Ahojte baby, mam jednu otázočku. Mam 7 ročnú dcéru a tu som prenášala a vyvolávali mi pôrod. Dlho to trvalo. Teraz po 7.rokoch sa za darilo a čakám 2.dieta, ak do stredy neporodim tak tiež vyvolávajú. Chcem sa spýtať, že či je pravda, že 2.porod vyvolavany môže byť istý ako prvý? Dakujem
Ja som mala prvý vyvolávaný (2 vyvolávačky - prvá v štvrtok ráno, druhá v piatok ráno a porodila som v piatok poobede), druhý pôrod mi začal prirodzene kontrakciami v piatok ráno a porodila som v sobotu doobeda. Obidva úplne v pohode, najhoršia bola bolesť tie posledné minúty samotného tlačenia. Držím ti palce, možno sa to ešte spustí, mne pomohli dlhé prechádzky
Kazdy porod je iny Druhy by mal byt kratši zvykne byt. Prvy trval 37h od zaciatku kontrakcii druhy bol vyvolavany koli vysokemu tlaku a od podania oxytocinu trval 4.5h ( prvy porod som tlacila 2h) druhy 9minut. Ten prvy bol dost brutus Druhy bol super aj ked som myslela ze explodujem trvalo to chvilku. Neboj sa bude to ine a lepsie ako prvy x.
Prvy porod zacal sam, ale potom lekar do toho zasahoval - urychloval a cista katastrofa. Druhy porod vyvolavany a uplna pohoda. Tak by som mohla rodit kazdy mesiac. Pri druhom porode vsak bola cela atmosfera ina, cely cas sa stimuloval porod aj prirodzene (nahriate ceresnove kostky, sprcha, fit lopta) a plne sa to rozbehlo pri kupeli vo vani. V izbe bolo pritmie, sestricky takmer sepkali, dostali ma do uplnej pohody a vsetko to islo ok. Porod ovplyvnuje vela faktorov. Drzim palce.
Ja som prveho mala vyvolavaneho a druheho normal a teda musim povedat ze vyvolavany bol brutal. Pri tomto som robila vsetko mozne len nech ide normal
@20nina14 mne pri prvom praskli vodu ako vyvolanie lebo som prisla na 8 cm otvorena a bola to katastrofa,bolesti neskutocne,nevladala som tlacit nakoniec sa mala pridusila a muselu ju vakuom vybrat...a teraz druhy porod,tabletka zavedena o hodinu na to prasknuta voda a o dalsiu hodinu bol maly na svete🙂 druhy bol ovela lepsi,vela robila atmosfera,mala som super doktorku aj sestricku,mlade baby vsetko,paradne sme pokecali aj sme sa riadne osmiali 😁 az primar prisiel ze co nam tak je veselo😁velmi mi pomahali psychicky,isli somnou do sprchy,masirovali chrbat,pouzili sme fit loptu,pri samotnom tlaceni ma povzbudzovali,doktorka mi masirovala hradzu aby som sa nenatrhla velmi. Takto by som rodila hocikedy 🙂 cize u mna druhy ovela lepsi aj ked bol vyvolavany
Ja som mala vyvolávané oba pôrody a druhý bol oveľa rýchlejší. Bolestivý asi rovnako, ale keďže to bolo rýchlejšie nebola som tak vyčerpaná ako pri prvom...
@jullietka fúha odkiaľ ste?to klobúk dole,na Slovensku o tomto moc nepočuť.Ja by som tiež chcela druhé ale pri spomienke na prvý vyvolávany má to akosi žiaľbohu prejde😒a to už mám 38r tak ani času na také rozhodnutie malo
@dajana1983 rodila som v Humennom. Ako ja som mala take iste pocity po prvom porode(mala som 23) ze uz nikdy viac hoc som babo chcela este jedno,nakoniec som sa s tym nejak zmierila ze ved nejak uz porodim a sme zacali planovat ze kedy sa zacneme snazit a pod. ale osud to vyriesil za nas,asi sme o tom vela kecali s manzelom a o 2 tyzdne som zistila ze som tehotna (3 mesiace pred 25)😁😁a uz to aj mam za sebou a som vdacna ze to bol takyto super porod,mala som velky strach ale ako som pisala personal bol neskutocny uzasny a velmi mi to pomohlo hlavne psychicky👍👍
@jullietka určite,takto by to malo-mohlo byť vsade....no asi sa sťahujem 😀🙈
@dajana1983 presne tak,tak by to malo byt vsade,uplna pohoda,prijemny personal,stale pei mne niekto bol kedze teraz manzel nemohol byt,fakt zlate zeny 🙂
Skus poziadat o oxytocinovy test. Mojej tretej sa tiez nechcelo, v 41+0tt som suhlasila s testom, o 9tej zacal, o 10tej skoncil, o 13:20 som porodila.
Na porovnanie, prvy v 2007 vyvolavany (synovi klesali ozvy), trval 17 hod, bolesti otrasne,
Druhy 2008, na poradnu som prisla na 4cm, kontrakcie som mala asi len poslednu hodinu, ledva som stihla prist na porodnu salu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Môj prvý nebol vyvolaný ale druhý áno a poviem ti aak by som mala prvý vyvolaný tak do druhého ani nejdem.. To bolo 100 a 1 vyvolaný masaker 8hodin brutálnych kontrakcii bolesti neskutočne doslova som kričala o cisársky a ku koncu že chcem zomrieť.. A to môj prvý trval 50 hodín prirodzených bez zásahov telo reagovalo primerane úplne v pohode kontrakcie najviac posledných par minút už boli riadne ale ani zďaleka nie ako pri vyvolanom.. A to ma čaká tretí o pár týždňov ale vyvolávať si nenechám iba ak to samozrejme neohrozí bábätko alebo mňa..