Bude druhý pôrod cisársky?

8. máj 2024

Baby, prvý pôrod som mala cisársky. Som opäť tehu. Myslíte že má môžu nútiť že druhý bude normálny (ak bude všetko dobré ) alebo môžem si sama povedať že chcem aj druhý cisársky? Ďakujem

petronellla87
8. máj 2024

To záleží od pôrodnice, niekde robia automaticky aj druhý cisársky, treba zistiť tam kde chceš ísť rodiť

gabka123123
8. máj 2024

Určite si vieš vybaviť dopredu. Aj keď ,, neoficiálne,,

autor
8. máj 2024

@gabka123123 ako to myslíš ?

malaopicka
8. máj 2024

Nútiť ťa nemôžu, ale rozhodnutie je na pôrodníkovi/primárovi. Cisársky rez nie je “len tak”, musí byť naň dôvod. V niektorých zariadeniach robia automaticky druhý cisarsky, inde chcú rodiť spontánne. Záleží aj aký bol dôvod prvej sekcie. No toto ti nik nepovie. Treba sa informovať v tvojom vybranom zariadení a postupovať podľa aktuálnych informácií.

anavixy
8. máj 2024

Presne tak, na toto sa nemozes pytat vseobecne, mozes sa spytat ci ta v konkretnej porodnici budu nutit rodit vaginalne, na to ti mozno zeny budu vediet odpovedat. Je to porodnica od porodnice, vo vacsine SK porodnic ta nutit k VBAC nebudu, ale su aj take, ho uprednostnuju. A vybavit neoficialne znamena zazmluvnit a zaplatit si porodnika, ktory je otvoreny cisarskym rezom bez indikacie a dohodnut sa s nim na sekcii, alebo ist k psychiatrovi a vybavit si papier, ze mas strach z vaginalneho porodu (za mna zazmluvnit si porodnika je schodnejsia cesta). Takze skus sa najpr spytat na praktiky v konkretnej porodnici a potom zistis, ci je potrbene nieco riesit alebo sa zbytocne stresujes. Na SK je to stale viac tak, ze skor musia bojovat zeny za to aby mohli mat VBAC nez aby mohli rodit sekciou po prvej sekcii…

ninah1486
20. aug 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

podla mna ak budes mat vsetko v poriadku tak budes rodit prirodzene, aspon mne teda nikto nedaval na vyber

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre