Čaká ma sekcia

18. jún 2024

Potrebujem sa zdôveriť.
Prvé dieťa som rodila prirodzene, no nastali zdrav.komplikácie a teraz ma cca do mesiaca čaká sekcia.
Extrémny rešpekt mám predtým celým, pred bolesťami, pred všetkým tým neznámym čo ma čaká. Bojím sa. Neviem na čo sa pripraviť.
K tomu mám cestu do nemocnice 1h30min a som už otvorená na 1cm. Veľmi sa bojím, že neodhadnem správny čas kedy vyraziť, aby sme to stihli… mám plnú hlavu všetkého.

anjelicek26
18. jún 2024

1h30 minút do nemocnice je príliš ďaleko. Nájdi si prosím nejakú bližšie. Lebo sa ti fakt môže stať,že porodíš v aute a keďže máš mať sekciu,tak je to o to väčšie riziko pre teba a dieta. Ja som mala teraz sekciu po 4roch prirodzených pôrodoch, ale urgentnu. Co sa tyka zotavovania tak sekcia bola výborná varianta,zbytočne som sa bála.. mňa vždy strasne bolelo zavinovanie maternice po porode a po cisarskom nič,asi to všetko pekne vyčistili rovno.. nemusíš sa báť..

55kvetinka55
18. jún 2024

Ahoj,termín sekcie ti určite naplánujú keďže bude plánovaná,určite nebudú čakať kým sa porod spustí.Budes mat celkovú ci spinalnu anestezu?ja som rodila všetky 4deti spinalnou a bolo to fajn.Bol tam skvelý tím odborníkov okolo mňa od sestriciek,anesteziologov až po samotných dr co vykonávali sekciu.Daju ti tabletku aby si nemala strach a neboj na sale ešte budete vtipkovat😊a budeš v pohode uvidis.Samotne bábätko bude vonku raz dva a keď budu šikovní doktori tak aj zasita budeš raz dva.Ja som mala tretiu sekciu najlepšiu😉.Bola som na operacke cca pol hodku a bolo po všetkom.Bolo to fakt mega super rýchle.Potom to zotavovanie je trosku zdĺhavejsie ale keď budeš mat pri sebe bábätko zabudneš na všetku ti bolesť ☺️ver mi.Zvladnes to všetko ľavou zadnou a všetko bude v poriadku.Skus sa nastaviť v hlave tak,že proste takto to je,musíš ísť rodit sekciou a keď to zvládli iné tak to zvládneš aj ty.Drzim palce a neboj to daaas💪💪

autor
18. jún 2024

@55kvetinka55 chcela by som tiež spinál 🙂

anavixy
18. jún 2024

Nauc sa vstavat z postele cez bok, to je uplny zaklad. Ja som bolesti po sekcii nemala ziadne.. je to individualne, zvladnes to 🙂 drzim palce🍀

autor
18. jún 2024

@anjelicek26 som si toho vedomá .. 😞 no jedná sa o Bory, kde sa mi podarila registrácia, celkovo ten prístup tam je taký aký by som si želala. Tu po okolí sú komunistické pôrodnice, kde muž nemôže na návštevu, bábätko ukázať len cez sklo a podobne. Toto by som nechcela zažiť ani v najhoršom sne 😞 samozrejme, ak by sa dialo niečo akútne a nebola si istá tou cestou, tak idem bližšie. To je cesta cca 50min

betulinka1
18. jún 2024

Za mna sekcia uplna pohodicka. Bola som v úplnej narkoze. Ked som uz ja behala, tak tie co rodili normalne si este nevedeli ani sadnut. Nemas sa coho bat. Prve dva dni boli vacsie bolesti a potom pri prvej stolici ale nic co sa nedalo zvladnut. Lieky na bolest som si vypytala iba raz, ked ma prebrali a doniesli maleho, ze nech sa prisaje bolo asi pol dvanastej v noci. Vtedy som poprosila aby mi nieco dali. Ma obed ma poslali do sprchy a vecer uz priniesli maleho na stalo. Keby som nerodila sekciou tak asi by sme neprežili ani jeden, kedze maly nebol otočený a prilepený o placentu. To s placentou zistili az pri cisarskom na sone to nebolo vydiet. Vytiahli maleho a mna zachraňovali. Takze ja Dakujem za moznost rodit sekciou. Nemas sa coho bat, vsetko bude OK. Mozno si sama povies, ze tretie iba sekciou. 😉

anavixy
18. jún 2024

A k tomu vyrazeniu. Ved mas mat sekciu, takze ak by to prislo skor, nez nastane dohodnuty den, tak ty vyrazis okamzite ako ti bud odtecie PV alebo ako zacnes mat akekolvek bolesti ci caste tvrdnutie bruska, necakas na moment ked vyrazit.

anjelicek26
18. jún 2024

Na Bory sú dosť zle recenzie,hlavne na odflaknutu starostlivost pri problemoch a zle sitie a hojenie po cisarskom.. ano priestory krásne,ale ci vždy ide len o to.. držím každopádne palce,nech si spokojná a babatko zdravucke.

marianarem
18. jún 2024

Ja som mala planovanu sekciu a za mna to bola velmi dobra moznost. Je to rychle, vies, kedy to bude, kolko to bude trvat. Tie terminy na sekciu sa davaju s dostatocnym predstihom.pred terminom porodu.
Bolest po tom u mna bola, ale u mojej mamy napriklad vobec. Ale nebola to ziadna nejaka neznama nepopisatelna bolest. V podstate si myslim, ze klasicke porodne bolesti kto nezazije, tak nevie, ake su. Sekcia su za mna take bezne bolesti, ako pozname z roznych urazov, alebo inych operacii, pripadne niektorych chorob, proste nic nevidane. A hoji sa to vacsinou dost rychlo.

lenqua_12325
18. jún 2024

@anjelicek26 kde si čítala ?

anjelicek26
18. jún 2024

@lenqua_12325 v nasej terminovej skupine

anjelicek26
18. jún 2024
lenqua_12325
18. jún 2024

@anjelicek26 ďakujem, pozriem.

riama123
19. jún 2024

Ja som mala sekcie dve a super, do štyroch dní som nevedela že mi niečo robili.tiez spinal.kludne mi napíš 😉

autor
19. jún 2024

@anjelicek26 hrozne sa to číta 😞 ale zas je veľmi veľa pozitívnych recenzií. Komplikácie nastať môžu asi hocikde. Ja som 1x bola v Trenčíne a tam ma tiež pokašľali (zato teraz sekcia), musela som vpriebehu pol roka od pôrodu absolvovať ešte 2 operácie mechúru. Asi nikde nie je úplne 100%tná záruka, že bude všetko v poriadku

alina765
19. jún 2024

Aj ja som mala sekciu spinal bolo to krásne a rýchle, spomínam na to z krásnou spomienkou. Bolesti neboli žiadne a rána sa hojila pekne hneď po 12.hod som vstala a behala po schodoch. Teraz som zase tehotná a asi si dám zase sekciu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre