Budem mať ľahší pôrod, keď som mávala silné menštruačné bolesti?

saska2208
26. júl 2012

Ahojte maminy,mate skusenost s tym,ze ste mavali silnejsie menstruacne bolesti,ale za to ste mali lahsi porod,lebo ste uz boli naucene na stahy maternice?
Coskoro mam termin a trochu sa bojim.ako idem rodit,som uz sice na 1-2cm otvorena, uz mi odisla aj zrejme aj hlienova zatka,mam co dalej tym viac vytoku,brusko mi tvrdne,aj bolestivejsie takze to uz predycham obcas a mavam aj mierne bolesti podbruska ako na menzes. Myslite si ze uz to na mna ide a ze by som mohla mat tie porodne bolesti mensie? Dakujem

liz_lemon
27. júl 2012

@saska2208 ja som tiez mavala strasny menzes, aj 2 dni priserne bolesti, a k tomu vracanie a hnacky, a urcite ti to pomoze, lebo tie bolesti su rovnake, takze aspon ta to neprekvapi
a ta hlienova zatka ti este urcite neodisla, ked mas termin 22.8. to by si uz musela ist rodit dnes

kattija
27. júl 2012

@saska2208 ja mavam bolesti pocas celej mrchy a potod som veru lehsi nemala. A ja si tiez myslim, ze zatka to asi nebola. 😉 drzim palce!

kubinca
27. júl 2012

ja som tiez mavala bolestivy menzes plus hnacky... pri porode som sa na 5 prstov otvorila presne s takymi bolestami ako pri ms, a to mi sestricky zakazdym podla zaznamov ozanamili , teraz mate stasne silnu kontrakciu, a ja nic 🙂 rodila som s vyvolavackou, a niektory tvrdila ze je to viac bolestive ako pri normalnom porode.....tak neviem.... a hlavne teraz po porode ked aj mavam ms tak bolesti su prec 🙂

gazovicka
27. júl 2012

@saska2208 ja som mala a aj mam bolesti, po porode mi ostali (aj ked som cakala, ze mi zmiznu)... bolesti pri porode sa u mna prezit dali, keby som mala druhy porod taky isty,ako prvy, tak rodim este raz 😀 😀 😀 , ale je pravdou, ze toto ovplyvnuje vela veci, napr. aj pohyb pred porodom, ktory pomaha potom sa lepsie otvarat, a hlavne nebat sa a nestresovat sa, takze ber to tak, ako to pojde a uvidis, ze vsetko bude lahsie... ten strach z porodu je asi najhorsi, takze hlavu hore,... 😉

swanqueen
27. júl 2012

Ja som mala strasne bolestivy menzes, prezila som si svoje pocas puberty a mala som co robit aby som vydrzala bolesti pri porode.. odpocitavala som sekundy do pichnuta epiduralu.. potom som uz lietala 🙂

katkav
27. júl 2012

ja som mavala velke bolesti, kazdy krat som aj vracala a ked prisli kontrakcie, tak to bolo podobne, len pri porode je horsie, ze kontrakcie idu do chrbta, to boli. Mne praskla plodovka o 22.h, prechadzala som sa po nemocnici ako lev a uz ked som mala pocit, ze ma to boli najviac, chcela som si vypytat epi, ale porodna asistentka mi povedala, ze vsak vy uz rodite, maly sa narodil o 2.13. Myslim si, ze ak baba mavala silnejsie bolesti pri ms, tak pre nu porod potom nie je taky sok, lebo aj pri ms su stahy maternice. Drzim palce. Mna v den porodu pobolievalo podbrusko, nechutilo mi velmi jest a vyprazdnovali sa mi creva, telo sa pripravovalo.

milka1978
27. júl 2012

@saska2208 hlienovú zátku môžeš mať vonku aj týždeň a až potom môžeš robiť, ale to by si musela byť otvorená aspoň na 3 palce aby Ti vyšla ..... možno teraz prežívaš poslíčkov, ktorý ťa pripravujú na pôrod 🙂 prajem veľa šťastia 🙂

anjelicek26
27. júl 2012

@saska2208 - no podla mna ano, mala bola za 4h vonku a malinky za 2,5... ja to beriem, ze bola maternica vytrenovana 😉 Lahsi porod - v style mensia bolest? No to rozhodne nie... ale trvalo to kratsie.

katkas1
27. júl 2012

urcite nie

saska2208
autor
27. júl 2012

No uvidime... Dnes mi tvrdne brusko viac menej cely den a aj bolestivo...akoby dake kontrakcie aj kazde 3-4 minuty..a tp jem aj magnezko a len.lezim viac.menej kedzr som naa rizikovom.

turistka
27. júl 2012

@saska2208 u mna ked odisla hlienova zatka, teda ak to bola ona v tvojom pripade - o 24hod. uz bola na svete dcerka 🙂

drnduliak
27. júl 2012

@saska2208 aj ja som mavala vzdy velmi silne bolesti pri menzese, ze som z neho hlavne v mladsom veku mavala uplne panicku hrozu, obcas som aj vracala, ale kontrakcie boli povahou podobne, ale o hodny kusok horsie, vracala som stale, neviem ci tak moje telo reaguje na bolest, vzdy sa mi potom na chvilu ulavilo 😅

anjelik2509
27. júl 2012

ahoj, aj ja som mávala krámy silné ako sviňa,s prepáčením za výraz 😕, dva dni som ani nemohla ísť do školy, čo mi bolo zle, ale pri pôrode mi to teda veru nepomohlo...Ja som kdesi čítala, že kontrakcie maternice pri orgazme, pri menštruácii a pôrode spôsobuje ten istý hormón - oxytocín, a že menštruačné bolesti nás majú naučiť, ako sa máme správať pri tých väčších-pôrodných, že v podstate počas menštruácie zažívame malé pôrody...A ktorá žena ten princíp pochopí, naučí sa brať menštruáciu ako súčasť svojho života a seba, bolesti mať nebude, poradí si aj s pôrodom...Neviem, čo je na tom pravdy, škoda, že som to nečítala skôr ako dievča, mohla som to vyskúšať 😀 a čo sa týka tých vecí, čo máš a myslíš si, že by to mohol byť nastupujúci pôrod, neviem, ešte más ďaleko do termínu, ale ak by dačo, utekaj do pôrodky...A nestresuj sa, nie je to nič strašné, dá sa to prežiť...Keby to bolo také hrozné, už nik na svete by nechcel mať dieť, nie? 😉 Držím palec 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bamb27
27. júl 2012

asi to neplati a je to velmi individualne,,, ja prakticky neviem co je menstruacna bolest, kontrakcie som mala asi hodinu, take ze ozaj, ale nebolo to take hrozne, maly sa narodil 2,5h od prichodu do porodky, kam som prisla s tym ze ma bolia krize a zajtra mam termin, nech kuknu,,, Dr. povedal ze mam vysoky prah bolesti pravdepodobne

ansi
15. júl 2014

no jak patrím k tým menej šťastným teda...pôrod za sebou nemám a ani niesom tehotná, ale ovulačné a menštruačné bolesti sú hrozné - keď ovulujem, nemôžem si ani sadnúť, iba úplne pomaličky.....pri menzese mi tŕpnu nohy celé od bedrových kĺbov, kríže mi ide vytrhnúť, mám tlaky asi každých 5 minút, vtedy je dobré byť na wc a tlačiť, ako pri pôrode, vtedy to tak nebolí.....preháňa ma z tých tlakov a je mi brutálne na zvracanie....to trvá tak deň a pol a musím sa doslova predávkovať liekmi, aby som to zvládla....často musím odísť z práce s tým, že niesom schopná šoférovať....mám to takto od vysadenia HAK.....neviem či budem mať ľahší pôrod, ale určite som pripravená na tie bolesti čo ma čakajú - mám ich totiž každý mesiac 🙂

saska2208
autor
22. júl 2015

@liz_lemon teraz som znovu nasla tuto temu, a vtedy ked si mi to pisala som den na to uz sla do nemocky a o 4hodky sa nam narodila dcerka 🙂 😀 aka nostalgiaa 🙂

radka816
2. dec 2015

@saska2208 ake milé😊 a pozeram ze mate termin ako ja v januari 😊 zaujala ma tato tema pretoze som tiez mavala silne bolesti pri ms ..cakam prve babo tak uvidime ako to bude prebiehat😊

saska2208
autor
3. dec 2015

@radka816 ano termin v januari ale uz som v nemocke a zrejme to bude skor lebo mam komplikacie. Tak uvidime dokedy sa maly podrzi v brusku 🙂

radka816
3. dec 2015

Juuuj tak Vam drzim palceky nech to dobre dopadne 😊

katrin21
3. dec 2015

@saska2208 nie, vobec to nesuvisi.. ale vobec...
ja som mavala prvy den vzdy brutal bolesti kramov... neotvararala som sa ale vobec a porodila som nakoniec cisraskym..
Sestra mavala bolesti este horsie, aj 2-3 dnii, len vracala a po 4 chodila a porodila vsetky 3 deti po dlhych a tažkych porodoch... prvu rodila 3 dni... takze... Nie.. kramy nemaju ziaden vplyv na to.

bambiv
4. dec 2015

Ahojte som v 38tt, kedze mam stale tvrdnutie brucha cca.od 30tt a posledny tyzden uz aj bolesti ako keby menstruacne ale nepravidelne sa najviac obavam ako prvorodicka,ze nezistim,ze rodim. Vcera ked ma pozerala lekarka som bola otvorena volne na 1prst ale som este doma kedze to moze trvat niekolko dni alebo tyzdnov, hlienova zatka mi odchadza po castiach od Pondelka. Tiez mi lekarka povedala,ze to nieje smerodatne kedy budem rodit podla zatky.Pytala som sa na kontrakcie ci su ako menstruacne bolesti, ona,ze ovela horsie a musim ich rozdychavat a mam tvrde cele brucho a mam prist az ked budu kazdych 5 minut, tak snad to spoznam lebo to tvrdnutie brucha mam stale😞chcem sa spytat skusenych ci su kontrakcie ovela horsie ako menstr.bolesti?dakujem☺

sardinka335
4. dec 2015

@bambiv nebudem ti klamať kontrakcie su ovela horšie ako menštuačne bolesti a zase verim ze je to individuálne, zavisí aj od toho ako človek zvlada bolest, aky ma prah znesitelnosti bolesti. Na začiatku sa to da je to naozaj ako menštruačné bolesti, ktoré sa stupnuju a su častejšie a častejšie. ,,Najhoršie,, je to finale tam je to uz ,,fest,, ale väčšinou to uz netrva dlho. Ja som citila len strašný tlak na spodok ako ked sa balon prediera cez klučovu dierku, ale nebola to vyslovene bolest len nenormalny tlak - ale to uz bolo finale ked mi kazali tlačiť.
Porod spoznáš, mne azdy z 3 porodov začal inak a spoznala som to... 🙂 🙂 🙂 Tvrdnutie brucha znamena ze maternica sa pripravuje na porod - trenuje. Lekarka ma pravdu - ani zatka ani tvrdnutie nie je az take smerodatne kedy to bude...ja som mala v 38tt uz porodené... 🙂 Bude dobre, hlavne oddychuj, spinkaj...lebo pride unava, zvykanie sa na dieťatko a jeho režim, v noci budeš hore a uprimne...kojenie bolo pre mna na 3 den v nemocnici ako znova porod, bolesti ze fest radšej by som znovu rodila, takze aj o tom je fajn si niečo naštudovať že ,,ako,,aby si potom nebola vyšašená ze čo sa deje. Ale zvladneš to - všetky sme to dali a ty nebudeš výnimka. Bude dobre, neboj. Teš sa na maličke.

petulda333
4. dec 2015

@bambiv ja som pred 6t porodila prve dieta..tiez som sa bala ze ci budem vediet ze uz rodim alebo ci si vsimnem ze mi odteka voda..ja som mala silny menzes,vzdy mi len injekcia pomohla na tu bolest a to mam vysoky prah bolesti...v sobotu som bola s kamoskou na kavu v bare a domov som prisla o 21:00 a este sme si smm urobili veceru a potom som lahla..o 23:03 som pocitila bolest ako menzes lenze po par sekundach to preslo,potom o par minut zas a zas a zas...tak som si zacala stopovat tie minuty..vyslo mi ze kazdych 9minut mam kontrakciu..chvilu som rozdychavala a o 2:05 uz to bola brutal bolest tak sme sli..voda mi neodtiekla..kym sme dosli do porodnice kontrakcie boli kazde 4minuty...a otvorena na 1cm ci prst...lenze pocula som jednu ako pri porode krici a tak som sa zlakla ze kontrakcie prestali a znovu zacali o dve hodiny...o 13:21 mi prepichli vodu a o 17:00 som porodila...ver mi ze ked zacnes rodit zistis to

sashulla
4. dec 2015

Presne som rodila ako ty, až na to, ze to trvalo dva dni, ale postup rovnaký 1 cm otvorená zátka preč ,bolesti a kontrakcie...Len pomaly som sa otvárala pri tých silných kontrakciach.

sardinka335
4. dec 2015

@petulda333 ja som mala 3 porod tiez podobny...zrazu som pocitila bolesť - znesitelnu ako na menzes a uz som vedela ze ,,niečo sa deje,,. Išla som si lahnut lebo rano som mala ist na monitor ze reku ved to neni nič strašne tak mozno to prejde a bude sa to dať...furt sme vahali, ist, neist...o polnoci sme teda išli, volala som mojmu porodnikovi, prišiel praskol mi vodu a do hodiny som porodila. Pri druhom som počula zeny kričať a bolo mi ich velmi luto 🙂

bambiv
4. dec 2015

Dakujem pekne za odpovede☺

alby2014
4. dec 2015

@bambiv Ja som porodila pred 3 mesiacmi, kazdy kto tvrdi, ze porod boli, nemal oblickove koliky, porod mi prisiel ako malina a to my ho vyvolavali ( vraj bolestivejsie), lebo som 11 dni prenasala a ani tuk otvarania... porod je NIC, je to bolest, co sa da predychat a medzitym je pauza. Taka 8 hodinova oblickova kolika je ina mnamka, trva stale, stale, stale a mega intenzivne, ja som z tej bolesti grcala zlc. NIc nie je horsie ako oblickova kolika, nic.

petulda333
4. dec 2015

@sardinka335 mne to trvalo aj po prepichnuti..lebo som mala brucho vysoko a maly nebol tam kde ma byt...,,uzila,, som si to teda riadne

sardinka335
4. dec 2015

@petulda333 čo uz narobíme, tá Eva nám to fajne ,,vybavila,, v tom raji... 🙂 tak ja ked si predstavim ze by som v tej bolesti čo som mala ku koncu mala byť niekolko hodín - lebo to bola kontrakcia za kontrakciou tak si vlasy vyšklbem...ale tak prežila som, našťastie to trvalo ,,krátko,,.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre