ahojte chcela by som sa opytat nema niekto skusenost mala som prvy porod sekciu v roku v july v roku 2015 a teraz cakam druhe babo na februar vezmu ma automaticky na sekciu?nema niekto skusenost dakujem
a aky odstup medzi porodmi ste mali ?
ved to ze ja nechcem ist prirodzene lebo je to riziko uz a nechcem rizkovat ze sa nieco stane....lebo gynekolog mi povedal ze maternica uz bola raz rezana tak je riziko pri tlakoch ze moze strelit ....
Pokial viem tak sekcia bude iba v ktajnom pripade..minimalny odstzp je myslim 1,5roka...takze urcite bude prirodzeny..sekciu nebudu robit iba pretoze bol prvy ...je to operacia zasah do tela takze tomu sa budu snazit vyhnut ak sa budr dat
@marianna1990 ja som mala 3r a 1 mesiac
@marianna1990 jasne chapem Vas .Ja som to mala u gynekológ povedal ,ze nevidí dôvod rodiť sekciou.No lenže ja som chcela rodiť v To zasa ako prvy pôrod a sekciou.Skuste sa informovat v nemocniciach ci v okoli nemáte pôrodnici ktora robi sekciu za sekciou .Urcite Vam tu mamičky napíšu kde este je moznost takto rodiť.
Ja v PN 3 sekcie,2009,2012,2015-tiez júl😉.
a nenajde sa tu nejaka mamicka ktora bola v presove v porodnici a mala prvu sekciu a cakala druhe babo aky mala porod brali automaticky na sekciu?
@marianna1990 ja ani nerozmyslam nad tym ze by malo byt nieco ine ako sekcia. Odstup bude 20 mesiacov. Nepotrebujem ohrozit babo ci seba koli slabej jazve.
Ak je raz sekcia tak vo vacsine automaticky.Vybavit sa da ☺ Zase zavisi od stavu a aky bol dovod pri prvom
@deginko to zavisi od lekara a hlavne od porodnice. Ja budem mat odstup 20 m a od zaciatku sa vypytujem na prirodzeny a moja dr sa so mnou o tom ani bavit nechce. Takze tu automaticky cisarsky, no mozno ak.nejaka pacientka veeelmi nalieha, tak jej.povolia prirodzeny, inak sa skor priklanaju k.sc
Mala by to byt sekcia, ja som chcela rodit druhe normalne a moj porodnik povedal ze v ziadnom pripade a som rada ze som sa nesarpala,lebo nakoniec to bola skoro ruptura maternice a to mam rozdiel 4 roky. Mam ale susedu ktora ma rozdiel dva roky a dali jej na vyber, isla prirodzene a vsetko v pohode. Ale prve dieta mala ledva dvojkilove, moje prve malo skor 5 kg.
@pininka len to je strasne individualne, neda sa to posudit ani casom ani velkostou babatka. Ja som tiez.chcela silou mocou prirodzeny, ale cim som k tomu blizsie, tym som o sc viac presvedcena.
@lindusss2016 neviem teda,ale v zili co poznam baby,a je aspon teda viac ako 15r rozdiel a viac nevidia divod druhe rodit sekciu pokym su neni komplikacie..lekari upredbostnuju prirodzeny..ale tak zavisi ozaj od dr..stavu matky atd,moja sesterka rodila po sekcii normalne..ani neuvazocali o dalsrj srkcii lebo bolo vsetko ok..
@deginko hocorim, ze to asi najviac zalezi od porodnice, umoznuju to sice aj tu, kde rodim teraz, ale skor sa priklanaju k sc, je to pre nich bezpecnejsie
V BA ma po roku a 9 mesiacoch nútili / prehovárali opäť na sekciu. Báli sa. Trvala som na spontánnom a aj som spontánne porodila, bez akýchkoľvek problémov.
myslim, ze vsade to robia inak ale ved sa porozpravaj s doktorom ako to bude, popripade povedz, ze by si chcela rodit prirodzene ci ti to odporuca
@lindusss2016 mas pravdu, zavisi aj od toho preco sa sekcia robila. Poznam aj take aj take pripady. Ja som mala tri sekcie, a nemenila by som, hoci sekcia nieje ziaden super zazitok.
Ja mám5 pôrodov , z toho 2 prirodzené a tri sekcie. prvá sekcia bola akútna , druhé ma nechali rodiť normálne , zastavila som sa na 8cm, teda ďalšia sekcia pre nepostupujúci pôrod ,tretie mala byť sekcia , a prišiel za mnou primár že ak chcem rodiť normálne , že bez problémov. Lenže ja som už chcela sterilku , takže sekcia + sterilka. Za seba radšej normálny pôrod ako sekcia.
@marianna1990 Daj si riadne vysetrit jazvu. Ja zijem v zahranici, tiez sekcia jul 2015, a mne dr. povedal (moj gyn mi robil aj sekciu), ze po sekcii moze byt bez problemov aj prirodzeny, zalezi len na tok ako sa bude vyvijat jazva uz pocas tehu a tiez, aky odstup medzi porodmi bude. Odporucal tak ca. 2 roky a aj skor nemusi byt problem, fakt velmi zalezi od tej jazvy.
Takze, daj sa riadne vysetrit a ak nechces prirodzeny, chod priamo do nemocnice, kde chces rodit, a opytaj sa tam ako to vidia lekari tam. Na SK takmer vsade co aj kamosky vraveli, raz sekcia, vzdy sekcia.
ahoj, ja som mala porod akutnou sekciou 08/2012 a druhy som mala sekciou 06/2015, zacali kontrakcie a cakalo sa za rozhodnutim primarky, ako dalej, ona mi skontrolovala rez na maternici - zatlacila a spytala sa, ci som ho citila, povedala som, ze ano, tak povedala, ze nebude riskovat rupturu maternice a nasledne vykrvacanie, tak som sla na sekciu - ale maly mal podla ultrazvuku vahu 3900g tak aj preto nechcela riskovat prirodzeny porod, a nakoniec sa narodil s vahou 4200gr... drzim palce, aby vsetko dopadlo ok 😉 este doplnim, ze po druhej sekcii som sa zotavila velmi rychlo, neporovnatelne s tou prvou, nakolko telo nebolo az tak vysilene ako pri prvom porode... pri prvom som mala celkovu anestezu a pri druhom lokalku - ak mozem odporucit, tak urcite si daj lokalku, je to ovela lepsie ako celkova a aj bezpecnejsie pre teba a pre babo
este som zabudla napisat, ze som rodila v starej porodnici v PO, a s pristupom lekarov je to prevazne tak, ze urpednostnuju prirodzeny porod, ale ak by mali nieco riskovat, tak radsej robia sekciu - vsetko zalezi od stavu mamicky a babatka
no ved aj pri prvom mi cakali ze pojdem priridzenou ceatoy skusali vsetko mozne na mne aby to islo spontalne ale nic neotvarla som sa vobec mala som termin 15 a mala sa narodila 21 lebo cakalu davali ni vyvolavacky na otvorenie a nic....tak na 6 den ma brali na sekciu lebo uz som bola cela spuchnuta a vsetko ni vytlacalo von uz aj zlatu zilu som mali uplne vytlacenu
@marianna1990 ja som mala z rovnakeho dovodu indikovanu sekciu, ze som sa neotvarala a teraz vraj by to bolo asi podobne, takze prirodzeny so mnou nikto vobec nerisil. Inak uz to aj samaked akosi citim, ze ja by som sa proste neotvorila ani za nic 😀
@marianna1990
Myslím, že v PO nie je problém dohodnúť v pôrodnici sekciu😉
Ja som mala prvý pôrod sekciou ( v BŠ ), bola som celkovo uspaná, pri operácii som stratila veľa krvi, takže som dostala náhradnú , následné komplikácie a znovu operačka. Pri druhom tehotenstve po temer 3 rokoch som nemala také zdravotné problémy, ale malý sa neotočil, takže znova sekcia - ale nebola som celkovo uspaná, len v spinále ( pre bábo je to lepšie ) - jazva bolela viac ako prvý raz, ale späť do kondície som sa dostala oveľa rýchlejšie, aj bolesti ustúpili rýchlo. Záleží od toho, koľko máte rokov, aký bol prvý pôrod, Váš súčasný zdravotný stav, poloha bába, takže ťažko Vám radiť. Snáď len - pre mňa bola výhoda, že som rodila v tej istej nemocnici ( psychicky mi to pomohlo), kde ma poznali, mali o mne záznamy z predošlého pôrodu a samozrejme fantastický primár Špila. A už viete, do čoho idete, takže budete spokojnejšia. Všetky ženy, ktoré poznám po 1. cisárskom absolvovali tiež 2. cisársky, len jedna známa rodila druhýkrát prirodzene. ( v Prahe )
Tak či onak sa rozhodnete, tak Vám držím palce, aby všetko dobre dopadlo. 🙂
@marianna1990 vsak napis KDE by si chcela rodit a zistuj presnejsie info 😉 naco su ti infosky ako sa rodi v Topolcanoch...ci by si isla aj tam?
Povedz,ze si zacala citit jazvu,ze ta boli,taha...ja som bola rada ,ze hned robia sc..bala som sa ruptury..a prve deti 4 kilove
@marissenka
@marissenka hej ze mi to pomoze mate skusenost idem v pondelok na pasy tak skusim povedat som zvedava ako dopadnem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No v To beru automaticky sekcia za sekciou.Ja som mala takto. Ale nie kazda nemocnica to tak nema.Zalezi aj od zdravotného stavu,ale TO to neplatí tam ak mas raz tak budeš mat kazdu.