Zdravím mile žienky. Mám takú otázku ohladom tehotenstva. Momentálne nie som ešte tehotná, ale s partnerom sa pomaly chceme snažiť o mimčo. 🙂 No mám take mierne obavy. Bavila som sa o tom aj s kamoškami, ktoré dieťa už majú, no nevedeli mi na toto nič povedať ani poradiť. Ide o to, že mám pomerne útlu postavu. Mám od 15tich rovnakú váhu a to 46kg, celkovo mám takú dievčenskú postavu, nie som ani moc vysoká. Som štíhla po ocinovi, mamina bola vždy takej ženskej postavy typu krv a mlieko.😁 No a idem k veci, ak už budem v “tom”, chcela by som rodiť prirodzene. Ale keďže nemám ani žiadne boky, naozaj postava ako 13 ročne dievčatko, je tu nejaká šanca že to nebude na cisársky? Ste tu nejaké útle maminy, ktoré ste odrodili prirodzene aj pri takej dievčenskej postave? Mám z toho celkom stres, z cisárskeho ako takého. Či vám rovno skonštatovali cisarak bez možnosti voľby? Dakujem vám pekne za vaše skúsenosti a možno aj ukľudnenie a usmernenie 🙂
Neviem preco teraz riesis toto 🙂 poznam utle zienky ktorere rodili prirodzene. Osobne si nemyslim ze ako 46 kg by si mala mat 4kg dieta 🙂. Vsetko sa vyriesi ak to bude aktualne. Zelam aby sa co najskor zadarilo.
@miskamicha Ako to myslíš že by som nemala mat s takou váhou 4kg dieťa? 🙂 Asi som nechápava alebo je už veľa hodín 😀 Každopádne Dakujem za prianie 🙂🙂
No ze ak ty si utla babo nebude obor🤣b o velkosti babatka rozhoduje aj genetika 🙂 ak by bolo dieta aj tak velke...uz dr rozhodne aky porod bude naj. Nemaj obavy.. najprv otehotniet a babo vynosit
@dzepeta Jeej ďakujem za pozitívny komentár. Ale ty si mala tých 56kg aspoň ja som nikdy nemala ani 50 😁 fakt som ako take dievčatko. Aj som cvičievala ale nikdy som nedosiahla nejaké krivky. 😁 čiže to má tak znepokojuje. Ale nikdy som nerodila, preto sa informujem
@miskamicha Takze je veľa hodín 😁. Už rozumiem. Áno to mi je všetko jasné, ale predsalen sú tam tie obavy, je mi jasne aj to že tá postava sa určite zmení a nejaké kilečko sa naberie 😁 ale nikdy som sa nepohla za tie roky z tej váhy a ohľadom útlych postáv a pôrodu som čítala iba o cisárskom a to by som naozaj nechcela, samozrejme nepôjdem za každú cenu, ak tam budú riziká budem musieť pristúpiť aj k cisárskemu, ale ostala som z toho totálne mimo že som sa Dočítala iba o cisárskom pri takej postave.
Ani cisarak nie je nic hrozne. Ja mam za sebou prorodzeny porod aj sekciu a po sekcii som bola viac fit ako po klasickom porode a to mam 55 kg uzku panvu ..dcerka mala 2300g a potrhala som sa kvalitne...6 tyzdnov som si nesadla.. za to 3 dni po sekcii som fungovala normalne.
Ale ako pisem... najprv treba otehotniet - ani to nie je lahke.. a babo vynosit a to je tiez naročne.
mam taku kamosku.. bojim sa, ze ju vietor zlomi.. ma 5 deti, 5 prirodzenych porodov 😁
Nemusis sa bat🙂 co telo dokaze pri porode je uzasne. Staci ho len pocuvat. Dolezita je fakt ta priprava a nastudovat si svoje prava. Porodnictvo ru uh ide trosku dopredu, ale stale je to dost biedne co sa tyka aj spravnej polohy pri porode( rozumej spravnej pre teba/ to ako to tvoje telo citi a nie ako ti doktor hovori😁) potom to moze vyzerat aj tak ze sa zeny dotrhaju🤷🏽♀️ked ich nenechaju porodit v gravitacne prospesnejsej polohe.
Mame styri deti prirodzene...mam 153cm... v den porodu som mala 51-57 kil... otehotnela pri 46-51 kil ako u ktoreho... deti sa narodili rychlo, hoodne rychlo, bez epi, bez vsetkeho...je pravda, ze boli primerane velky, ani jeden nemal tri kila...priroda si to upravila... 6 tyzdnovy zdvojnasobili porodnu vahu ;) Doslova.
Nooo mam 2 kamosky - dospele zeny ale obe vyzeraju na 15. Presne postava a la dievcatko. 1 ma 2 dcery prirodzene ale kazda mala porodnu donosenu vahu 2.2kg...a ta druha ma 1 chlaca ktory mal 3.9kg a ano sla na sekciu. Nie pre jej postavu ale proste jej porod sa absolutne nerozbiehal. Ale ked som ho videla povedala som jej nech je rada ze sla sekciou🙈
Haloooo dievca, sekcia ak je zo zdravotnych dovodov nie je ziadny problem. Moj osobny nazor je ze radsej sekcia (1 mam za sebou) ako instrumentalny vaginalny porod. Opakujem je to moj nazor.
Co som citala tak niekedy naozaj ak aj utla zena ma predpokladanu velkost babatka fakt okolo 4kg tak sekcia minimalne spomenie este pred porodm ale samozrejme verim aj v to ze sa tu najdu zeny a la teenagerka co porodili v pohode prirodzene aj 3.5kg (a viac) dietatko😊
Hlavne neries vopred, nechaj veci plynut
Neviem či je nízka váha alebo útla postava indikácia na cisársky rez, ale podľa známej, ktorá si ako pôvodne 43 kilová, veľmi útla, teda žiadne boky ani ženské tvary, musela ,,vybaviť" cisársky rez, pretože jej ho pôvodný lekár nechcel urobiť, usudzujem, že nie je. 😉
Ďakujem vám veľmi pekne žienky, ukludnili ste má trošku. A iba chcem ešte povedať, že čo sa týka toho prirodzeného pôrodu, tak vždy som cítila že keď sa budem či už snažiť o dieťatko alebo už budem tehotná alebo už príde k pôrodu, vždy som cítila že chcem aby to bolo prirodzene. Som tak presvedčená a bola by som najradšej. U nás v rodine nemal nikto nikdy cisársky, známe a kamošky tiež všetko prirodzene pôrody a preto mám možno z toho cisárskeho aj teraz take obavy, každopádne som vždy chcela prirodzený. Ale ako som napisala, nebudem sa v prípade núdze brániť ani cisárskemu to je jasné. Ale Dakujem vám pekne ešte raz 🙂🙂🙂
@lilope mne chceli spravit cisarsky kvoli uzkej panve, dosla anesteziologicka dat mi lieky a chytala moju dcerku, ktora sa narodila na 2 zatlacenia, neviem, ci bola vydesenejsia ona alebo ja 😂 4h od prasknutia plodovej vody, 2h od nastupu kontrakcii ako prvorodicka... hlavne, ze sestricka s vedlajsej miestnosti furt, to vas tak boliet nemoze, nedramatizujme 😂 Boze dodnes mam chut ju tam ist zahlusit 😂
@anjelicek26 Veľmi sa modlim aby som aj ja mala takto ľahký pôrod 😁
@neanonymna ďakujem za tip👍🏼 skusim 😁
@anjelicek26 môže byť. No tu pri tejto známej nechceli, pritom ona sama si to žiadala i keď dôvod neviem, tipujem, že sa obávala prirodzeného pôrodu pre naozaj úzku panvu. Nakoniec jej teda cisársky rez urobili, možno aj názor iného lekára zavážil.
Taký rýchly pôrod ti závidím 🙂
Mam známu takej útlej, dievčenskej (alebo skôr chlapčenskej..) postavy, váži asi 45 kíl aj s topánkami, a porodila 2 deti vaginalne, relatívne v pohode, a babatka mali aj normálnu hmotnosť, okolo 3300 g. Takže nemaj vopred zbytočne obavy, však budeš sledovaná doktorom a uvidíte ako sa to vyvinie.
Moja sesternica je malinka, ma maximálne 150cm, 45kg a všetky jej deti mali okolo 4kg a porodila bez problémov, aj dvojičky prirodzene
Neboj sa dopredu, doktori ta aj pomeraju, niektorym zenam sa boky nejako rozsiria, mne napriklad tiez nie. Nakoniec bol cisarsky, ale z inych dovodov a da sa to v pohode prezit. Tam je tolko moznych zvratov, ze len proste treba mysliet pozitivne.
s prvym dieťaťom som otehotnela ako 46 kilová, rodila som prirodzene, žiaden problem. dcera mala 4 kila a 56 cm, nestresuj dopredu.
@magic08 A nebol tam návrh na cisársky zo strany lekárov? Ja som sa docitala všade na ineternete iba s takými pôrodmi..
nie, lekar mi pred porodom meral panvu.
Ja som mala ja začiatku tehotenstva 43kg. Rodila som normálne. A hore vyššie spomenuté že určite nebudeš mať 4 kilové dieťa by som teda chcela vyvrátiť, lebo moja malá mala 4370g a 56 cm 🤭🤭🤭 inak pôrod super..dúfam aj druhý bude tak v pohode 🤣
@miskamicha moja starká mala 43kg a prvorodeny syn cez 4kg😄 cez vojnu
@dagas 😳😳 To si má moc neukludnila. 😁😁
Ked som otehotnela,mala som 49 kg. V case porodu cca 62 kg. Porodila som bezproblemovo za necele 2 hodiny od prvej kontrakcie.
Ja som otehotnela ako 45 kilova. V 7mom mesiaci som mala 48 kil 🤣 ale potom som pribrala do porodu na 53,5. Mala vazila 2930. Rodila som ale cisarskym.
kludne sa moze stat, ze budes nakoniec rodit prirodzene, no to si myslim, ze je take no zbytocne riesit. hlavne je, aby sa ti podarilo otehotniet, aby cele tehotenstvo prebehlo v poriadku, malinke bolo zdrave a to akym stylom porodis, je podla mna druhorade, len nech vsetko dopadne dobre
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Zenske telo je tak dokonale a prisposobene na porod dietata. Pocas tehotenstva sa panva pod vplyvom hormonov pripravuje na porod. Tym ze som utlej postavy by som sa bobec netrapila. Dolezite je nepodcenit pripravu na porod a nasledne aj obdobie po porode🙂 odporucam absolvovat kurz, najst si dulu a respektujuci porodnicu🙂 ja mam 2 dcery. Na ziadnom vysetreni mi nikto nemeral panvu a tiez som dost nizky a sportovy typ. Vaha 56kg. Nemam ani boky moc. Obe dcery som porodila prirodzene. Prvy porod vo vyskove dost dlhy a vycerpavajuci aj so zasahmi, ale porod bol pridodzene vaginalny. Druhy porod som mala kratky( 8 hodin) a doma a babicou dulou a manzelom. Drzim vam palce🙂