Čakám väčšie bábätko. Budem mať skorší pôrod?

lianka7
24. okt 2011

Ahojte maminky,tehuľky, čakateľky 😉
Som v 36.týždni tt a podľa slov dr. čakáme "veľkého chlapa"-presnejšie o dva týždne väčšieho podľa ultrazvuku. Máte nejakú skúsenosť s tým, že keď je bábätko takto veľké,narodí sa o čosi skôr? Bojím sa,že môj dr. mi pôrod nebude chcieť vyvolať skôr, ja budem prenášať a bude taký veľký, že pôrod bude ťažký ☹

huxy
24. okt 2011

ja som mala myslim dost velke babo-50 cm a 4130g.mala som planovany cisarsky v 38tt+2.takze sa nenarodila skor.a aj to predpokladali,ze dcerka bude mensia.ale aj doktori sa mozu mylit.dokonca mi moj gynekolog stale hovoril,ze to podla neho bude chlapcek.a nakoniec mi 4 dni pred porodom povedali,ze to bude asi dievcatko 😀

seagull2404
24. okt 2011

podla mna su to len take spekulacie, moja dcerka sa narodila presne 7 dni pred riadnym terminom, uplne spontanne a prirodzene, mala 51cm a 2800gr, takze rozhodne nebola velka, moj lekar mi trvdil, ze sa narodi skor podla grafu kontrakcii na ktory som k nemu chodila kazdy tyzden 🙂 takze sa netreba dopredu bat 😉

cukrinka004
24. okt 2011

Moj maly mal 52cm a 4180g a nerodila skor, skor sa mi narodil den po termine a nakoniec musel ist cisarskym rezom lebo mal pootocenu hlavičku ale všetko dobre dopadlo. Neboj on ak bude prpravený sám sa bude pýtať na svet 😉

vejinka
24. okt 2011

moze sa skor narodit ale nemusi ja som termin mala 1.10 a narodil sa 4.10 takze ako sa chlapec rozhodne tak bude ty s tym nic neurobis. Mne od 28tt tvrdili ze sa narodi ovela skor ze mam skrateny krcok. Ale houby moj maco 4200 a 53 cm nechcel von.

lucik85
24. okt 2011

mne doktor tvrdil ze dietatko je tiez vacsie ,dokonca podla neviem akych vypoctov mal mat cez 4500gr ..nakoniec mal maly 3600 gr a 53 cm a vypytal sa na svet sam 3 dni pred terminom.. 🙂

lubenka77
24. okt 2011

Ahoj, mne stále hovorili, že malý zaostáva približne 2 týždne, a nakoniec sa narodil 2 dni pred termínom, váha 4290, 51 cm, tak neviem, či mohol byť ešte " dva týždne väčší" 🙂 TIeto lekárske odhady sú veľmi nepresné, kamarátke tvrdili, že bude mať 4, 5 kg bábo, a malá mala 3200, a zas druhej mamičke z pôrodnice odhadovali maximálne 4 kg a malý mal 4880...a to rodila prirodzene, lebo nik netušil, aký valibuk to bude 🙂 Nemusíš sa báť, pôrod zvládneš, však lekári vedia, čo je najlepšie, a ak predpokladaná veľkosť bábätka korešponduje s rozmermi panvy, tak je to OK, ak nie, potom je to jedna z indikácií na sekciu...a bábo sa môže narodiť 2 týždne pred aj po termíne, takže ti prajem pevné nervy do tých posledných dní a nech máš pôrod rýchlo za sebou 🙂

lenka268
24. okt 2011

maly mal 4430 g a prenasala som tyzden, nechcelo sa mu von, tak nakoniec sekcia 🙂

damiana
25. okt 2011

Ahoj. My sme tiez cakaly "vacsie babo" a narodilo sa skoro 2tt po termine, už som prenasala. A to mi tvrdili ze sa narodi este v roku 2010, a narodil sa 14.1.2011 pomocov vyvolavačky, trapila som sa o rana do pobedia, a az potom prisli nato, že maličký neklesa dolu, lebo ho drži pupočniková šnura, už mu klesali ozvi a dusil sa, tak rychlo robili cisarsky. Nastastie vsetko dobre dopadlo... Mal 4200g a 52cm. Držim Ti palce, nech ti vsetko dobre dopadne a malicky je už medzi Vami 😵

siusinocka
25. okt 2011

ak je drobec veľmi veľký asi by som radšej vybavovala cisársky, aby sa radšej niečo nezomlelo. a pôrod ti skôr nevyvolajú... ja som prenášala a malý mal 4 kg 50g a išlo to v pohhodke.. ale každá mame iný prah bolesti a sily... držte sa

pingu1
25. okt 2011

to ti nikto nezaruci, ze bude rychly. ale mne povedali, ze vacsie deti sa lepsie rodia, lebo je to vacsi tlak. skratka gravitacia posobi aj tam 😉

soldi
25. okt 2011

ahoj, mne tiez stale tvrdili, ze maly je o dva tyzdne vacsi a aj sa o dva tyzdne skor narodil. mal 3850 a 52 cm, ale gestacny vek mu napisali len 37. u kazdeho je to ine, ale u mna to bolo vyslovene tak, ze sa narodil skor, lebo bol velky a uz sa nezmestil.

ps: tiez mi tvrdili, ze je na mna velky a ze mi urobia CS (aj kvoli preeklampsii) ale nastastie mi v noci pred CS praskla voda 😵 a zvladla som to v pohode, bez epiduralu, bez komplikacii, za 10 hodin 🙂

zzzz128
25. okt 2011

Odhad je len odhad,v skutočnosti môže mať úplne inú váha.Mne v 42tt povedali,že malá má 2950g a nakoniec mala 3700 🙂

happy8051
25. okt 2011

nespoliehala by som sa na utz v tomto smere, ako uz pisali kocky. mna cele prve tehu stresovali ze je mala "mala" potom ze je zas az prilis "velka!, narodila sa indukciou tri dni pred TP, 3650/53 takze ani jednen lekar sa netrafil 😀

locko007
25. okt 2011

U nás to bolo tak, že mi rozprávali, že naše dieťa nebude žiadny extrém, skôr, že bude mať tak do 3 kíl. A pri pôrode prišli na to, že bude veliký. Mal 4260 g. Porodilo sa 😀 , zahojilo sa. Neboj, všetko dobre dopadne. Bábo sa samé včas vypýta na svet a keby sa mu nedalo ísť pre jeho veľkosť normálne, tak nato sú doktori. 🙂

alzbet124
25. okt 2011

ahoj 🙂 mne doktori odhadovali,že malá bude mať cca 4200g a keď sa narodila vážila 4900g 🙂 pôrod bol ťažší,ale zvládli sme to 😉 ...a to som preťahovala len štyri dni...

ikke
25. okt 2011

co je to "velky chlap"? 😅 moj mal odjakziva o tyzden dlhsie nohy a o 4 dni vacsie brucho, pritom sa vedelo presne na den, aky je "stary". den pred porodom mu odhadli 3800g. narodil sa 12 dni po termine (na druhy den po tom odhade), 52cm, 3300g a hlavickou s obvodom 32cm (co je akurat tych 10cm priemer) 😀

majloo
25. okt 2011

Mne tiez odhadovali, ze bude velky, teda skor ze je nejaky dlhy, no na Antolskej sa s tym moc neparali, v den terminu mi ho vyvolavali, narodil sa den po termine nakoniec akut. sekciou, 4400 a 57 cm mal a obvod hlavicky bol 38 cm, co som si v duchu vydychla, ze ako by som ho vytlacila bez ujmy 🙂

henikav
25. okt 2011

Moj syncek mal 4.460kg narodil sa takmer 2 tyzdne po termine, akurat uz sme vybavili vyvolavany porod na utorok a on sa nam rychlo narodil v nedelu, aby ho sem nemuseli tahat nasilu 😀 Narodil sa normalne, ale priznam sa trvalo to dost dlho vyse 20 hodin ale s epiduralkou, takze bezbolestne...

zuzanockamt
25. okt 2011

aj moj krpec vychadzal podla sona o 2 tt väcsi ... termin som mala podla poslednej MS 16.9.10 a narodil sa 13.9.10 ... mal miery 3940 g a 54 cm, obvod hlavy mal 36 cm ... porodila som velmi rychlo uplne prirodzene bez epi za cca 3 hodiny od prichodu do porodnice 🙂 ... bolo to narocne, to je jasne, sitie dnu aj von, nastrih byt musel, lebo inak by tie poranenia boli horsie, ale prezili sme

bubulka722
25. okt 2011

Nechápem načo lekári zbytočne deptajú ženy keď takmer vždy sú ich slová a odhady veľmi ďaleko od pravdy. Ak by si aj mala bábo o 2 týždne väčšie, nie je dôvod zbytočne sa nervačiť a už vôbec nepristúp na vyvolanie pôrodu. Je to ako pre teba, tak aj pre bábo zbytočný a nevhodný zásah do prirodzeného pôrodu. Počkaj si na termín a pokiaľ sa budeš cítiť dobre, nedaj sa dotlačiť do ničoho. Neboj intuícia je v tehotenstve veľmi silná a sama ti napovie ak sa niečo bude vyvíjať vo váš neprospech. 😉

blau
25. okt 2011

neboj sa pockaj si na prirodzeny porod. Presne tuto indikaciu sme mali aj my. Ja 162cm vysoka 5okg v tehu som pribrala 25kg som prirodzene porodila 4040g a 55cm. Vsetko nehaj na prirodu, co priroda nezvladne zvladnu lekari. Bud v pohodicke. Prajem vela zdravicka 😉

fomarik
25. okt 2011

ja som rodila o dva týždne skor - cisárskym, pretože mi doma v noci začala odchádzať placenta ( to boli doslova krvavé jatky!). vedeli sme, že dcérka bude veľká 4020g, ale lekári ma nechávali čakať na prirodzený porod. Avšak príroda to zariadila inak. Držím palce, aby u teba všetko prebehlo v poriadku 😉

etuska
25. okt 2011

ja som synceka prenasala 10dni a mal 4100g 😝 😝 😝
ale porod som mala prirodzeny a za 4hodky som mala po tom,na to aky bol velky sme to zvladli vyborne

lemge
25. okt 2011

aj ja som si myslela ze porodim skor 🙂 bola som takaaa velikaaa.maly sa nakoniec narodil 4dni po termine,spontanne.mal 4430gr.cele tehotenstvo bol v brusku taky kludny,malo kopkal,niet divu ze sa mu von nechcelo 🙂
aj teraz je taky lenivcek 😀 taky pohodak.len nech mu to ostane.
takze moze sa stat,ze aj tvoj drobcek si bude v brusku pohodickovat. 😉

gabka24
25. okt 2011

aj ja som čakala veľkého chlapa a narodil sa skoro na konci 41 tt, nie a nie sa narodiť 😉 pichli mi tri vyvolávačky a nakoniec mi spravili sekciu...malý mal 4650g a 58cm...držím ti palce 🙂

silvid
25. okt 2011

u mna ten odhad bol nepresny, asi mesiac pred porodom ma tiez strasili velkym babom, j ze uz to vyzera na 4 kg, tak som sa bala.... Ja som velmi vela pribrala - cez 30 kg, ale zase meriam 184 cm, takze mi to nikto nechce verit ze tak vela....pripadala som si ako slonica....a nakoniec mal maly 3850g, narodil sa presne na termin.... Ide o to, ze oni meraju obvod hlavicky, dlzku stehennej kosti a este nieco, a podla toho to odhadnu....no a my sme mali hlavicku najvacsiu spomedzi vsetkych babatiek ktore sa v tie dni narodili....

abriela
25. okt 2011

Svagrinka ma zajtra termin. Vaha maleho je pravdepodobne 4200 aj ked do 30tt im lekari tvrdili, ze je malicky. Nerodi skor a nik neriesi vahu babetka.

michaela80
25. okt 2011

Odhad vahy ber s rezervou.. my sme boli vzdy o 10 dni vacsi a narodila sa s vahou v 36+6 2300 gr !!!!!!! a prvy sym mal podla sona 1200gr a o 2 hodky sa narodil v 31 tt s vahou 1750 gr....

fodorka
25. okt 2011

ako vravia baby tiez by som sa nato nespoliehala mne zasa vravel doktor ze bude mat okolo 3kil a maly sa narodil 5dni po termine 3900g a prvy syn 9dni po termine 3800g

moncicip
26. okt 2011

Ja by som sa tiez na "velkost" nespoliehala. Mne tiez tvrdili ze budem mat velke dieta a musim preto ist na sekciu. Velmi som chcela rodit prirodzene ale bohuzial nedalo sa koli inym okolnostiam nez bola velkost. Inak maly sa narodil s mierami 3920g a 53cm.
Mna moja mama porodila v pohode prirodzene, prenasala ma 4dni a mala som 4700g a 54cm. A ono je lepsie ked si dieta samo vyberie kedy sa narodi nie ked mu to ma niekto urcit ci uz indukciou porodu alebo sekciou. Samozrejme za predpokladu ze niesi ziadne mimoriadne komplikacie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre