Dobrý deň, má niekto skúsenosti s bolesťami po sekcii? V nedelu poobede som mala sekciu v spinali, v pondelok poobede ma postavili. Dnes je streda a zdá sa mi, že pri chôdzi je to horšie ako včera. Neviem si predstaviť vstávať k bábätku v noci v takomto stave, podotýkam, že som sa hýbala hneď ako som mohla, nelezim, snažím sa chodit, bola som na wc, sprcha, všetko sama, babo mám pri sebe. Zo sedu keď sa mám postaviť ma to boli tak, že ak je niekto pri mne neviem mu odpovedať, úplne lapám po dychu, chcela som niečo od sestričky, tak som išla z izby a smer sesterská, no a keď mi otvorila a spýtala sa čo chcem ledva som ju poprosila, nedalo sa mi hovoriť. Mal niekto podobnú skusenost ak ani kedy ste boli lepšie? Pripadne neviem mám sú dávať niečo od bolesti? Ďakujem!
Este detail, nie su to zastavene vetry? Tie dokazu robit taku paseku ze az....zeny si myslia ze pomaly zlcnikovy zachvat a to vetry ...
Ja som brala paralen este aj doma... Tusim aspon tyzden... Bolelo to jak svina ale kazdym dnom to bolo lepsie... Divim sa, ze ti nic nedali .. mne najskor islo nieco kapackou do zily a potom mi nechali v pohariku lieky a uz som si sama riadila ci a kedy ich chcem uzit...
@vancour rezali ti maternicu, sekcia je normálna operácia, nečakaj že sa zotavis za 3 dni, ani sa týždeň, ani za dva. Bolesti môžeš mať kľudne niekoľko týždňov. Zažila som to dvakrát a to bez liekov keďže som chcela kojit, takže viem presne o čom hovoris. Prejde to, pokiaľ nemas teplotu a rana je v poriadku, treba to len vydržať.
Veľmi pekne vam všetkým dakujem, mne prislo iba divne, že včera mi bolo lepšie a dnes je to take aké to je, trochu som sa zľakla či som včera nebola premotivovana a nechodila príliš veľa alebo niečo..
A áno, dostávala som infuzne novalgin ale včera už nic, nechcela som a ani nebolo treba, dnes som si už vypýtala…vetry mám, pár hodín po sekcii mi už odchádzali…takze sa len neľutovat a keď bude zle dám si paracetamol, veľmi pekne vam všetkým dakujem🙂
Je to v norme.mas za sebou veľkú brušnú operáciu.rana je šitá v 7 mich vrstvách.bolesti sú pochopiteľne aj budú pár dní hlavne pri chôdzi.drz si brucho keď chodíš a ber analgetiká.Tiez dbať na pravidelnú stolicu.pozor na stravu.
Mňa domov z nemocnice pustilina druhý deň po sekcií, v ten deň som sama zašla k autu z nemocnice bez akýchkoľvek výraznejších bolestí. Nasledujúce dni boli peklo, priateľ má vozil na vozíku, otáčať sa, dvíhať sa neexistovalo pre mňa. Prešlo to za cca 8 dní . Po prvej sekcii som domov šla až po týždni a to som už kompletne fungovala. Teraz to bolo náročnejšie.
@naobedbuduspagety to si kde rodila keď ťa pustili tak skoro po sekcii ? Veď aj bábo musí byť určitý čas v nemocnici. Pokiaľ viem minimálne 4x24 h
@mamina1419 áno, za normálnych okolností to tak býva. Nám bábätko v deň pôrodu zomrelo a lekári vyhodnotili, že bude pre mňa lepšie keď sa budem zotavovať v domácom prostredí a nie v nemocnici plnej tehotných žien a detičiek. Rodila som v BB.
@naobedbuduspagety tak to ma mrzí. Ja som myslela že niekde vz a hranici. Kamarátku tak v Anglicku poslali domov po 24 hodinách domov.
@mamina1419 robia to aj tu v opodstatnených prípadoch. Ja som im bola veľmi vďačná, že to tak navrhli. Pred tým ako má prepustili tak priateľa vyškolila lekárka, dala mu všetky potrebné informácie, poradila ako sa o mňa starať, dala na seba súkromné číslo a aj súkromné číslo na nejakého psychológa ak by sme sa potrebovali poradiť . Dokonca sme dostali aj zdravotnícky materiál na ošetrenie rany, lieky na zastavenie laktácie aj nejaké lieky od bolesti. Veľmi som bola prekvapená z tohto postupu a prístupu. Ale za mňa to skvele vyriešili. Len to zotavovanie doma bolo náročnejšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Den po tychto stavoch co opisujes mi bolo lepsie a isla som domov.