Ahojte som 3 týždne po sekcii. Ranu mám aj podľa doktorov krásnu cítim sa dobre a niekedy aj zabudnem že ju mám ALE.. Keďže som nemala štichy ale svorky tak tam mám ešte chrastičky ktoré pomaličky odpadajú a napadlo ma či by ste mi poradili čím by som si to mohla potierať mám doma indulonu profesional s nejakým liečivým obsahom vraj je to super na rany a mám doma aj Bi Oil a neviem čo by bolo lepšie a či nie je moc skoro na to dávať si tam krémy alebo len repíkový obklad? Faakt neviem chcem trochu tomu hojeniu pomôcť taak mi prosím z vašich skúseností poraďte. Ďakujem 😉
@simonkabianka Ja som mala tiež svorky a kúsok-tak cca 2-3mm sa mi ranka trošku otvorila. Umývala som si to repíkom a harmančekom - raz za deň a potom som si to natierala konopnou masťou-najlepšia vec na hojenie. Mám "super" jazvu. 😉
Ja som si mastila s framikoinom a obklad s repika, na chrastičky je dobra aj lekárska vazelina. No vsetko s mierov. Ak sa ti to pekne hojí samo tak by som to nechala tak.
@simonkabianka .najlepsie je ist do lekarne a lekarnicky ti uz poradia.tu kazda povie nieco ine.framikoinova mast nie je to atb a ak je ana pekna.neni zapalena.cize netreba tam nic. teraz su modernejsie veci kt sa na to daju a mozno na to nepotrebujes nic.aby si si to tymi masstmi len nedokazila..a urcite nie indulonu..mozno tak este bepanthenovu mast.to je taka neutralna s vit d kt je dobry na regeneraciu pokozky
@simonkabianka Veď to máš v pohode - kľudne ohol a ako som napísala - máš to suché ta natieraj konopnou masťou.... 😉
Inak, ja som ani také viditeľné dierky vôbec nemala -ale to nevadí.....treba hlavne riadnu a dobre mastnú masť.
Nám na predporodnej príprave odporúčali Tea tree olej, ktorý treba priamo na rez potierat...
@simonkabianka kolko dni po sekcii mas na tej fotke?
@mudreocko presne 23 dní teraz už tá rana ale vyzerá krajšie mala som trochu opuchnutú ľavú stranu dala som repíkovy obklad a bolo v pohode
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som sice nastastie sekciu nemala. Ale kamaratka mi vravela ze jej lekar zakazal pouzivat repik na ranu. Pretoze sa vrch sice zahojil rychlo ale vnutro nie..