Bolí vpichnutie pri spináli?

janina3479
26. sep 2018

Žienky povedzte mi váš názor tie čo ste zažili spínal pri sekcii boli to keď vám pichaju tu ihlu do chrbtice a akt presny priebeh?ja mám ísť sekciou v celkovej ale mám menšiu nátchu a v tedy sa uspavat nemôže iba spinal a mal z toho fakt hrôzu termín 15.10 krcok mám na 1 CM tam dúfam,že krpec ešte ostane dnuka pekne a nevypyta sa skôr ako sa vyliečim...ďakujem za kazdu skúsenost

kika691
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika691
26. sep 2018

@janina3479 vôbec to nebolo. A nemáš sa čoho báť. Ja som mala tiež pre strach dobavenu celkovú..ale už keď som sedela. A op stole má.prehovorili na spinal a vôbec neľutujem

babybazar1
26. sep 2018

@janina3479 nerieš, nezaťažuje sa a ak si prvorodicka tak nechci vedieť všetko bude dobre uvidis držím prsty

misinka26
26. sep 2018

... či bolí spinál by ma ako prvorodičke trápilo najmenej 🙂 neboj všetko bude fajn ...

tinatitti
26. sep 2018

Ja som si vyskúšala oboje, najprv mi pichli spinal. Na trikrát. Avšak, keďže som bola úplne vystresovana, tak to nejak neucinkovalo. Proste adrenalín. Preto nakoniec zvolili celkovú anestezu. Osobne ti doporučujem radšej spinal, ale prosím, nestresuj. Bud v pohode. Zotavenie mamičky po spinalke je oveľa rýchlejšie než po celkovej narkóze a hlavne, hneď si vidíš malinke. Takže, keby môžem, volím spinal. A ci to boli? Už si nepamätám? 🙂 Určite je to cítiť, ale to nie je nič katastrofalne

linddi
26. sep 2018

Neboj. Vôbec nebolí. Skôr bolo pre mňa horšie ten stav po CS.... ale nestresuj sa dopredu 🙂

tempera
26. sep 2018

@janina3479 ...Vpich neboli. Predtym kozu umrtvia jednym vpichom a az potom zavazaju kanylu. NESTRESOVAT.

zulazu
26. sep 2018

Ja som rodila cisárskym rezom a mala som spinal. Vpichnutie bolí ozaj len trošičku, presne ako ked ti sestrička vpichne injekciu. Nemáš sa čoho báť, podľa mňa je lepšie, že budeš pri vedomí, aspoň budeš hned vidieť a počuť svoje dieťatko. Sekcia trvá pár minút, pred sebou máš plachtu, takže nič nevidíš, doktory sa ti príjemne prihovárajú, necítiš vôbec nič, od panvy nadol a ani sa nenazdáš a bude koniec...🙂

nkem
26. sep 2018

Som akurat cerstvo po 3 tom cisarovi a spinali a mna osobne ten vpich nebolel, ako keby injekciu si dostala.

licona
26. sep 2018

Ja som vôbec nič necítila, až som sa čudovala, že už mi to napichli.

majka99999
26. sep 2018

To ma teda bolelo najmenej. 🙂 Prvykrat som predychavala kontrakcie po vyvolavacke a ze "uvolnite sa", 3 minuty kontrakcia a minuta pauza. Tak az na druhy pokus sa podarilo. 😀 Druhykrat som bola vystresovana, lebo som vedela, ze po sekcii co ma caka. Ta samotna operacia je pohoda, potom zalezi, ako to budes zvladat, pre mna boli prve 3 dni tazke. Ked ti budu chciet po sekcii dat nieco na bolest, pytaj si hned. Ja som si druhykrat nepytala, ved pohoda prvykrat a teda citila som vsetko, ako mi odchadzala anesteza na izbe.

janina3479
autor
26. sep 2018

@tempera takže oni ti zavedú kanilu a tak pustia látku takže to nie je až taka veľká ihla ?

lusyc
26. sep 2018

Vobec som to necítila. Odber krvi ma boli niekedy, na porovnanie.

janina3479
autor
26. sep 2018

Ďakujem vám.krasne za vaše skúsenosti 😃

tomsta003
26. sep 2018

absolutne som nic necitila, bolo to v pohode neboj 😉

jamika27
26. sep 2018

@janina3479 nebolí, naozaj nie, bola som stŕpnutá, čakala som bolesť, ale to len zlý pocit, človek sa bojí, ale naozaj nebolí

jachin
26. sep 2018

Injekcia sama o sebe nebolí, taká klasika. Ale ja by som volila celkovú. Po nej som sa lepšie zotavila ako po druhom cisárskom, kde bol spinál. A cítili som sa strašne - celá holá vyliezť na stôl, pred tými všetkými medikmi, doktormi a sestrami, kázal doktor zohnúť, aby mohli pichnúť tú injekciu, som sa cítila strašne trápne, všetko som vnímala..no..Pri celkovej uspali, zobudila som sa po všetkom, bolo to oveľa lepšie.

tomsta003
26. sep 2018

@jachin to fakt ja som mala na sebe sterilny plast, ci nieco take co sa viaze vzadu, samozrejme nebol zaviazany

leonka10
26. sep 2018

@janina3479 prvu dcerku som rodila v celkovej, v hodine dvanastej. Po 10hodinovom porode. To bolo vykupenie. ani som to nevnimala. Syna som rodila v spinale. Vpich som citila a nic hrozne. Horsie to bolo, ze mi cely porod bolo na vracanie a napinalo ma. Doktorka mi dala nieco na utlmenie zvracania. Ked maleho vyberali. Citila som tlak...po spinale som nemohla hlavu zdvihnut dva dni, kvoli migrene,ktora mohla nastat...cize pre mna radsej celkova ako spinal. Pri celkovej sa aj skor moze fungovat...pri spinale dva a pol dna len lezat...akurat vyhoda, ze som pocula syna plakat a videla som ho😊

kathy93
26. sep 2018

Mňa to nebolelo ale nevedeli mi to pichnúť. Najprv mi pichli na znecitlivenie. Potom museli ešte raz lebo pichli príliš vysoko trafili mi asi nervy lebo mnou prešla elektrika a vystrelila mi ľavá noha. Potom pichali ten spinal ktorý pravdaže nevedeli pichnúť lebo som nevedela urobiť mačací chrbát kôli malej v brušku. Tak sa mi tam šmátrali doslovne a zas trafili nerv ale inak to vôbec nebolí. Je to skôr nepríjemné ale určite nie bolestivé. To zvládneš neboj.

kathy93
26. sep 2018

@janina3479 bolelo ale miesto vpichu pár dní po cisárskom ale nič čo by sa nedalo vydržať

jamika27
26. sep 2018

@jachin väčšina ľudí sa lepšie zotavuje po spinali. Ja som mala celkovú aj spinal. Prvé celkovú, to bola katastrofa pre mňa, a potom som sa bála spinála, ale to bolo na počudovanie bezproblémové a bezbolestné. Ale asi to je u viacerých individuálne, len som viac počula, aj doktori odporúčajú viac spinn. Na sebe som mala sterilnú plachtu uviazanú na chrbte. Nebola som holá

jachin
26. sep 2018

@jamika27
@tomsta003 no vy ste mali aspon niečo prehodené, tu nedávajú nič a ozaj som sa cítila otrasne...jasne že záleží od človeka, niekomu vyhovuje to, inému iné, iný prah bolesti..Ja som po spináli aj mala veľké bolesti, ale ma ešte aj bolela neskutočne hlava z toho.

jane982
26. sep 2018

Ja som mala spinal, a tiež som sa presne bála toho vpichu, ale je to len nepríjemný pocit, ako keď ti napichnu žilu a trochu tlak v tom mieste, keď si ľahneš, ale netreba sa toho vôbec báť

moonlight1210
26. sep 2018

@janina3479 pri vsetkych cisarskych zacali tym, ze mi dali naladovku a zabralo tak uzasne, ze ked som uvidela tu injekciu na spinal (nahodou, pri prvom porode, lebo sa inak snazia, aby si nevidela nic a nestresovala zbytocne okolo toho), tak som sa len pobavane rozosmiala. bolo mi vsetko kompletne jedno.
navyse to umrtvili, takze som citila len slaby tlak.

tak sa neboj, nie je to vobec hrozne.

eriksonka1234
26. sep 2018

@janina3479 ja som mala oba,takze za mna uz spinal nikdy viac.Ovela rýchlejšie som sa zotavila po celkovej,po spinali som mala 4 hodiny triasku a do rana neskutočné bolesti

oliali
26. sep 2018

@janina3479 ja som mala 2krat, neboli to... akurat pri druhom som mala take silne a caste kontrakcie ze to bol nadludsky vykon nehybat sa :D ... a co sa tyka toho ze som musela prejst hola tak pri tych bolestiach a po tom vsetkom kto sa vo mne “hrabal” pred tym tak uz mi to bolo fakt jedno... po oboch cisarskych a spinaloch som msla na druhy/treti den migrenu... ze vraj je to casta reakcia, treba si vypytat tabletku od bolesti...

katrin21
26. sep 2018

Neboli to vobec..neklamem, fakt som to ani necitila..treba co najviac sa schulit do klbka a vyhrbit chrbat...zle znasam bolest, vsetko ma boli, ale spinal som necitila

katrin21
26. sep 2018

@eriksonka1234 triasku som mala aj ja, nepeijemneee ,ale po celkovej som bola oveka horsie na tom, dlho slaba, otapena, je yo vacsia zaraz pre organizmus a hlavne pre dieta. PRI SPINALI ANESTEZA NEJDE DO BABATKA, pri celkovej ide

tova
27. sep 2018

@jachin to je hrozne ako niekde u mesiara takto ist rodit. Ja som mala tiez par centovy papierovy plast cely cas, uz ked isli rezat tak ten plast mi odhrunuli ja som nic dole nevidela a po porode som bola prikryba plachtou. To nemocnica nema uz na papierovy plast no neviem, by som im dala 1 eur ako priplatok za to. Mne pichali spinal 2 krat prvy nezabral, a boli tak ako obycajna injekcia no do tych 20-19 sekund sa da napocitat a vydrzat to. A to bola moja vlastne "najvacsia " bolest porodu lebo ziadnu migrenu, zvaracanie atd. som nemala. o 12 hod. po porode som bola na nohach.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre