Bolí druhý pôrod viac ako prvý?

30. jún 2023

Boli druhý porod viac ako prvý? Prvý bol v pohode trvalo to 5hodin malý mal 4039kg a zvládla som to celkom dobre na prvorodicku.. bude druhý horší?

deti95060810
30. jún 2023

to nevie nik aký bude...
spravidla býva kratší ako prvý..

autor
30. jún 2023

@deti95060810 tak prvý trval 5 hodín tak druhý bude 2,5hod?😁 to by bolo superr

martinka13
30. jún 2023

Prvý 18 hodín, dieťa rovné 4 kg. Druhý 4 hodiny, dieťa 3860. Druhý bol lepší

marianarem
30. jún 2023

Ja som rodila len raz, ale sestra 2x. Prvy porod bol vyvolavany a vraj masaker. Pri druhej dcere zacala sestra nieco citit, ale si hovorila, ze toto nemoze byt porod, vsak to ani velmi necitit. Takze chodila s malou po vonku a neriesila. Potom navela ju uz muz presvedcil, ze hadam by mohli ist do nemocnice. A bol to porod 🙂

nevenka
30. jún 2023

Ja som mala prvy 3,5 hodiny, druhy 5 hodin, treti vyvolavany v 39 tt. 45 min., stvrty neviem presne, lebo kontrakcie boli v pohode, asi 15 min. to najhorsie, vyvolavany v 38 tt.

leskky
30. jún 2023

Prvý 12 hodín, malá mala 4kg ale pohoda. Druhý 2 hodiny od prvej kontrakcie doma, 3,3kg, nezabrala mi epi, myslela som že to nedám 🤦😁

olivierko229
30. jún 2023

Ahoj, mna asi nebolel viac, akurat, po druhom porode som riadne citila stahy maternice, to prvorodicky vacsinou nemavaju, az druho a viac. Ja som o tom pocula, ale nejak som to neriesila, ale ta bolest mi prisla horsia ako samotny porod. Trvalo to hadam dva dni, riadne dlho trvajuce krce, ako pri porode kontrakcie, ale dlhsie a silnejsie. Neviem, ci je nieco na zmiernenie, ci pomoze termofor alebo tak...to ta nechcem strasit, len aby si vedela a mozno sa na to skusila pripravit 🙂

alvida
30. jún 2023

@olivierko229 ja som bola prvorodicka a stahy maternice boli veru horšie bolesti ako pôrod, ked som rodila bola tropická noc, cca 30 stupňov ak nie viac, 4 roky dozadu... Odrodila som si malého, krásna rýchla práca, problém bol, ze som mala zalepenu placentu a musela som si ju,, porodit'' ..To bolo pre mňa asi najbolestivejsie.. Potom stahy a tretí az pôrod.. Ale na bolesť sa rýchlo zabudne pri našich ratolestiach ❤️

teddustok
30. jún 2023

Za mna druhy bolel viac ako prvy. Ale bol rychlejsi... Ale tak kazdy to ma inak

romikk22
30. jún 2023

Prvý som mala bolestivý, dlhý, ťažší.... druhý bol síce dlhší s tým ze som mala kontrakcie dlho dlho a neotvarala som sa ALE! Samotný pôrod bol veľmi ľahký, veľmi rýchly , ba priam som si to užívala a nebol taký bolestivý ako prvý

gaborka28
30. jún 2023

Je to individuálne, pri prvom som sa trápila 22 hodín, neotvárala som sa a dr začala spominat sekciu, ak sa nic nebude diat. Našťastie potom som to nejako zvládla prirodzene. Druhý pôrod bol malina, prisla som vysmiata do pôrodnice, ze asi rodim, lebo mam trochu bolesti a odtiekla mi voda. Medzi rečou som spomenula, ze ma akosi tlači na konecnik, už aj som ležala, bez klystiru, bez tých dotazníkovych tortur a ešte s babatkom v náruči sme doladovali meno, lebo sme mali vybrate dve 😀 paradoxne, druhy syn bol o polkila ťažší ako prvý. na bolest po prvom som zabúdala cca rok a pol a po druhom porode by som takéto pôrody mala aj každý rok 😅

zuzana212722
30. jún 2023

Môj prvý bol masaker 2 a pol dňa kontrakcii..a druhý síce 8 hod ale milión krát horší nikdy som takú bolesť necítila pamätám si ako som úplne bez zmyslov kričala ku koncu ze chcem zomrieť..bolo to neskutočne šialené tretí bol sekcia najkrajší pôrod vykúpenie..štvrtý uvidíme

veronikaszabova
30. jún 2023

Prvy - 4.5 hodiny
Druhy - 10.5 hodiny (nakoniec akutny cisarsky)
Treti - sekcia

evkamotka
1. júl 2023

Oba trvali dlho a boli na prd, vobec sa tym neriad. Do toho hociake komplikacie a je vymalovane

ankare
1. júl 2023

Ja som mala druhý pôrod rýchlejší a priebeh lepší. Držím palce!

maryetta
1. júl 2023

Prvy 28 hodin. Sekcia.
Druhy vyvolavany. Prirodzene. 6 hodin.
Treti vyvolavany. Prirodzene. 3hodky.
Treti bol velmi bolestivy. Asi tym ze za 3 hodky som sa otvorila z nuly…. Na sale posledna pol hodka bol extrem. Ked som mala klystir. Prepichli vodu. A tie tlaky….

jovan236
1. júl 2023

Prvý bol môj neskutočný od 17tej začali bolesti okolo 12:30 v noci už každé 3minuty a ja som sa neotvárala,tak som bola celú noc a celý deň ďalší lebo sa malá narodila 22:44 to bol masaker.
Druhý pôrod mi praskla voda a žiadne bolesti,tak celý deň v nemocnici a nič,tak som na druhý deň ráno vyvolávačku a do 3hodín sa narodil
A tretí mi praskla voda o 21vej o 22hej sme boli v nemocnici a za hodinu sa narodil.Všetko prirodzene.Mal by byť kratší tak ale na prvorodičku si to mala super ty,takže absolutne sa nemusíš bať si myslím

nevenka
1. júl 2023

@olivierko229 ano, po druhom to bolo horsie a nechci vediet, co bolo po tretom, fakt, ja som rodila ako rychlik, ale tie bolesti asi 3 dni potom, to bol brutal...a po stvrtom uz to bolo zase cca rovnako ako pri druhom. Takze lepsie. Ale celkovo, po stvrtom som bola rozbita a bolava snad 4 mesiace, hlavne kosti, klby, chrbtica ma bolela...

jovan236
1. júl 2023

Hlavne si nemyslím že tu na koni by si si mala dať radiť lebo sa zbytočne vydesíš.Niekto ti napíše ako to bolelo a potom keď sa sťahuje maternica aj zašívanie a chujoviny a to nieje pravidlo.Ja som po pôrode nevedela že som rodila a nič ma nebolelo a to ma trocha šili.Každá žena je iná ako aj dieťa!!!!Tal si to užívaj a kašli na túto diskusiu.A hlavne si mala tak super pôrod že nevhápem obavám.Drž sa

som_ponorka
1. júl 2023

Prvy aj druhý pôrod som mala viac menej rovnaký. Trvali oba 7 hodín. Pri prvom som mala hrozne bolestivé šitie, lebo vraj nebol čas na umrtvenie. Pri druhom som šitie ani necítila a samotný pôrod-ta bolesť bola intenzivnejsia, ale dalo sa to zvládnut.

lauriik
1. júl 2023

Prvy porod 10h, pohodovy. Druhy porod vyvolavany, trval 3h ale vytrapila som sa viac.

myrusiatko
1. júl 2023

Prvý hrôza (nevieš do čoho ideš), druhý pohodička a tretí, tak to bolo ešte ťažšie než prvý.

jaskolka
1. júl 2023

Nie je to pravidlo. Je to individuálne, teoreticky by mal byť ďalší pôrod "ľahší" keďže telo si to pamätá, ale tak nedá sa spoľahnúť.
Ja som mala druhý pôrod oveľa ľahší, a kratší ako prvý, ale napríklad sestra prvú dcéru porodila rýchlo a ako vravela, bola to pohoda, oproti druhému pôrodu, ten skončil po 20 hodinách bolestí akútnou sekciou. Obe dievčatá pritom boli priblizne rovnako veľké aj vážili skoro rovnako.
Takže ťažko povedať, jednoducho je to individuálne.

miska1701
1. júl 2023

Fuuuu zeny ked to tak citam,tak som stastna zena
Moj prvy trval 2,5hodiny aj s kontrakciami aj so vsetkym a druhy asi hodinu a pol cca, pri druhom ma ani nenastrihli,takze v ten den som uz sedela

konulka20
1. júl 2023

Spravidla druhy byva kratsi a lahsi ako prvy😁 aj u mna to tak bolo, za to 3 bol po 13 rokoch celkom rychly ,ale asik najbolestivejsi v zaverecnej faze😁 ale druhy bol naj😉

zuzi0911
4. júl 2023

U mňa prvý porod super ,druhý hrozný, tretí najhorsi 😅

kris_tin257
4. júl 2023

Tak mňa bolel druhý pôrod o dosť viac ale bude to tým že som ltt prišla do pôrodnice nestihla som epidural a išla som rovno rodiť 😀

jesenzima
4. júl 2023

Prvý pôrod trval o niečo dlhšie, nie o veľa, druhý bol rýchlejší, ale aj bolavejsi, taký intenzívnejší, alebo ako by som to ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre