Chceli by ste si ešte raz zopakovať pôrod?

mara2010
7. jún 2022

Chceli by ste si ešte raz zopakovať porod aké máte naň spomienky 🙂

denden77
7. jún 2022

nie, dakujem 🤣🤣🤣

login1234
7. jún 2022

Áno ❤️

xenyja
7. jún 2022

Určite nie, ...už mi odtiekla plodová voda, v bolestiach som si musela vláčiť kufre po nemocnici a nasledovať sestričku, priestory boli neskutočne príšerné, ako nejaka storočná pivnica, ktorá pôsobila až špinavo, sestrička ma ohriakla, že mám byť tihsie, lebo čakajú aj iné rodičky, keď som chcela epi tak sestrička sa tvárila že má nepočuje, keď bol za ňom manžel povedala mu, ze no ale ale to by musel prísť anestéziológ a on predsa pracuje úplne na inom oddeleni a to nie je len tak, tak som bola vybavená... Tak prišiel pôrodník, naštvaný, že ma to asi boli, dal mi vyvolávacku a arogantne mi povedal: :"no, tak teraz vás to bude bolieť ešte viac a ešte dlhšie", pri pôrode ešte kričal na mňa nech nekricim. (To možno aj oprávnene). Potom mi priložili bábätko, bonding som mala iba 30 min. presne, lebo sestrička mi povedala, že je tam sama, tak či ma teda uz môže zaviesť na izbu.... Tak toľko z môjho porodu v Považskej..

elis248
7. jún 2022

2x mi stačilo. Tretí krát už neplánujem, ale ak sa pritrafí, tak už nie je cesta späť. Prvý pôrod, bez epi, šlo to v pohode, vodu mi museli prepichnúť, potom sa otváranie zastavilo na 6 cm a ďalej to nešlo. Potom oxytocín, ukrutné bolesti, predýchala som to a za hodinu bábenko na svete. Druhé tiež bez epi, zase sa to zastavilo na 6-7cm a nešlo to ďalej, prepichli mi vodu a potom to išlo šialene raketovo a poriadne bolestivo a za 20 min bábenko na svete. Druhý pôrod bol horší v tom, že som musela mať respirátor a tie bolesti po prepichnutí vody som nedokázala predýchať. S respirátorom som sa dusila aj keď som sa snažila správne dýchať, no nešlo to.

bajka16
7. jún 2022

Nemám za sebou traumatický pôrod ani jeden. Ale aj napriek tomu, nie. Už stačilo. Pôrod sám o sebe nie je cesta ružovou záhradou a to si neviem predstaviť s nejakými komplikáciami. Spomienky mám pekné na obidva pôrody, aj keď boli úplne odlišné. Ale tie mi stačia, rada si zavspominam a pozriem sa na svojich dvoch krásnych synov. ❤️

xsuzannex
7. jún 2022

Nieee, rodila som presne o tomto case pred tyzdnom.. este nie je zabudnute 😂

ildiko36
7. jún 2022

@mara2010 uz nie, mam 3deti to mi stačí😀
1. v pohode, bolesti ako pri ms 21h, porod za 10min ako som prisla do nemocnice.Dcera mala 3200g. Akurat vedla nastrihu sa roztrhlo čo sa pol roka hojilo..
2.pôrod po 17.rokoch, bolesti hrozne 7,5h, pôrod rýchli a bez komplikacie, syn mal 4430g. pouzivala som Anibal, po porode bez bolesti, úžasný ten anibal..
3.pôrod najhoršia bolesť čo som v zivote mohla prežiť, podali oxitocin,3h trapenia pred porodom, po porode 2dni som este mala stahy maternice take bolestive ako kontrakcie pri pôrode.pouzivala som anibal, inak lekar sam povedal pri takom vykone čo spravil a nepouživam anibal minimalne 1,5 h ma zašíva.Popri hlavicke keď bol vonku dal do mna ruku a dieťa daak vypačil a cez pleco vytiahol lebo dieťa sa zamotal do pupočnej šnúri a sa zasekol
Pri pôrode mi strplo brucho, dostala som krče do slabin a do nôh, ..Lekar ho musel vytiahnuť, narodil sa zo synd.modrej masky.Ja som si myslela že sa roztrhnem na kusi..
Najdesivejši pôrod i bolesť čo som v živote prežila.
Ani Oxitocin a ani pôrod už nikdy viac, keby to bol moj prvy porod urcite 3deti nemam..
Od vtedy uz prešlo rok a mam neskutocne bolesti chrbtice a panvy na pravej strane

lrnka
7. jún 2022
lrnka
7. jún 2022

@lrnka aj ten okamih keby sa dal vrátiť,ked osm ho videla prvýkrát a stretli sa nám pohľady

nukileta2107
7. jún 2022

@mara2010 Ano pre mňa jeden z najkrajších zážitkov v živote aj napriek tej bolesti 🙂

oblecenie99
8. jún 2022

Nie,ani tehotenstvo,ani pôrod.

cimage
8. jún 2022

Ja som zazila 3odlisne porody na 3odlisnych miestach, tak aj staci.

elizabet173
8. jún 2022

@mara2010 nebola to pre mňa trauma, ale poznám aj lepšie trávenie voľného času. No v žiadnom prípade by som si nechcela zopakovať tehotenstvo, teda prvú polovicu

anickaaa6aaa
8. jún 2022

@oblecenie99 presne aj ja... ďakujem, neprosím.

vroni
8. jún 2022

Nie. Nemala som nijaké traumaticke ani dramatické pôrody, ale rozhodne nie. A tehotenstvo už vôbec nie. Neznášala som každú minútu.

alanko20
8. jún 2022

Ani pôrod ani tehotenstvo. Tiež som to neprežívala s radosťou.pôrod bol ok ale 1x stačí

maciatkoe
8. jún 2022

Nie, bolo to strasne. Dotrhana som bola tak, ze mesiac som sediet nevedela, a aj jedla som na stojaka 😀.

nevenka
8. jún 2022

@mara2010 ak by som bola tehotna 4.x, tak by som si chcela zopakovat ten treti, vyvolavany, dieta porodene od prvej riadnej kontrakcie za 45 minut. Bez poraneni a sitia. Tak tento ano. Ale aj prvy a druhy bol pomerne rychly, ale trval viac hodin, najtazsi bol druhy.

leuska1991
8. jún 2022

@nevenka vyvolavany a taky rychly?super. An ja budem mat 20tehi vyvolavany,bojim sa toho. Rodila som pred rokom a nieco strasne...18hodin trapenia . Este dufam,ze sa to spuati same do 20teho😊

mariejenka
8. jún 2022

Mam dva,a dosť. Viem si vybaviť tie tlaky,bolesti,obavy co bude, a vzdy ked mam v objatí mladsieho syna,ma akoby pochyti ta úzkosť z pôrodu. Pri staršom synovi ked sa obijmame to necitim. Neviem prečo 😀 oba porody boli rovnaké.

nitka1157
8. jún 2022

@xenyja uf ktory rok to bol?

xenyja
8. jún 2022

@nitka1157 september 2021

nafka0483
8. jún 2022

Ano ❤️ aj tehotenstvo aj porod

maribell
8. jún 2022

Ja áno ❤️ často nad tým rozmýšľam, že by som chcela vrátiť ten okamih aj napriek bolestiam. Čas uteká neuveriteľne rýchlo.

zelenakobyla123
8. jún 2022

Keď toto čítam, len ma to ubezpečuje v tom, že nechcem nikdy v živote rodiť😅

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erika212
8. jún 2022

Ja by som si ho hneď zopakovala 🥰. Mala som top rýchly a ľahký pôrod. Zo sály som mohla ísť na kávičku 😜. Rodila som pred 8 mesiacmi v Martine. Žiaľ už si to nezopakujem. Mám 45 rokov a druhé bábo sa nám už nepodarí 🤷. Toto bol zázrak 😍.

cecilia29
8. jún 2022

Rodím 3x o 2 mesiace, čiže si zopakujem no pevné verím že bude aj najľahší

sono2
8. jún 2022

Ja áno ale poslednú fázu a tehotenstvo od 3 do 5 mesiaca. Ďalej nie 😃😃 a bábätko do 3 mesiaca všetko ostatné je náročné.
Áno stačilo aj mne dve po sebe.

majka879742
8. jún 2022

@xenyja no ja zas na považskú nemôžem povedať nič zle🙂 možno si len vychytala takú sestričku ale ja som mala skvelé sestricky a aj doktora 🙂 ale ten pôrod, konkrétne tie kontrakcie to bol des 🤦🤷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre