Cisársky a druhý pôrod

4. nov 2024

Zaujímalo by ma, tie co ste rodili prvy krat sekciou aky ste nali druhý porod? V prípade ze tehotenstvo bolo ok. Teda ja som mala oeve preeklampsiu, preto sekcia. Ak by bolo druhe tehotenstvo v poriadku, ide sa automaticky sekciou alebo sa rodi prirodzene?

veronika2316
4. nov 2024

Ono záleží od nemocnice hlavne

gabika029
4. nov 2024

Záleží od nemocnice a samozrejme nejaké slovo máš aj ty.. Ja mam prvý pôrod sekciou, druhý chcem tiež sekciu.

gabika029
4. nov 2024

A samozrejme mam nato aj papier a par dôvodov

autor
4. nov 2024

@gabika029 prečo?

gabika029
4. nov 2024

Čo prečo. 😊 Prečo mam cisársky?

gabika029
4. nov 2024

Lebo ja som mala prvý pôrod ne0ostupujuci.. Bolesti 4 dni a neotvorila som sa. Teraz to riskovať nebudem

kristinka92
4. nov 2024

Záleží od nemocnice aky majú k tomu prístup, niekedy od samotného doktora. Čo viem, tak po predchádzajúcej sekcii ti prirodzený porod ale nemôžu nanútiť.

autor
4. nov 2024

@gabika029 že prečo chceš sekciu 🙂 ďakujem

autor
4. nov 2024

@kristinka92 ja by som práveže chcela prirodzený asi

gabika029
4. nov 2024

Hore sok ti napisala.

kristinka92
4. nov 2024

Tak potom ti dajú pravdepodobne podpisat papier že si si vedomá prípadných rizík a mozes rodiť aj tak prirodzene. Aspoň tak sa to robí v našej porodnici

ivangeline
4. nov 2024

Podľa mňa skôr závisí od teba, ak povieš, že chceš prirodzene, tak ta budú len viac sledovať a ak bude všetko ok, bude to prirodzene. Mala som prvú sekciu pri preeklampsii a do roka prirodzený ;)

pininka1
4. nov 2024

Doktor mi povedal ze určite to bude zasa cisársky. A som rada, že som ho nepresvedčala, keďže až pri pôrode sa zistilo ze jazva bola maximálne natiahnutá, hrozila ruptura a to som rodila 3 týždne pred termínom keďže malý sa už pýtal von.

sisska96
4. nov 2024

Druhý pôrod je väčšinou ľahší

nina004
4. nov 2024

Záleží aj ako dlho si po prvom pôrode. Väčšinou do dvoch rokov radia opäť sekciu. Rodila som 1r a 3/4 po prvom pôrode sekciou pre cukrovku a druhý má chcel doktor nechať rodiť prirodzene. Malá sa ale ani v 40tt nepýtala vonku ,tak bola druhá sekcia.

k47
5. nov 2024

Nemalo by sa ísť automaticky sekciou len na základe toho, že si už jednu mala. Dôležité sú ďalšie faktory, napr. rozostup medzi pôrodmi. Ako je to v praxi závisí od pôrodnice/lekára, lebo niektorí sa boja alebo už sú zvyknutí tie sekcie robiť, iní zase bez papierom podloženej indikácie sekciu nespravia.
Pozri aj skupinu o VBAC, ak chceš prirodzený.
https://www.modrykonik.sk/group/6045/

dorinecka45
5. nov 2024

Ahoj, ja som mala prvu sekciou a potom vaginalny porod. V tej nemocnici kde som rodila preferuju vaginalne porody, bola som rizikova a bolo mi povedane ze nebudeme tlacit na pilu, ze v pripade potreby bude sekcia.nakoniec to bol vaginalny porod ad natura bez epi, bez cipkov na vyprazdnenie... islo to rychlo, bolest bola hrozna pri kontrakciach,samotny porod uz som bolest necitila.mala som iba 2 stichy tam dole. Ale ak mozem porovnat ja osobne som sa rychlejsie zotavila zo sekcie ako s vaginalneho porodu.ale mala som covid po porode tak asi aj to zavazilo.mlieko nabehlo bleskurychlo, oproti sekcii (tyzden), a myslim ze celkovo aj ta vazba s dietatkom bola uplne ina, intenzivnejsia hned od zaciatku.bala som sa vaginalneho porodu, exttemne, ale aspon pre predstavu mi pomohol ten balonik na nacvik porodu ana nieco uz si to nepametam.

natuliatko777
Včera o 11:56

@k47 no ja som si prvy porod vybavila sekciu odmietla som ist prirodzene a druhy idem tiez sekcia a nebudem sa nikoho pytat ze ako mam ist rodit proste som sa rozhodla sama

maryetta
Včera o 11:59

Skus si pozriet aj skupinu vbac.
Ja som mala prvu akutnu sekciu.
Dalsie 3 porody prirodzene. Vyvolavane.

Vsade je to ine. Hlavne potrebujes verit sebe a lekarovi.

lucia245
Včera o 12:04

Dôležity je výber pôrodnice. Na Slovensku ťa budú tlačiť do sekcie, je to pre nich pohodlnejšie. V Čechách automaticky prirodzene, ak budeš bez komplikácií. Pôrody sú u nás niečo, kvôli čomu treba cestovať aj ďalej od bydliska, bohuzial.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre