Bolesti hlavy po epidurálke

pakes
4. feb 2013

Ahojte baby,mala niektora z vas bolesti hlavy po epiduralke?uz to trva viac ako 2 mesiace a som zufalaaa. ☹ Je to skor taky tlak v hlave sprevadzany nevolnostou a tocenim hlavy.Bola mi podana aj krvna zatka,ale nepomohlo mi to.Skusala som rozne analgetika,infuzie,masaze a ziadny vysledok.Doktori vravia ,ze to prejde ale kolko to bud este trvat?Budem vdacna za kazdu radu 🙂

lea641981
4. feb 2013

mne sa tie bolesti objavili mesiac po ale len 2 krat ale tak silno a intenzivne ze som plakala a valala hlavu vo vankusi a suchala o stenu ale viac sa uz nevratili ale len pri synovi po dcerke nie 😔

chod k lekarke obvodnej ☹ poznam tu bolest 😔

cerez
4. feb 2013

Ja ich mala tiež, ale len počas pobytu v nemocnici. Ľutujem ťa, lebo viem čo je to za bolesť. Ja by na tvojom mieste tiež zašla za dr.

pakes
autor
4. feb 2013

uz som bola aj u neurologa,aj psychologa aj obvodaka a kazdy mi tvrdi ,ze to odoznie...ale kedy? mam 2mesacnu dcerku,ktora ma potrebuje .Som uz na nervy z toho ☹

cerez
4. feb 2013

@pakes to ti verím! Si nízkotlakárka? Lebo mne bolo povedané, že tieto migrény sa týkajú hlavne tých žien, ktoré majú nízky tlak. Ja bežne mávam 80 na 55 a počas migrény som mala 120 na 80. V nemocnici nešli pochopiť, že keď mám v tú chvíľu ideálny tlak, tak pre mňa to bol vysoký.

pakes
autor
4. feb 2013

ano mam nizky tlak,ale nie az tak ako ty..skor okolo 110 na 80 ako kedy...

zuzik307
4. feb 2013

@pakes kedy si zacala mat bolesti po epiduralke? a kedy ti pichli krvnu zatku? po nej neprisla ziadna ulava? mohla by si este skusit anesteziologa, ktory ti to pichal, pripadne ambulancia pre liecbu bolesti- to patri tiez pod ARO...

annalena
4. feb 2013

@pakes ak su vylucene vsetky ine priciny bolesti hlavy (vcetne CT), treba opakovat krvnu zatku. Niekedy pomoze az 2. alebo 3. pokus.

moon1979
4. feb 2013

@pakes OMG nestraš :( mňa čaká sekcia znova, ale o celkovej narkoze nechcem ani počuť no toto čo máš ty teraz tiež teda nie je žiadna výhra 😖

cerez
4. feb 2013

Ak sa dá zopakovať krvná zátka, prečo nechajú človeka takto trpieť?

cerez
4. feb 2013

@moon1979 Tieto bolesti sú vraj pri epidurálke a spinálke.

moon1979
4. feb 2013

@cerez no parada :(( a to má každá, alebo len citlivejšie osoby?

31majka12
4. feb 2013

ja som bola po spinalke,a veru 3 dni som mala neskutocne bolesti hlavy-dostavala som infuzie kvoli bolesti,lebo sak nejake lieky som uzivat nemohla kedze som chcela kojit...

pakes
autor
4. feb 2013

CT mi robili nejaky 2 tyzden po porode a tam bolo vsetko v poriadku,aj magneticka rezon.v mieste v pichu bola o.k,ze vraj tam nic nieje vidiet.Volal som na ARO,kde som rodila tvrdia ,ze to vraj nieje z toho.Vraj to tak dlho netrva a bla-bla.Krvnu zatku som si vyprosila na 3x na pohotovosti,ale nepomohla mi.Teraz jej opakovane podanie je vraj zbytocne...ja uz neviem ako to mam riesit,preco mi ju nechcu znova podat?to moze trvat aj mesiace kym to prejde...

pakes
autor
4. feb 2013

ano aj mne bolo povedane,ze to maju citlivejsi lidia a ludia s nizkym tlakom

moncha
4. feb 2013

ja som mala tiež spinalku, ale bolesti hlavy som našťastie nemala. sestrička mi po zákroku povedala, že musím piť veľa vody a odporučila mi coca colu. vraj to pomáha. vypila som dva litre za poobedie plus normálnu minerálku a bolesti neboli. ale neviem či tomu naozaj pomohla tá cola. teraz ma čaká druhá sekcia, tak snad ma to obíde aj teraz. 🙂 prajem ti nech to rýchlo prejde.

cerez
4. feb 2013

Že vraj skôr nízkotlakárky, tak mi to oznámili u anesteziológa a že to má 1:10 žien.

pakes
autor
4. feb 2013

dakujem 🙂

pakes
autor
4. feb 2013

cerez a nepovedali ti,ze ako dlho to moze trvat?

