Budem mať cisársky?

sara967
17. aug 2024

Poradíte mi keď som mala prvé tehotenstvo rizikové dosť skončilo to katastrofálne premklasia 7mesiaci urobili mi cisarsky rez a teraz som zas tehotná v 35tyzdni zatim tehotenstvo ide bez rizika ale zdravotné problémy mám.ja a už nevládzem aj liečim a chcem sa opýtať budem rodiť či budem mať cisarsky rez mala niektorá skúsenosti stým

pribinak
17. aug 2024

@sara967 toto je otázka na tvojho gynekológa. On presne pozná tvoj zdravotný stav

sara967
autor
17. aug 2024

@pribinak on povedal že môžem aj rodiť ale ja mám strach on ma núti do toho aby som rodila prirodzene neberie ohľad namna

e1i
17. aug 2024

@sara967 prve som mala akutnou sekciou kvoli odluceniu placenty v 29tt. Syn sa narodil 3r po prvej planovanou sekciou

pribinak
17. aug 2024

@sara967 núti? Ako? Tým že povedal že môžeš rodiť normálne? To je vyjadrenie názoru ako gynekológa, nie nútenie

Píšeš že sa liecis, tak sa poraď s psychiatrom, že či pri tvojej diagnóze by nebolo lepšie mat sekciu

martul
17. aug 2024

@sara967 on ťa nenúti, on je lekár, pozná ťa, tak vie čo je najlepšie pre teba.
Aké máš zdravotné problémy keď chceš ísť cisárskym?

anketkarka
17. aug 2024

Povedal Ti to pôrodník, alebo Tvoj gynekológ? Pre dieťa je lepší prirodzený pôrod. Lekár odhadol Tvoj zdravotný stav na vhodný na prirodzený pôrod. Takže zo zdravotného hľadiska ho zvládneš. Skús mu povedať o tom veľkom strachu po prvom pôrode. Keby Ti psychológ pomohol prekonať strach a nájsť v sebe silu na pôrod, tak by to bolo pre Teba lepšie. Bohužial pôrodníci nie sú psychológovia a zanedbávajú pohľad na rodičku po psychickej stránke. Možno dúfa, že Ťa pri pôrode ukludní a Ty to pod jeho vedením zvládneš. Držim palce.

sara967
autor
17. aug 2024

@anketkarka dakujem ale teraz ty napíšem aké mám problémy psychycke aj by som povedala že môže zájsť tak ďaleko keď ma budu nútiť do pôrodu môže sa stať že dostanem traumu a dieťa budem odmietat ja sa liečim od 17r mávam uzskostne stavy panicke stavy plus tetania ešte mávam zrýchlení pulz stále cez 114az niekedy 130 mávam ked mám veľký strach a stres môj gynekológ vie o všetkom mojom zdravotnom stave a si myslí že vhodnejšie bude prirodzený pôrod ale viem že to nedokážem lebo som veľmi stresujúca osoba a veľmi sa bojím som mu povedala ak sa niečo stane pri pôrode tak bude zodpovedať zato on prvé tehotenstvo skončilo zle premklasia 7mesiaci bábätko žilo 3dni tak dúfam že ma chápete tam som mala cisarsky

bejbs123
17. aug 2024

@sara967 treba zajst k svojmu psychiatrovi,aby vam napisal papier,ked chcete rodit cisarskym

basska_b
18. aug 2024

Pozri, ale ked si uz mala cisarsky v minulosti a preferujes opakovany cisarsky, nikto ta nemoze nutit do prirodzeneho. Neries to s gynekologom, ale priamo v porodnici. Tvoj gynekolog pri porode pravdepodobne nebude. Moze dat odporucania, ale nebude rozhodovat o vedeni porodu.

beata_k
18. aug 2024

Povedz svojmu psychiatrovi, ze mas tokofobiu nech ti da odporucanie na sekciu.

sara967
autor
18. aug 2024

@basska_asik tak urobím v nemocnici sa porozprávam s primárom oddelenia kde budem rodiť musí mi dať tu sekciu lebo ja to nezvládlem rodiť prirodzene môže sa stať hocico

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre