Cisársky rez a holenie pred operáciou

29. júl 2023

Ahojte ženy kto vás holil pred cisárskym keď ste mali veľké brucho ? :D

mamickalisticka
29. júl 2023

Sama som sa oholila.. čakala som dvojičky, rodené 37+2tt a zvladla som to nejak 😃🙈

blancheporte
29. júl 2023

Sama doma....išlo to ako v lete na saniach,ale nejako som to dala.

petamich
29. júl 2023

sice nie pred cisarskym ale sama som sa holila pred tym nez sme odisli do porodnice 🙂 a brucho som mala obrovske, tak nejako po pamati 😂

autor
29. júl 2023

@mamickalisticka a jak ste to zvládli ? :D ja som rozmyslala že popytam manžela :D mám tam hustý porast :D

joesvk
29. júl 2023

S pomocou zrkadla to určite zvládneš sama.

januska12323
29. júl 2023

Keď sa sama nevieš tak muž, určite to bude jemnejšie ako sestrička v nemocnici.

beata_k
29. júl 2023

Ved ten rez nepojde cez, ale nad. Teoreticky nemusis holit nic.

maryetta
29. júl 2023

Ale to das. Ja som sa pred kazdym porodom sama. Prave ze muzovi by som nedovolila 😂
Ale ak ides sekciou to mne ide rez presne tam ako zacina ochlpenie.

floki1994
29. júl 2023

Ja som mala akutny cisarsky a nestihla som sa uplne do jemna oholit lebo priorita bolo bezat do nemocky...rez ide nad cize ani nemusis byt nejako extra..neriesia to

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zazrak1991
29. júl 2023

Sama až do pôrodu ...pred pôrodom som musela ísť do nemocnice na pozorovanie a nakoniec to skončilo plánovaným cisárskym ,ešte 3 hodiny predtým som sa tam v sprche holila 😁

konik123_
29. júl 2023

@beata_k jasné že sa musí oholiť. Mňa ešte sestričky kontrolovali či som dobre oholena 😃

beata_k
29. júl 2023

@konik123_ Pri sekcii?

konik123_
29. júl 2023

@beata_k áno, 2x sekcia

mondolina
29. júl 2023

muž ma holil.

beata_k
29. júl 2023

@konik123_ A ja mam dve a v roznych nemocniciach a nikdy to nevyzadovali.

ropucha6
29. júl 2023

Sama v nemocnici…sestricka dosla skontrolovat 🙂

katulienocka999
29. júl 2023

U mňa muž, v nemocnici kontrolovali a sa to nepáčilo tak sestrička ešte raz..bolo to hrozne 😒 a to som išla na sekciu

tanyag
29. júl 2023

Ženy, to je nejaká móda na Slovensku alebo aj v iných štátoch? Neberte to v zlom, zaujíma ma to. Lebo ja som žila a rodila v Británii a tam mi vyslovene zakázali sa oholiť pred pôrodom, a na otázku prečo, mi gynekológ povedal, že čerstvo oholena koža je citlivejšia na infekcie, že pri holení sa môže žena porezať, sú ranky, atď. 🤔 Ešte by som mala mať niekde papiere z nemocnice, kde bolo veľkým tlačeným napísané, že NEHOLIŤ 😁

marrilyn
29. júl 2023

@beata_k tiez som pri sekcii musela mat oholenu oblast kade isiel rez. Ja som sa sama doma holila, ale nepacilo sa im, tak ma sestricka este pred tym "doholila" 😄 Pri oboch sekciach som to tak mala. Ale teda holenie od sestricky bolo ok, vobec to nebolo neprijemne.

beata_k
30. júl 2023

@tanyag Neviem, co je to za moda. Ved rez ide uplne inde. Ja mam dve SC v dvoch roznych mestach a nikto to odo mna nevyzadoval.

andreatytler
30. júl 2023

@tanyag Podla mna je to sucast buzeracie v slovenskom zdravotnictve (teda zda sa ze prezitok v urcitych nemocniciach). Aj holenie, aj klistir. V Kanade nic neriesia.

nikpa
30. júl 2023

Čakala som dvojičky, čiže mega brušisko a nikto ma neholil. Sama som sa v nemocnici pár hodín pred pôrodom. Ženy čo ste už ozaj úplne ľave? 🙄 Šak si ju nahmatam... nejdem sa holiť na bikiny súťaž aby to muselo aj vyzerať a bolo dokonalé hladké... A ďalšia vec, budeš mať sekciu, dieťa ide cez brucho, chlpy tam dole vadiť nebudú, pokiaľ tam nemas džunglu.
A keď to ozaj nedokážeš tak ťa oholia v nemocnici, bez problémov.

beata_k
30. júl 2023

@marrilyn A teraz sa pozri na svoju jazvu. Fakt ti ide stedom pomedzi chlpy? Ved tak nizko nie je ani maternica ako su chlpy. Ako ja ti verim, ze to mozno od teba chceli. Ale ako pise @andreatytler je to len cista buzeracia.

sajmonka_1216
31. júl 2023

ja tiež len po pamäti..

levandulova111
31. júl 2023

@beata_k no ku podivu aj ja mám rez cez ochlpenie... 🤷 Mám 4 SC za sebou, prvé tri cez jednu ranu tesne nad ochlpením a posledná o cca 3-4mm nižšie už v ochlepenej oblasti a keď sa holim, musím aj cez jazvu prejsť, lebo 1mm nad jazvou už mám aj ochlpenie 🤷 najhoršie bolo, keď po týždni ochlpenie bolo už dosť dlhé a keď vyberali steh, riadne to bolelo, lebo chlplky rástli cez 🤷

beata_k
31. júl 2023

@levandulova111 Zrejme nemozu 4 jazvy cez jednu. Tak ti ju tam museli niekde vopchat. Ale ked autorka ide 1x, tak asi jej to daju nad.
No to muselo byt riadne neprijemne ked rastli.

levandulova111
31. júl 2023

@beata_k aj bolo, keď mi zabudli stehy v rane a mesiac mi to hnisalo 😂 bol to masaker... Ale každopádne mám aj kamošku a tá to tiež má už tam, kde začínajú chĺpky 🤷 preto som sa vyjadrila

jarnajar
31. júl 2023

@beata_k ja mám rez v hornej línii ochlpenia, ale nikto vopred neriešil ani nevyžadoval oholenie. Ten kúsok, čo bolo nutné oholili pred, je to pár sekúnd.

beata_k
31. júl 2023

@jarnajar Citam, ze kolko nemocnic, tolko poziadaviek. Zrejme som mala stastie, ze odo mna to nik nechcel.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre