Ahoj budúce mamičky a mamičky. Momentálne som v 30 týždni no podľa sona v 32, ale každopádne termín pôrodu máme ešte relatívne ďaleko. Po rozhovoroch s kamoškami som sa rozhodla rodiť v Čadci a dnes som tam bola aj na prvej hodine predpôrodnej prípravy. Cesta tam bola v pohode kedže to bolo mimo špičku no chcem sa vás opýtať, že kedy ste vyrážali z domu keď to už na vás prišlo. Lebo keď sme sa z Čadce vracali domov do Žiliny a videla som tie kolóny tak mi nebolo všetko jedno a samozrejme ani manželovi, hneť sa ma začal vypytovať, že kedy máme ísť, či to stihneme a že on už vidí že budeme rodiť na lúke 🙂. Viem, že každý pôrod je iný, ale budem vďačná za každú radu či skúsenosť 🙂
Do CA su aj ine srasy kde ti nehrozi zapcha 🙂 kukni na mape
skús cestu cez mesto,nie cez tunel 😉
@acer11 v piatok jej ani cesta mimo tunela nepomoze ☹ lebo zunel zajvaraju dost casto, ale ked to da cez bytcu alebo cez rovne a tiez cesta cez KNM nula bodov hlavne pooobede do takej 18 hod
Skúste po starej ceste, v Krásne nad Kysucou zísť z hlavnej cesty a ísť po tej vedľajšej, Google maps kukni aj keď ani to nie je niekedy výhra, keďže cez most pred Čadcou sú semafóry. Pokús sa nerodiť v piatok poobede 🙂 Ale keby bolo úplne najhoršie, tak sa dá ísť ešte jednou cestou, keď pôjdete po tej starej ceste, tak pred Čadcou, kúsok za pumpou odbočiť vpravo okolo pekární Vilija a poza Tesco. Ono za bežnej premávky je to celkom v pohode, najhoršie sú piatky poobede a úplne najhoršie, ak sa stane nehoda, ale to už vôbec neovplyvníš. Tak držím palce, nech všetko stihnete 🙂
Jej super baby. Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂
No ak to na teba pride akurat v tej dopravnej spicke,tak odporucam cestu cez velke rovne,turzovku... Je to sice kilometricky dalej,ale istejsie,ze nebudete niekde stat v kolonach. Vsetko dobre prajem!
Nás to chytilo v noci, takže to bola pohoda 🙂 šli sme z Bytče. 130km/h v daždi... môj chlap tomu uťal :D
@nika898 pozri, keby bolo najhorsie a mala by si pocit, ze to nestihate, resp, by ste sa v cadci niekde zasekali v kolone, jednoducho si zavolas samitku a hotovo. oni ta odvezu prednostne a s hukackou 🙂🙂🙂
... ja som od prvej kontrakcie porodila za 14 hodin - aj to ma uz museli naliat oxitocinom 🙂
@ukulela ale pochybujem ze ju zavezu tam a nie do ZA nemocky 😉 , to nie je taxi s hukackou
@bykaterina keby uz stala v cadci, tak ju dovezu tam - idu predsa do najblizsej porodnice. jasne, ze keby si volala zo ZA, tak ju do cadce nepovezu. logicky ju odvezu do ZA porodnice.
a jasne, ze to nie je taxik s hukackoou, v prvom rade by si mala sama zabezpecit vcas odvoz. ale teda keby sa nieco uz dialo a manzel by panikaril, tak ma pravo a narok volat si sanitku. keby napr krvacala, alebo ozaj keby zastali v kolone niekde v tuneli a podobne. ako poistka na ukludnenie manzela to moze posluzit - neboj, keby bolo zle a niekde sa zasekame, neporodim na poli ael zavolame sanitku a odvezu ma.
@ukulela to je jasne ze ma pravo na sanitku 🙂 , ale ak pojde cez turzovku tak tam jej to nehrozi to co ked pojde cez KNM
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@nika898 No, jediná skúsenosť - ako si už stihla napísať - každý pôrod je iný......A hocičo ti tu hocijaká mamička napíše či porodila do hodiny od začiatku bolestí, odtečenia plodovej vody, alebo do 10 hodín - to ti nepomôže nikto ti totiž nepovie ako to bude s tvojim pôrodom. Ale držím prsty aby to vyšlo podľa tvojich predstáv. 😉