Dobrý vecer. Chcem sa spýtať.
Čakám 4 drobca a som teda pevne rozhodnutá, že je to posledné dieťa. Chcem podstúpiť sterilizáciu.
Moja gynka mi dala info, že teda malý je otočený hlavičkou a nič nebráni v prirodzenom pôrode. A ze teda sterilizáciu urobia až potom po 600nedeli.
Ja som teda bola v tom, že ak podpíšem papiere urobia mi sekciu aj keď bude malý otočený hlavičkou. Prosto urobia sekciu aj bez nejakej indikácie, iba na základe môjho rozhodnutia podstúpiť sterilizáciu rovno s pôrodom.
Ako ste to mali vy?
Myslim, ze takto to naozaj nefunguje, ze kvoli sterilke ti urobia cisarak... Ja som mala planovanu sekciu a popri nej som si dala ziadost o sterilku.. Ale nakoniec som ju stiahla....
Na sekciu musí byť indikácia, len kvôli sterilizáciu ti ju robiť nebudú.
A teda ja som si tiež nechala urobiť sterilizáciu, ale sekciu som už mala plánovanú, a nechala som si rovno vajíčkovody odstrániť nie len prerušiť.
Sterilizaciu ti urobia potom laparoskopicky, ovela mensie rany a jednoduchsia rekonvalescencia ako po sekcii
Ja som v 7mesiaci vybavila papier na sterilizaciu (ziadost musi byt vybavena cca 31 dni pred zakrokom), ak by nahodou neprebehol prirodzeny porod, ale sekcia, aby som to mala pripravene. Nakoniec som rodila prirodzene.
A 4mesiace po porode som isla na sterilizaciu, ktora prebehla laparoskopicky. Ziadost som novu nemusela vybavovat.
Stará, nevzdelana.... Zas som o niečo múdrejšia. Ďakujem veľmi pekne za odpovede 🙂
@ikonica ahoj, môžem sa spýtať čo ťa presvedčilo, aby si žiadosť stiahla? My teraz čakáme druhé bábo, prvý pôrod bol akútna sekcia, takže mám možnosť mať plánovanú sekciu a rozmýšľame aj nad sterilizáciou. Viem, že ďalšie deti do budúcna neplánujeme, ale stále nie som rozhodnutá, či sa dať sterilizovať 😕
Porozmýšľajte, či by sa manžel nedal sterilizovať. U chlapov je to jednoduchsi a kratší zákrok. Ty si vynosila, porodila a staráš sa o 4 deti. Teraz by mohol prísť on na rad.
Ahoj. Prosím tá ako si nakoniec dopadla? Ja by som pri druhom chcela sterilizáciu a zaujíma má rekonvalescencia a či sa platí doplatok alebo nie. Ďakujem.
@nikusik25 ahoj. Ja som nakoniec rodila prirodzene. Dôvod na sekciu nebol.
Takže som musela čakat na koniec šestonedelia, ale keďže plne kojím je nereálne teraz odísť na 2 dní preč....
Ďakujem za odpoved. Tak ja druhu budem mat asi tiež sekciu tak sa informujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No neurobia. Musis si to velmi silno vybavit. Tiez som sa pytala. :D