dadka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pakes
autor
4. feb 2013

keby so vedela ze to takto dopadne,vziadnom pripade si epiduralku nedam 🙂 ,ale mohla to zapricinit aj spinalka a tomu sa niekedy nevyhnes..ja som musela rodit sekciou koli malej

mamilia
4. feb 2013

@cerez ja mam tak isti ako ty..tlak nizsky...90/ 60... A pocas migreny mam tiez ten idealny tlak....120/60...ja som si z tohto dovodu ani Epi nedavala ...ja mam migreny brutalne fakt od svojich10 rokov....

dadka75
4. feb 2013

No.... dievčatá... vidím, že ešte stále nie je rozhodnuté a mám o čom premýšľať.....

cerez
4. feb 2013

Nespomenuli ako dlho budú pretrvávať bolesti hlavy. U mňa bolesť začala do 36 hodín po sekcii. Bolesť sa stupňovala, nasadili infúzky, naordinovali mi turka kávu, potom prišlo zvracanie. Ešte dnes si vybavujem, ako sestrička za mnou letela do záchoda a kričala na mňa, že nesmiem zvracať, lebo sa mi šitie potrhá. Nebola som schopná dieťa kojiť, nespala som a zvracala som niekoľkokrát do dňa. Prosila som ich,nech dačo urobia. Trebárs aj o strom dole hlavou zavesia. Nakoniec prišla jedna staršia sestrička s veľmi naškrobenými plachtami. Povedala mi, že mi urobí bandáž chrbtice. Bolo mi úplne jedno, čo so mnou urobí. Z jednej plachty urobila valec a priložila mi ho po celej dĺžke chrbtice. Od hlavy až po zadok. Druhou plachtou ma ovinula. Vyzerala som ako gejša. Potom ma uložili na lôžko a musela som tak spať celú noc a len na chrbte. Bola to veľmi dlhá noc, lebo mi plachta tlačila na krčnú chrbticu, potom niekde v strede a pri trtáči. No hrôza. Nad ránom som zaspala. Dieťa mi nedoniesli ani na kojenie. Ráno keď som sa zobudila, poviem vám ženy, hlava čistá. Neverila som tomu, ale tie plachty fakt pomohli.
@pakes

pakes
autor
4. feb 2013

nemusis dopadnut ako ja 🙂

pakes
autor
4. feb 2013

zvlastne je,ze umna to nastalo az na mejaky 6 den,vlastne hned po prepusteni.Keby som bolest dostala v nemocnici,mohlo to inak skoncit.Ale akonahle opustis nemocnicu a liecis sa ambulantne,lekari na teba kaslu ☹ a posielaju ta hore dole,alebo povedia ze to urcite nieje ich chyba.a cerez nepovedala ti ta sestricka,ze preco ti to robi?je mozne ze si mala bloknutu krcnu chrbticu?

annalena
4. feb 2013

Postspinalne bolesti hlavy su jednou z moznych komplikacii spinalky, rovnako ako vam u celkovej narkozy nikto nezaruci, ze nebudete 2 dni vracat 😝
V dnesnej dobe su tieto bolesti uz ovela zriedkavejsie, vzhladom k tomu, ze sa pouzivaju (teda aspon by sa mali pouzivat) specialne zrezane a uzke ihly, v porovnani s ihlamy, ktore sa pouzivali kedysi. Lebo pricina vzniku bolesti hlavy je prave perforacia (vpich) miechovych obalov a unik mozgovomiechoveho moku. Okrem ihly zohrava ulohu aj technika vpichu, ked vam niekto rozsitkuje chrbat, tak je riziko vyssie.
U periduralnej anestezy dochadza k bolestiam hlavy, len ak sa tiez tieto obaly pri pichani periduralu porusia, za normalnych okolnosti by k tomu dojst ale nemalo.
Ak nepomoze dostatok tekutin, analgetika, kludovy rezim, tak sa odporuca krvna zatka, ktora miesto vpichu uzavrie a mok prestane unikat. Niekedy sa to podari az na 2. alebo 3. krat.

cerez
4. feb 2013

@pakes Nie, nemala som bloknutú chrbticu. Spomenula len to, že mnohým rodičkám takto pomohla po sekcii. Ešte si pamätám, že ona by nikdy nerodila s epidurálkou či spinálkou. Radšej bez alebo v celkovej anestéze.

annalena
4. feb 2013

@pakes a ake su tie bolesti, skus popisat. kde hlavne, vpredu alebo skor v zatylku, v lahu, v sede, co ich zlepsuje, zhorsuje? Lebo na 6. den to je skor netradicne pre postpunkcne bolesti a rovnako aj, ze to trva tak dlho.

pakes
autor
4. feb 2013

ano to vsetko viem 🙂 len tu krvnu zatku mi nechcu po 2mesiacoch znova podat.Tam by sa mal zacalit ten vpich,ale kolko to bude priblizne trvat,kym sa zaceli nevies?

pakes
autor
4. feb 2013

tie bolesti idu od krku ,teda od zahlavia do temena,je to taka tlakova,tupa bolest.niekedy pichlava.obcas sa nemozem ani vlasov dotknut,lebo hned citim tlak.a stale sa mi toci hlava,mierne ze viem chodit...ale skoro cely den. v lahu sa mi trochu ulavi,ale len ked lezim rovno,na boku sa tlak vracia...nikdy predtym so take to bolesti nemala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre