Cisársky kvôli sterilizácii

23. okt 2023

Dobry den chcem sa opytat ci nemate niektora skusenost.Mam 30 rokov a cakame piate babätko.Chcela by som sa dat sterilizovat.Styri porody som mala normalne a myslim ze aj tento bude,myslite,ze by mi spravili cisarsky a pri nom aj sterilizaciu?Dakujem

pribinak
23. okt 2023

Áno. Daj si žiadosť

autor
23. okt 2023

@pribinak dakujem krasne za odpoved a zrobia mi cisarsky aj ked nebudem mat iny dovod len ty sterilizaciu?

pribinak
23. okt 2023

To musíš prebrať so svojim gyn.

mufka1
23. okt 2023

Podľa mňa áno ale skus sa opýtať svojho lekára.

alison11
23. okt 2023

Niektorí spravia zároveň dohodni sa zo svojím gyn. aby si pri pôrode mala odporučenie na sterilizáciu a tak by bez komentov mali spraviť cisársky aj zo sterilizáciou už po 3ťom pôrode spravia keď si želáte tak nehovoriac po 5tom.

martinkatinka
23. okt 2023

To, ze chces sterilizaciu nie je dovod na cisarsky rez. Ale bohuzial, teraz sa robia cisarske aj bez dovodu

simsalabim
23. okt 2023

@martinkatinka preco bohuzial? Nemyslis, ze aj zena, ktorej sa to tyka, ma do toho co hovorit?

martinkatinka
23. okt 2023

@simsalabim je to zbytocne, pokial na to nie je medicinsky dovod. Je to velky zasah do organizmu a nie je to prirodzene.

simsalabim
23. okt 2023

@martinkatinka mam kamarata porodnika a ten roky tvrdi, ze priroda sa so zenami pri porode nijako nemazna a ze vela zien nim je poskodena, co sa prejavi aj po rokoch. Jeho zena rodila cisarskym. Ci to je spravne alebo nie, o tom sa da polemizovat. Minimalne by sa mal do uvahy brat aj nazor zeny, hlavne ked vieme, kolko zien i deti vynuteny prirodzeny porod zmrzacil.

klip0
23. okt 2023

@martinkatinka aj to že ho žena sama chce je dôvod. Nik nebude riešiť jej psychické problému z ťažkého prirodzeného pôrodu, len ona sama. Ak sa už dopredu boji a nechce, aj to treba brať ako dôvod

martinkatinka
23. okt 2023

@simsalabim moj nazor je iny. Lekar musi zhodnotit, co je z medicinskeho hladiska dobre. Pacient nema vzdelanie aby o tomto mohol rozhodovat. Vidis, ja naopak,mala som indikacie na CR a aj tak sa rozhodol lekar prirodzene. No mala som smolu na lekara....Mozem byt rada, ze som tu.... A naopak sa to moze tiez stat. Zbytocna sekcia vie tiez narobit problemy.

martinkatinka
23. okt 2023

@klip0 tak potom by mali byt aj zuby osetrovane v narkoze, pretoze sa niekto boji.... Ano, vsetko treba riesit, mozno aj psychologom, ktory zenu na prirodzeny porod pripravi.

simsalabim
23. okt 2023

@martinkatinka samozrejme, nic nie je bez rizika, ale ani lekar nie je neomylny, castokrat haji svoje zaujmy a nie zaujmy zeny. Ide o jej telo, preto k tomu ma co povedat. Preto sa podpisuje informovany suhlas.

martinkatinka
23. okt 2023

@simsalabim preto vravim, treba s tym pracovat. A ano, ja ako indikaciu beriem aj psychicke diagnozy, no strach, to nie je diagnoza.

miky132
23. okt 2023

Len kvôli sterilizácii ti cisársky neurobia, stále je to operácia ani slepé črevo nevyberu na žiadosť pacienta
...ale sterilizáciu ti urobiť môžu daj si žiadosť ,najskôr po šestonedelí ....

simsalabim
23. okt 2023

@martinkatinka su zeny, pre ktore je vaginalny porod problem nie z dovodu strachu ako takeho, ale velmi realnej hrozby fyzickych nasledkov. Kedze ide o jej telo, mala by mat pravo do toho hovorit. Kazda jedna. Aj ty, aj ja. Niektora da na nazor lekara, ina na svoj pocit. To je vsetko.

2023zuzka2023
23. okt 2023

Mne moj gyndos navrhol sterilizáciu uz pri druhej sekcii.

danieli
23. okt 2023

@simsalabim raz mi jedna ortopedicka povedala presne tento nazor, rozhodnut sa ma matka, skoro mi sanka spadla, pani doktorka bola uz starsia a ja som jej bola neuveritelne vdacna za toto porozumenie

autor
23. okt 2023

@martinkatinka ja nechcem ist na cisarsky preto ze sa bojim,hadam piaty uz odklepem hned,len chcem vediet ci by mi ho spravili kvoli tej sterilizacii aby som zas nemusela ist do nemocnice od deti.Nechce sa mi dat teraz uz na konci rozrafat brucho ale bolo by to o jednom a mala by som pokoj

k47
23. okt 2023

Posli na sterilizaciu muza a mas vyriesene 🤷‍♀️.

k47
23. okt 2023

Cisarsky je ovela horsi na hojenie nez laparoskopicka sterilizacia. Takze v konecnom dosledku by si cas neusetrila.

miky132
23. okt 2023

@k47 súhlasím a pri štyroch deťoch ďakujem pekne ,fakt to zväz verím že aj normálny gynekolog ťa pouci

venusa85
23. okt 2023

So mnou bola na izbe pani, ktorá mala 2.porod sekciou a robili jej aj sterilizaciu. Aky mala dovod, a ci mala nejaky, na sekciu neviem. Mala to planovane. Mne robili akutne sekciu

andrea_ff
23. okt 2023

Prediskutuj to s gynekológom, pretože ja som počula, že sterilizáciu vedia robiť laparoskopicky.....ale možno som zle počula....aby ťa zbytočne nerezali, ak si do teraz mala pôrody prirodzené. Ale ak sa priklanas k tomu, že dve muchy jednou ranou, tak to áno....že vybavis pôrod aj sterilku

autor
23. okt 2023

@andrea_ff Chcela by som to takto o jednom,len to asi nebude dovod na cisarsky

anavixy
23. okt 2023

Autorka, podla mna sekcia je zbytocne velka operacia kvoli sterilizacii. Pri 5. porode si dat rozparat brucho je skoda… obzvlast ak, ako pises, to nechces kvoli strachu atd. Sterilizaciu ti potom urobia sice v CA ale laparoskopicky a to sa da aj cestou jednodnovky. Sekciu kvoli sterilizacii ti oficialne urcite neurobia, ale neoficialne samozrejme ano, akurat treba vediet s kym sa dohodnut. Takze pokial chces naozaj sekciu kvoli tomu, tak hladaj info priamo ku konkretnej porodnici a porodnikom tam.

k47
23. okt 2023

Mne sa jezia vsetky chlpy, ked si predstavim, ze by sa niekto nechal takto rezat, len aby si usetril jednu kratku navstevu nemocnice 🫣.
Chapem, ze nie kvoli sebe, ale naozaj to nie je lepsie ani pre rodinu. Radsej odist na reverz po vaginalnom porode, ak chces byt co najmenej v nemocnici, chvilu pouzivat inu antikoncepciu a potom si dat ten kratky zakrok o par tyzdnov/mesiacov neskor. Doma to zvladnu.

lija22
23. okt 2023

ja neviem uz. Nemala by byt tvoja uvaha skor ohladom sterilizacie muza. Ty jednak nemusis ist cisarskym, od deti nemozes odist a jednoducho cele je to neprakticke. Len preboha nepovedz, ze lebo muz nechce

lucia147852
23. okt 2023

@martinkatinka predstav si, že áno, niektorí ľudia si dávajú ošetrovať zuby v narkoze, keď majú panicky strach zo zubára. Osobne takého človeka poznám

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre