Bolesti kolien po pôrode

milacica22
1. máj 2015

Ahojte mamičky,
od pôrodu mám bolesti kolien, ale také, že nedokážem plávať, bicyklovať, ledva zídem dole a hore schodmi. Od pôrodu prešlo 19 mesiacov a bolesti stále mám, neustupujú ani keď si dám lieky od bolesti a ani maste mi nezaberajú. Už mi vybrali aj mandle, lebo si Dr. mysleli, že to je z toho, no bohužiaľ bolesti stále nestupujú. Bola som na reumatológii a tam je všetko v poriadku. Teraz čakám na magnetickú rezonanciu. Viete mi prosím poradiť, čo na tú bolesť zaberie, ja už si neviem rady. Niekedy sa nedokážem ani postaviť a už vôbec si vziať dieťa na ruky. Od bolesti zatínam zuby... Kolená opuchnuté nemám a nemala som nikdy úraz. Stalo sa to niektorej z Vás???? Ďakujem za rady

natalym
1. máj 2015

A ortopéd?
Madle a z toho bolia kolená? To som ešte v živote nepočula.
Nemáš vysokú nadváhu?

priadka
1. máj 2015

@milacica22 rehabilitacie Ti pomohli, aspon trosku? Myslim take procedury ako elektroliecba, magnet, zabaly a pod. Mna ked nevysvetlitelne bolelo koleno v priebehu asi roka, tak po tych procedurach sa mi ulavilo. Potom mi vyrezali mandle a bolest kolena postupne ustupila.
Skusas aj nejake domace procedury, liecive zabaly a pod.? Vyskusala si uz aj alternativy klasickej mediciny? Napr. akupunktura dobre zabera na taketo "nevyliecitelne" bolesti, pripadne navstiv osteopata, aby skontroloval, ci kolena nie su prilis zatazovane v nejakych polohach, pri rotacii a pod. - to by mohlo suvisiet aj s tym, ze bolesti Ti zacali po porode.
Ak MR nepreukaze organicku pricinu, orientovala by som sa smerom k tym alternativnym liecbam.
Este mi napadlo - neprekonala si boreliozu? Testovali Ti protilatky na nu v krvi? Ak si nie si ista, opytaj sa na to lekarky.

milacica22
autor
1. máj 2015

@natalym nemám nadváhu 🙂 váhu mám primeranú mám 62 kg a 173cm. K ortopédovi momentálne chodím a ten ma poslal na tú MR, bohužiaľ sa ňu čaká vyše 2 mesiacov, takže musím len počkať....ja som sa tiež čudovala, keď mi povedali že s mandlí môžu bolieť kĺby a bola to pravda 🙂

milacica22
autor
1. máj 2015

@priadka na rehabilitácie ešte nechodím, lebo zatiaľ nevedia čo mi je. Výsledky z krvi mám už dobré po vybratí tých mandlí. Nemyslím si, že by som kolená nejako zaťažovala, nie som ani aktívny športovec. Do pôrodu som bola fit, potom sa mi to skomplikovalo. Zábaly si robím, používala som kadejaké maste z lekárne no nič mi nezabralo. Ďakujem Vám baby za rady, ešte sa skúsim opýtať na tú boreliozu, na tú mi testy nerobili.

albao
1. máj 2015

Nie je to od chrbtice? 😕

zelka13
1. máj 2015

Ja som mala toto iste po porode, trvalo to 2 roky podstupila som stovky vysetreni, vyuzivala maste a lieky vsetkeho druhu po dvoch rokoch bolesti zmizli same

briketa
1. máj 2015

@milacica22 po kazdom porode (mala som 3) ma takto bolel vzdy iny klb. A vraj je to z opotrebovania tela v tehu a prejde to ked sa telo naspat zotavi - fyzicky aj hormonalne. Trvalo to vzdy tak rok a pol. Prve dieta bedrovy klb, druhe zapastie a tretie koleno. Snaz sa velmi na dostatok prisunu mineralov, kalcia a schudnut pribrate, ak mas co schudnut. Mne to pomohlo.

duracko
1. máj 2015

Mna tiez po porode velmi boleli kolena, nevedela som poriadne vstat ani si kvoknut. Takisto nemam nadvahu, pri 172cm mam 56 kg. Bola som u obvodnej, hned mi robila test na boreliozu, bola som na rtg a u ortopeda, ale nic sa nezistilo. Trvalo to asi rok a potom zrazu, boli sme na navsteve u rodicov, sa ma nasi pytali, ci ma este tie kolena bolia, som si uvedomila, ze uz vlastne nie. Nejak mi bolest zazracne presla, ako prisla, tak aj odisla. Nedavala som ziadne masti. Musim zaklopat, mam pokoj doteraz, od porodu mam 2,5 roka. Vobec som nedufala, ze sa este tej bolesti zbavim, bolo to hrozne, ako stara babka v 33 rokoch. Telo si asi postupne zvyklo na zataz, ako som nosila maleho a nakoniec sa vysporiadalo samo. Takze drzim palce, nech to rychlo prejde aj tebe.

natalym
1. máj 2015

@milacica22 Fíha. Tak držím palce, nech Ti zistia čím skôr čo treba a vyliečiš sa.

milacica22
autor
1. máj 2015

@duracko
@zelka13
@briketa Baby ďakujem veľmi pekne za rady a aj za skúsenosti, som po pôrode 19 mesiacov a bolesti mám hrozné, zatiaľ mi nevedia Dr povedať čím to je, lebo RTG mám ok tak už len čakám na tu MR, pevne dúfam že žiadne väzivá potrhané nemám, a že je to naozaj len zo záťaže od pôrodu a že ma to časom prejde, i keď to bude trvať asi dlho, keď píšete že aj 2 roky to trvalo 🙂 Bojím sa aj návratu do práce, robím vedúcu predajne a viac pracujem na predajni ako v kancli, tak si to s tými bolesťami neviem predstaviť. Ale do konca materskej mám ešte vyše roka času. Začala som aj športovať trošku, že nech mám pohyb ale tá bolesť ma v tom dosť obmedzuje. Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za rady 🙂

brady1
1. máj 2015

@milacica22 magneticka rez. to vyrieši a nasadia ti liečbu, sa čudujem že ta už neposlali davno lebo ak mas rak tak si dali teda na cas.

nikuska744
1. máj 2015

A kojíš ešte? Mňa strašne boleli kolená, presne ako opisuješ, chodila som doslovne po štyroch. A prestala som kojiť. A bolesť kolien prestala.

vavaska
1. máj 2015

Ahoj, ja som mala po poslednom pôrode ten istý problém, neskutočné bolesti kolien a nôh od kolien dolu, najskôr som sa bála trombózy, lebo som rodila sekciou, ale tá to určite nebola...trvalo to dosť dlho, ale po čase sami ustúpili, tiež mi robili rôzne vyšetrenia, ale všetky výsledky boli ok- až na zvýšené ASLO - tu je ten súvis s mandľami - ale nedala som si ich vybrať, ako vravím po čase to samo prešlo...až doteraz, keď sa mi bolesti asi po dvoch rokoch vrátili, a môj typ - nechať si skontrolovať zuby, lebo ten potvorský streptokok, ktorého prejavom je to zvýšené aslo, sa rád schováva nielen na mandliach ale aj pod zubami... a asi kvôli tomu ma teraz tie kolená zas rozboleli, lebo cca mesiac som mala výrazný problém zo zubom, ale už je opravený, tak sa to hádam dá do normálu...

bubka35
1. máj 2015

ahoj boleli ma kolena po porode pomohli mi preparaty na vyzivu chrupaviek a po 3 rokoch som sa konecne dopracovala k ortopedovi- artroza na oboch kolenach a "podvyzivena" patela. beriem lieky a chodim na rehabilitacie.

ivec16
1. máj 2015

Ja som pol roka po porode a tiez ma bolia kolena, hlavne pri vstavani, do schodov a pri zatazi... No dufam, ze to uz coskoro odznie

milacica22
autor
2. máj 2015

@brady1 prosím ťa nestraš, to si neviem ani predstaviť.....už to trvá dlho a Dr si ma pohadzujú ako loptu

milacica22
autor
2. máj 2015

@nikuska744 Práveže nekojím, kojila som len mesiac, ale polroka od pôrodu som bola stále naliata vodou, mala som hrozne opuchnuté nohy ale len členky, vyššie to už nešlo...ja som to najprv prikladala tomu, no keď som už odpuchla tak bolesti neprestali...

milacica22
autor
2. máj 2015

@vavaska Ahoj no keď ti mám pravdu povedať, kôli tým kolenám, mi už od pôrodu vytrhli všetky styri osmičky a jednu sedmičku 🙂 dala som si porobiť naraz všetky zuby lebo ma bolela celá papuľa a nikto nevedel prečo, stálo to kopu peňazí, potom mi vybrali mandle, ASLO už mám v poriadku a bolesti neustupujú, ja už som fakt v koncoch, teraz som si kúpila aj kĺbovú výživu, ja už ochotná vyskúšať všetko 🙂

milacica22
autor
2. máj 2015

@bubka35
@ivec16 no ja pevne dúfam, že MR dopadne dobre, nerada by som sa videla po nožom a potom nehybná a s malým 19mesiačným dieťaťom na krku 🙂 tomuto by som sa rada vyhla.....mňa to už bolí dosť dlho, ja pevne verím že to prejde, ale už mám tej bolesti dosť, už ma to vo všetkom obmedzuje, ja nemôžem ani bicyklovať a ani plávať....

vavaska
3. máj 2015

@milacica22 a skúšala si aj kurkumu alebo zázvor, ale nie tie reklamované ale poriadny výťažok kurkumu s bioperinom- čo je výťažok z čierneho korenia pre niekoľkonásobne lepšie vstrebávanie tej kurkumy a čo sa týka zázvoru tak je jeden recept na prípravu čaju:
"Príprava 1 porcie zázvorového čaju.
25g čerstvého zázvorového koreňa (nie je potrebné ošúpať, len dobre očistiť) postrúhať nahrubo na strúžiku. Najemno postrúhaný koreň zaliať 2 dl vriacej vody (z rýchlovarnej kanvice) a pre lepšie vylúhovanie vymixovať ponorným mixérom. Nevariť! Silice by s vodnou parou vyprchali. Potom precediť cez jemné sitko do väčšej nádoby a doplniť vriacou vodou do 4-5 dl. Horúci nechať odstáť. Ochutiť podľa chuti cukrom, medom, prípadne pár kvapiek citrónu. Pije sa teplý. Správne pripravený nápoj mierne páli ako čili paprika. Nepripravovať koncentrovanejší, veľmi silne pálivý, mohol by podráždiť žalúdok, pečeň.
Obsiahnuté silice sú veľmi účinné, hlavná zložka gingerol nachádzajúca sa špeciálne len v zázvore sa zahriatím a miernym odstátím mení na ešte účinnejší shogaol, ktorý má vyššiu protizápalovú účinnosť. Shogaol má aj vyšší pálivý potenciál, takže po chemickej zmene gingerolu na shogaol bude čaj mierne pálivejší.
Preto je dôležité aby pripravovaný čaj bol istý čas udržaný horúci (kedy prebehne zmena gingerolu na shogaol) ale nie vriaci, pretože by látky vyprchali.
Dôležité je pripravovať čaj z čerstvého koreňa, nie zo sušeného, s dodržaním postupu pretože aromatické silice sušením koreňa prchajú a sú chemicky nestabilné, rozkladajú sa.
Užívanie 1-krát , maximálne 2-krát denne.
Čaj aktivuje funkciu sleziny, detoxifikuje, pôsobí protizápalovo a má antimikróbne účinky. Zázvorový čaj pri dlhodobom užívaní účinne odstraňuje pozápalové lymfatické uzlinky."
ak máš v poriadku žalúdok, bez zápalov a pod. vyskúšaj...

milacica22
autor
5. máj 2015

@vavaska Ďakujem určite vyskúšam 🙂 ja som ochotná vyskúšať už čokoľvek len aby ma to prestalo bolieť...ešte prosím ťa kde kúpil kurkumu s bioperinom takú poriadnu, nie nejaké náhrady 🙂

hameeda
5. máj 2015

@milacica22 : ja som po siedmych mesiacoch takej bolesti skončila doslova že som sa nemohla na nohy postaviť ani na štyri, vtedy ma známy zobral k špičkovému odborníkovy a ten povedal že to musí do sadry celé nohy na minimálne tri týždne, to som odmietla lebo som si nevedela predstaviť ako by som sa starala o deti, nemala som nikoho na pomoc, tak potom mi dal ortezu, a keďže som kojila tak len paracetamol, a po pár dňoch mi to prešlo ale pokiaľ to úplne ustúpilo trvalo to asi štyri mesiace, stále noha v ortéze aj na noc

vavaska
5. máj 2015

@milacica22 posielam IP

milacica22
autor
5. máj 2015

@hameeda to mi ani nevrav,to si fakt neviem ani predstavit ako by som fungovala pri malom dietati,ja som len zvedava co mi povedia na tek MR,mam aj strach,mne nema tiez kto pomoct,cela rodina je pracujuca

hameeda
5. máj 2015

@milacica22 : no veď to a ja som vtedy mala tri malé deti, takže to neprichádzalo do úvahy, ale potom sa to trochu upravilo, aj keď to bolo veľmi pomalé, no s ortezou som mohla sa aspoň ako tak pohybovať, ale bolesť hrozná, mne doktor povedal že je to zo stresu a záťaže organizmu

milacica22
autor
6. máj 2015

@hameeda to važne??? lebo ja som v riadnom strese, v takom som nebola ani keď som pracovala 🙂 zo záťaže to si aj myslím, že môže aj to pôsobiť na to, lebo bývame na 3 poschodí bez výťahu, takže to mi k zdraviu tiež moc nepridáva.... a prosím ťa ako dlho si nosila sú ortézu???dalo sa ti s ňou chodiť vonka???

hameeda
6. máj 2015

@milacica22 : chodila som s ňou normálne von, ona je také ako rýchloobväz len je to spevnené takou konštrukciou, ľahko sa dá dať dole a hore, normálne pod veci, no len nie obtiahnuté, ja som ju nosila cca pol roka, ale hovorím ja už som prišla k lekárovi keď už som sa nevládala ani postaviť, ak by som išla skôr tak určite by mi to skôr aj prešlo

mariana44
30. apr 2016

OOOO tak toto prezivam aj ja som 2 mes po prode sc,a neskutocne ale neskutocne ma bolia kolena,nemozem si cupnut nic zohinat kolena a najhorsie ked v noci vstavam k malej,ako 80 rocna babka,a citim trosku aj bedrove ale to sa da vydrzat ale tie kolena hroza,asi by trebala nejake vyzivove doplnky pre mamicky,ale tolko ich je na trhu,a ja sa neviem rozhodnut,neviete nejake poradit zienky?

kefrinky
30. apr 2016

Ó baby, ja teda pozeram, ze aj ostatne trapia kolena....a ja ze to je len moj problem z toho ze necvicim, este aj problem s chrbticou,ze nejem nejake vitaminy, ze sa natahujem stale s malou..., v podstate z nicoho nic zacali, hrozne je to najma v noci, ked vstavam k malej a ked si ju beriem na kojenie do postele tak si pritiahnem nohy k sebe, a normalne pocujem ako mi tam v tych kolenach "lupe" neviem ako to mam presne pomenovat ten zvuk....jak starej zene....ja si to mastim takou prirodnou mastickou z borovice, trosku to pomohlo....
Tak dufam, ze to tiez prejde, nikdy by ma nenapadlo, ze to moze byt z tehotenstva 😲

kefrinky
30. apr 2016

@mariana44
ja by som skusila ten zazvor a kurkumu ako pise vyssie Vavaska.... 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre