Ahojte, chcela by som spýtať ako to funguje ked som mala prvé bábo cisarským, či pojdem automaticky aj druhé? Pytala som sa svojho gynekológa a on povedal že pravdepodobne ano že to rozhodne pôrodnica v ktorej budem rodiť.. pojdem znova do Nitry... ako ste to mali vy? Mohli ste sa same rozhodnut či planovaný cisárský alebo prirodzený??? DakujeM
Prirodzený pôrod po cisárskom závisí od mnohých parametrov. Rozostup medzi pôrodmi, od zdravotného stavu matky, dieťaťa, stavu jazvy, veľkosti dieťaťa...... je to prudko individuálne a na tvoju otázku neexistuje univerzálna odpoveď. To že nejakej kamoške umožnili po cisárskom rodiť prirodzene neznamená že sa tak stane aj v tvojom prípade. Ja som rodila 2x cisárskym no v druhom prípade moja lekárka do poslednej chvíle dúfala že sa pôrod rozbehne prirodzene aj napriek tomu že tomu nič nenasvedčovalo, čiže ťažkou paušalizovať či to to v Nitre umožnia. Existujú lekári, a nie je ich málo, ktorí sú naklonení prirodzenému pôrodu po cisárskom ak to zdravotný stav dovoľuje a nijako to neohrozí matku ani dieťa.....čiže priamu odpoveď na tvoju otázku dať neviem, ale myslím si že to nikto 😅
Ja nie. Ale ja som nemala na vyber ani pri prvom.
Oni neradi povoluju prirodzeny po cisarskom. Vela zavisi od dovodu prvej sekcie a od stavu maternice- kedze hrozi ruptura.
ahoj,Veru ja som maala prvu sekciou dcerku a ked som druhý krat otehotnela tak automaticky to boa sekcia.Nik sa somnou nebavil otom že by to moho byť pprirodzene...A to bol rozostup medzi mojimi babami 3 ročky...Ae máš pravdu zaleži to dosť aj od nemocnice kde chceš ísť rodiť.
lebo niektoré naozaj ta budu tlačiť k prirodzenemi porodu..aj ked napr.tammože byť niekedy riziko...
zalezi od vela veci..v prvom rade aj od lekara a pristupu k prirodzenym porodom..vela lekarov da radsej automaticky cisarsky ked uz bol prvy..ale uz sa pomaly aj u naz udomacnuje to, ze nemusi byt cisarsky za kazdu cenu a spravny lekar s modernym pristupom to neriesi pausalne....zalezi ale potom od dalsich veci a tiez napriklad od toho aky bol dovod u teba na prvy cisarsky..ak su to nejake tvoje zdravotne diagnozy co sa nemenia, tak asi sa nic nezmeni ani pri porode..ak to ale bolo kvoli KP, alebo nejakej inej komplikacii, ktora vobec nemusi byt taka ista aj pri druhom porode, tak kludne mozes rodit aj prirodzene.....pri nepostupujucom porode to byva ale napriklad malokedy, na 99% by bol nepostupujuci aj ten dalsi.....musis sa sama poradit s lekarmi a ak chces prirodzeny porod, tak si vybrat porodnicu kde ti to umoznia - ak na to nemas zavazne zdravotne indikacie
napr. u nas v TN ani neuvazuju o dalsom cisarskom, pokial nie je nejaky specialny dovod, automaticky sa ide prirozene. Je to aj moj pripad. Napr. mojej sesternici v nemecku robili nejake specialne merania jazvy a usudili, ze aj druhy porod bude sekciou. Ked som sa na to spytala u nas v TN gynekologa, ten len odfrkol, ze tu sa to davno nerobi. Snad vedia, co robia...
kamoska takto rodila prve v nitre, sekcia, a tuzila velmi mat druhy radsej prirodzeny, pricom casovy odstup medzi oboma bol iba 17 mesiacov, nasla si v Ba lekara, ktory jej povedal,. ze ako len to bude mozne, najma podla stavu jazvy pred porodom, skusia prirodzeny, ale len ak to pojde.
a slo to....fakt je to indi vindi, zalezi od Teba, zdrav.stavu a polohy babetka a ochoty ci neochoty lekara.
ja som prvý krát šla do pôrodnice s tým, že idem klasicky.... ale dopadlo to akútnou sekciou z dôvodu nepostupúceho pôrodu.... pri druhom počas teho dr povedal že je na mne ako pôjdem rodiť, ale pre istotu ma aj tak poslali porobiť si predoperačné vyšetrenia, a ako povedala sestra na poradni, pravdepodobne kvôli tomu že som sa neotvárala pri prvom, druhý nebude iný a rozrežú ma zasa... No a moja pôrodníčka bola toho istého názoru ako môj dr., že ako chcem ja... Ja som sa ale popravde bála, ako to bude prebiehať a možno moje obavy by skomplikovali priebeh pôrodu, tak si ma objednali na sekciu.... Ale bolo to všetko v kľude, v pohodke, bez stresu... Oba pôrody boli v TT a tri roky po sebe a jazva bola v poriadku... Boli by ma nechali aj normálne, videla som na lekároch, na primárovi, že nejako im tá sekcia proti srsti, ale keď videli že som už rozhodnutá, nepresviedčali ma.... No ale hlavne, že oba razy všetko dobre dopadlo, obe dcérenky sú zdravé, krásne, šikovné a mama tiež v poriadku 😉
Mne automaticky v Nitre urobili cisarsky po prvom cisarskom a ani sa ma nepytali ako by som chcela rodit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
podla mna to nie je dovod na planovany cisarsky... tiez som mala jeden a druhy neviem ako budem rodit, ale kedze som sa neotvarala, je velka pravdepodobnost, ze sa to zopakuje,ale dopredu to nikto nevie povedať... kazdopadne, ak bol len jeden cisarsky a jazva je OK, nie je dovod na planovany dalsi len preto... Myslim, ze to ani nikto tak neberie, mas pocit ze v Nitre ano? Lebo co viem, tak skor to nechavaju na prirodzeny a ked by to neslo, spravia cisarsky... Ja mam sice z prirodz. porodu des, ale na druhej strane, aj z toho PO cisarskom, akod dlho som bola slaba, bolava, tak asi budem aj rada, ak sa podari normalne porodit, lebo zena je skor fit, ale na druhej strane, ak by to neslo,tak aby sa neohrozilo dieta, radsej nech spravia zase cisarsky, ak porod nebude postupovať...
Dala si to ako otazku, takze odpovedať sa da len raz 😝 .