Dobrý deň v pondelok idem na príjem do nemocnice lebo v piatok mám termín pôrodu ale nevyzerá to že by som porodila.myslite že mi budú dávať vyvolávacku a ak áno môže byť partner primne alebo nie ďakujem
@tatianka26 mas ist na prijem na porod alebo na prijem do nemocnice?
Partnera standardne púšťajú az na box, ked si otvorená tusim na 4-5cm resp.mozu ak sa dá aj na vzdycharen, záleží od nemocnice a najmä tvojho stavu. Ako ti pise
@mogaa môžeš porodiť o 2 hod.ale aj o 2 dni. A teda stále ho tam s tebou nenechajú, ak myslíš toto. Urobia ti pasy, vysetria, zhodnotia a podla toho ti povedia co a ako.
@lienka.7 dneska som bola na ambulancii a povedali mi že v pondelok mám prísť na príjem na ambulanciu ale nepovedali mi prečo
@tatianka26 ja som bola otvorená uz, len bez kontrakcii. Mala som sa ráno hlasit priamo na porodnici, lekar mi povedal na poradni den.predtym, ze zajtra porodime 👌 u teba to skor teda vyzerá ze na prijem do nemocnice.
@lienka.7 pôjdem na ambulanciu a uvidím kde ma pošlú,a čo mi povedia
@tatianka26 uvidis co a ako. A najmä, do pondelka je ešte ďaleko. Pokojne môžeš porodiť dovtedy.😊
@tatianka26 v pondelok podla mna nedaju este, ked mate v piatok termin..to je skoro.
@lienka.7 to áno ešte mám 4dni NATO🙂
Po termíne som chodila každý druhý deň do ambulancie príjmovej. Kde mi robili pasy, sono. Predpokladám že to bude aj tvoj prípad, ak teda do pondelka neporodiš. Ak je všetko v poriadku (a všade to je inak) vyvolavaju u nás na 10. deň po termíne.
Bola som takto 2x .. vo štvrtok mi už povedali že ak nič do 10.10 mám prísť s taškou na príjem. Porodila som 8.10 🙂
Ja som tiež tak chodila po termíne na kontrolu....každý druhý deň....nemyslím si,že ti budú už vyvolávať pôrod....mne ho mali vyvolať až 10 dní po termíne...mala sa nakoniec zľakla a narodila sa deň pred vyvolavačkou 😂
@jeanne14 takže veci si nemám zobrať zo sebou? Či pre istotu mám?
@tatianka26 veci od teraz vzdy zober
@banalu nebudem sa tam zbytočne trepať z vecami? Keby ma tam chceli nechať hnet by ma asi poslali do nemocnice na príjem a nie do ambulancie či?
Bola som takto tiež. Štvrtok na ambulancii, s tym, že ak neporodim do pondelka, tak v pondelok sa mam hladiť a budu vyvolavať. Štvrtok v noci kontrakcie a porodila som v piatok v noci o druhej😀 takže pozitivne myslenie a veľa sexu😀
@tatianka26 nepovedali ? Ideálne si zavolať .. ale nemyslím si že hneď v pondelok budú vyvolávať. U nás je len jedna takáto ambulancia, príjmová kde chodia ženy na rizikovom, po termíne, kvôli zákrokom, po sekcii stehy vyberať., na príjem. Neviem ako u vás 🙂
@jeanne14 ja chodievam do Skalice na kontrolu..zajtra zavolám čo treba aj veci zo sebou priniesť a uvidím
Preco by ti mali davat vyvolavacku ? Este ani TP nemas to sa nedava ako cukrik len tak. Budes musiet pockat. Prvy porod som mala 4 dni po tp a vyvolavacku neplanovali. Dalsi x bol porod vyvolavany balonikom a druhy den oxytocinom koli tomu ze som mala tlak 200 /160.. na TP Inak by sa normalne cakalo kedy to pride .Ved vies ze TP je len orientacny datum vacsinou sa deti rodia tyzden pred alebo tyzden po. Takze klud a trpezlivost.
@miadi ja nehovorím že mi dajú vyvolávacku hnet,len prečo mi kázali prísť v pondelok na príjem na ambulanciu a ani neviem či z vecami alebo nie
@tatianka26 to sa mi zda skoro 3 dni po termine...kludne 10-12 dni sa moze nechat prenasat, ak nie su ine tazkosti. Ale s tym partnerom - u nas nechavaju, ak je zena na nadstandarde, teda sama, od prijimu az po porod, dokonca si moze partner priplatit a byt tam po cely cas pobytu (teda pred koronou to tak bolo)
To asi ako kde. Alebo od doktorov zalezi. Ja v roku 2015 pri prvom porode som nastupila do nemocnice 5ty den po termine, pichli mi hned v ten den vyvolavacku a dalsie rano som porodila. To bol este stary primar vtedy. V roku 2020 pri druhom porode uz bola nova primarka a ta to robila inak. Prisla som 6ty den po termine do nemocnice ale nerobili somnou nic, len cakali. V pondelok som prisla a v stredu na vizite zistila, ze som na 5 cm otvorena, ze idem vraj rodit. Tam sa to snazili rozbehnut lebo som nemala stale ziadne bolesti, tak klystir, sprcha, oxytocin ale stale nic.. tak mi prepichli vodu a vtedy to prislo. Inak, 8:50 bola ta vizita a 12:20 som uz mala odrodene. 50 minut od prasknutia vody. Uzasny porod, kiezby vsetky porody take boli 🥰 sestricka mi ani verit nechcela, ked som nanu zakricala. Vraj tlaky su normalne a urcite to este ejaky cas potrva..Ledva sme "dobehli" na salu 🥰
@tatianka26 ja som sla na kontrolu do ambulancie a poslala ma na prijem do nemocnice. 😉
@banalu takže odporúčate ísť tam aj z vecami?🙂
@tatianka26 ked raz povedali, ze na prijem, tak s vecami
@tatianka26 možno ťa príjmu, urobia pásy, sono, moc, krv a s konštatujú, že na pôrod to ešte nevyzerá a pošlú ta na priepustku domov 🙂
@tatianka26 ja som tiež chodila do skalice mala som termín 24.12 a vlastne až 28 keď som bola v nemocnici na poradni si ma tam nechali a to sa ma pýtali ci uz to chcem mat za sebou lebo ešte pockame.vyvolavacku mi dali 29 ráno.ci si vás tam uz nechajú záleží aj na tom ci ste otvorená a na kolko
@tatianka26 ja som to mala tak isto, preistotu som si vzala aj veci, tie som síce nechala v aute, lebo som nevedela, že čo....potom mi sestrička povedala, aj veci treba mať so sebou, keďže už mám po termíne, už ostávam na oddelení...vyvolavacku som mala na 9den, pýtali sa ma na ňu aj skôr, ale ja som ešte čakala, moc nechceli aby som dlhšie čakala. Hadam sa ti to rozbehne bez vyvolavacky, držím palce
@tatianka26 aj keby si sla len na pasy, nikdy nevies ako sa to moze zvrtnut, sanca, ze ostanes v nemocnici je 50:50, ked si takto blizko terminu a toboz po termine. Akoze nikto ta tu nenuti zobrat si veci, ale logicky je dobre ich mat so sebou. Ty sa mozes citit dobre, bez priznakov porodu, vyjdu ti zle pasy a ostavas...
Osobne som nosila zbalene veci v aute vzdy ked sme uz chodili na pasy. Samorejme veci boli v aute, netrepala som ich zakazdym so sebou dnu. Rodila som 5 dni po termine.
@petulela ďakujem snáď sa rozbehne spontánne pôrod bez vyvolavačky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@tatianka26 záleží na danej nemocnici, ale ak nebudeš mať kontrakcie tak partnera pri tebe nenechajú....väčšinou sa urobia pásy a čaká sa....ak ti aj dajú vyvolávačku , môžeš porodiť aj o 2dni a rovnako ani vyvolávačka nemusí zabrať....ak nie si objednaná na sekciu, tak záleží na akého pôrodníka natrafíš....