Bolí druhý pôrod viac ako prvý?

petrarac
21. aug 2014

Moj prvy porod trval dost dlho ale ziadne vacsie komplikacie a uz som a uz som aj pomaly zabudla. Druhy byva rychlejsi a vtedy to aj viac boli, vsak? 😒

ivuska6
21. aug 2014

ja som mala prvy kradsi a menej bolestivy a druhy dlksi a to preto lebo mi dosla sestricka povedat ze doktor si potrebuje pospat tak siel spat a bolestivejsi preto lebo som nemala vodu ked nieje plodova tak viac boli vtedy.

jamelia
21. aug 2014

moje boli obidva v pohode 🙂 cakala som nieco "horsie", pri prvom som zacala citit pravidelne kontrakcie okolo polnoci a mala sa narodila o pol siestej rano, plodovu vodu mi prepichovali tesne pred porodom, takze silne kontrakcie som mala len kratko, pri druhom som zacala citit pravidelne kontrakcie okolo deviatej vecer a maly sa narodil tesne po polnoci. Plodova voda mi odisla tesne pred, takze to bolo ovela rychlejsie a co sa tyka bolesti vobec to nebolo intenzivnejsie. Ale kazdy to ma ine, neda sa povedat, ze prvy je horsi ako druhy, alebo opacne, ze to plati ako pravidlo. Zavisi od okolnosti 🙂

cajova_lienka
21. aug 2014

mna druhy bolel viac ale to bolo aj tym oxytocinom co mi dali takze som nestihala vydychnut ked sa to rozbehlo tak to slo jak IC vkuse - nestojime mame spoždeni az do konca.... ale je pravda ze pri oboch mi praskla voda dost dlho pred samotnym porodom.

samasa
21. aug 2014

myslím že sa stresuješ úplne zbytočne... asi ta to nenapadne na "stole"... skor potom ked budeš porovnávat... ja som mala prvý prirodzený - velmi rýchly cca 1,5 hodiny od prevej konntrakcie... druhý bol vyvolávaný a trval sice krátko...ako vyvolávačka robí svoje...a o tretom ti radšej písat nebudem 😀 ale tam sme mali obaja velké komplikácie, čo sa teba určite netýýýýka..tak myslí pozitivne... ked sa naladíš na to že to zvládneš rýchlo a bezproblémov tak to tak bude...
držím place...

janaal
21. aug 2014

nie. druhy bol ovela lepsi,rychlejsi a menej bolestivy.a to mal drobec o kilo viac ako jeho segra.

bonaqa2013
21. aug 2014

Závisí to od prípadu k prípadu. Mám 4 deti. Všetky deti som rodila prirodzene. Prvý porod bol najdlhší, aj najviac bolestivejší, nečakala som až také bolesti. Pri ďalších som vedela do čoho idem. Každý ďalší porod bol kratší. 4 porod do hodiny od príchodu do porodnice.

hajajanka
21. aug 2014

Povedala by som, ze boleli rovnako s tym rozdielom, ze druhe babatko bolo vonku za 5 minut. Mozno to suvisi s tym, ze pri prvom porode je zena velmi prekvapena bolestou, ktora porod sprevadza, sustredenie je tazsie. Ja som si pri druhom povedala, ze sa budem velmi sustredit a spolupracovat s lekarmi (co sa mi pri prvom nedarilo, lebo ma uplne ovladla bolest) a ono to naozaj fungovalo.
Ale x zien, x porodov, x skusenosti 😉

carrie4
21. aug 2014

Je to veľmi individuálne... môj prvý trval oveľa kratšie ako druhý a bol aj menej bolestivejší

luckalucka83
21. aug 2014

Moj prvy porod trval takmer 24 hodin, neznesitelne bolesti a druhy necele dve hodiny, rodila som do vody a bolesti znesitelne, mensie ako pri prvom porode a a ni neviem ako a mala bola na svete 🙂

zuzka38
21. aug 2014

skor je to o psychike.. tym, ze vies co mas cakat, vies aspon priblizne aky to bud emat priebeh, nejdes do neznameho..
pre mna to druhy porod narocnejsi v tomto, aj ked bol velmi rychly, rychlejsi ako prvy (rpvy bol tiez rychly ani nie 6hod. od prvej kontrakcie) od prvej kontrakcie po samotny porod ani nie 3 hod.
no sama som bola zablokovana, bala som sa, ci budem tlacit kedy mam, ci budem cakat a netlacit kedy nemam, bala som sa natrhnutia, nexcela som nastrih, sitia som sa bala a pod. takze z tohto hladiska pre mna bol druyh prood tazsi...
inak to bola pohoda 😉

kristina39
21. aug 2014

ja som mala vsetky 3 porody super.ale kazdy bol uplne iny.pri prvom mi zacali slabe bolesti o 11:00 ktore sa stupnovali.silnejsie zacali o polnoci ked mi praskla voda a o 3:05 bol maly na svete...druhy mi zacal bolestami okolo polnoci a o 2:45 bol druhy na svete..a treti mi vyvolavali.o 8:40som doslata tabletku o 11 zacali bolesti a o 14:40 bola malinka na svete...

inffinity
21. aug 2014

Me druhy teprve ceka, ale moje mamca prvni porod to jsem ja byl nejrychlejsi, druhy bracha byl delsi porod a mamce ho vytlacovalo z bricha a treti byl nejhorsi trval nejdele a nakonec skoncil cisarskym takze myslim neni pravidlem ci je dalsi porod lehci nebo tezsi 🙂

monszi81
21. aug 2014

Zo synom my praskla voda o 17:30 nemala som bolesti len uz pri porode 23:55 bol syn na svete 🙂 s dcerkou intenzivne bolesti zacali okolo 7:00 a mala bola na svete o 8:30. Druhy porod bol rychlejsi ale uz s bolestamy.Pri druhom ma ani nesili.Sestra mala obidva porody velmy rychle zomlelo sa to za dve hodiny.Prirovnavat jednu zeny k druhej sa neda lebo kazda je ina a inak zvlada aj bolesti.Ale ci to boli tak ci onak.Pozries sa na neho po porode a na bolest zabudnes 🙂

moonglow
21. aug 2014

oba porody boli rychle, druhy bol viac bolestivy, pretoze druhe dietatko malo o vyse kila viac ako prve... ale zato bol druhy porod bez sitia a uz par hodin po porode som behala ako srnka ...

katushka16
24. aug 2014

u mna určite áno-druhý síce kratší ale bolestivejší.uvidíme aký bude tretí😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre