja som sa napríklad strašne bála prirodzeného (lebo som ešte nezažila). Ale napríklad na operácii som už bola, tak som si to vedela predstaviť CR - vedela som do čoho idem a preto som sa menej bála. Určite sa neboj spinálu a: hlavne sa psychicky motivovať.
@jamika27 ja ked som bola na operacii s nohou..rano ma operovali a postavila som sa az vecer ale to bolo trochu ine ako ked mi rozrezu brucho.. u nas v porodnici si zena moze vybrat ci chce spinal,epi,celkovu tak neviem co sis vyberiem.. opytam sa lekara co je najlepsie.. mne by ani nevadilo ze sa nepostavim,ale to ze pri spinale nemozem nic pod hlavu si dat vraj a ja ked nemam vysoko pod hlavou tak mi je zle od zaludka..
ahoj, no ja som mala komplikovaný cisársky, niečo sa tam stalo, začala som rodiť normálne, no malý sa neposúval, tak cisársky, dvakrát spinal a nakoniec mi dali celkovú, z 30 minútového diania boli 3,5 hodiny, ale postavila som sa normálne, prvýkrát po 12tich hodinách, nie je to nič strašné, na 4tý deň som bola prepustená, ale išla som domov až na piaty, čakala som na prepustenie krpčeka 🙂 potom som už bola vybrať len stehy, po dvoch týždňoch som bola celkom fit a teraz 4 mesiace po pôrode ma už nič nebolí a jazva sa pekne sťahuje 😉 takže žiaden strach
@nivea777 tak je iné ked si operovaná na brucho - preto sa nemôžeš postaviť, noha je asi iné. U nás je tiež možnosť voľby, ale po vysvetlení od lekára som išla na spinal a nelutujem. Predtým na inej operácii som mala celkovú a bolo to horšie - pre mňa.
Neviem, netreba ččítať dopredu že o a ako, ani o tom neviem že sa nesmie dvíhať hlava a zbytočne to človeka vystresuje. Ale ja som bola omámená, ani som si nič nejak neuvedomovala a mala som polohovateľnú postel a viem že som mala hlavu vyvýšenú. Ale asi až po pár hodinách -- už si nespomínam.
Ja som mala celkovú aj spinál, ale za mňa jednoznačne celkovú.... Oveľa rýchlejšie som sa zotavila, po brebratí som bola úplne v pohode (okolo 11.00), večer som už sama šla na WC, spinál bol des, po pôrode som mala 4 hodiny neskutočnú triašku a cez noc o mňa nezakopol ani pes, myslela som, že nedožijem rána. Jediné pozitívum bolo, že som malú počula hneď plakať a aj som ju hneď videla....
@eriksonka1234 ježín to fakt, ja som bola úplne vpohode - skôr omámená a mňa na jyske celú noc kontrolovali a obskakovali ... každý prežívame inak
@jamika27 ja som mala akutnu sc so spinalom je to individualne
@vejuspd neboj, vsetky sa postavili 😉 zvladnes to
Ja som mala spinál, robili mi SC poobede o 16.00 a na druhý deň ráno ma po vizite stavali na nohy. Len prvý x šla so mnou sestra na WC, potom už sama len. Hlava ma bolela na tretí deň,ale dalo sa to vydržať. Triašku som mala aj ja asi 2-3 hodiny po pôrode,ale pominula dosť rýchlo. Bolo to ako zimnica, poprikrývali ma a prešlo to. Ja som bola s celkovým priebehom spokojná, nič strašné to nebolo. 🙂
U mňa to bol akútny cisársky, bolo to pre mňa vykúpenie, ako mi pichli spinal hned mi prichadzalo teplo do nôh a o chvilu som uz žiadne bolesti necitila, vsetko prebehlo v pohode, akurat len triasku som mala aj počas cisarskeho a aj asi 2 hodiny potom. Hned rano co bolo asi po 10 hodinách ma postavili, umyla som sa a už som fungovala, da sa povedať lepšie ako tie co rodili normálne. Nemala som bolesti, jedine tie ako sa stahovala maternica. Ja som sa veľmi rýchlo zotavila, tiež som sa veľmi bála toho, ze nebudem môcť dvíhať hlavu, ale ja ani neviem ako to celé preslo, da sa to v pohode vydržať. Maleho som kojila 2,5 roka tak aj z tejto stránky to bolo super.. Doma sa mi trochu rana začala zapaľovať, ale macala som s repikom a do dvoch dni bolo dobre. Vytahovanie stehu bola sekundova bezbolestna záležitosť.. Ja sa už po tejto skúsenosti cisaraku nebojim, skor mam vacsi strach ked budem musiet rodit klasicky...
@celasapremenim Jasné, že to bolo od spinálu, zažila som to isté.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@vejuspd ahoj, je to veľmi individuálne, každý napíše rôzne názory, v prvom rade sa musíš ty psychicky pripraviť. Prvá vec (aj keď nie je CR sranda) v dnešnej dobe je úplne rýchly, bezpečný a aj nie až tak bolestný -(samozrejme je to individuálne).
Ja som mala tiež naplánovaný CR - riadila som sa podľa odporučení lekárov. Čiže žiadne čo by som chcela, ale radila som sa s nimi. Odporučili mi spinal - bolo to uplne super, citila som jemné tlaky pri vyberaní, ale viac menej som bola omámená a nič som necítila. Na začiatku mi prišlo zle na vracanie, ale to som povedala, a hneď mi niečo dali a bola som v absolútnej pohode. Po pôrode som iba driemala, malého mi doniesli vždy na požiadanie. Mňa to moc nebolelo, pýtala som si len dva krát infúziu proti bolesti, ale vždy som čas pýtania posúvala kým bola bolesť znesiteľná (vážne nič hrozné). Druhý deň ráno som to už musela začínať rozchodiť ... Tak príjemné to nie je, ale dá sa to zvládnuť, večer na druhý deň som už fungovala ok. Samorejme som cítila tlaky a ranu po vstávaní - ale znesitelné. Na tretí štvrtý deň som už nevedela, že som rodila - začali problémy s kojením a prsiami 🙂