Ahojte baby tak 14.2. som porodila krásneho synčeka 🙂 ale mám problém robili mi nástrih a stále ma to veľmi boli chcela by som sa spýtať ako dlho Vás to bolelo, a ževraj sa to pekne hojí no mne to príde ako keby to nebolo dobre zašite neviem či to ešte chce čas ☹ ale vôbec nemôžem sedieť a ani poriadne chodiť....poradíte ?
Áno, chce to ešte čas, je to veľmi skoro od pôrodu veď len v sobotu si rodila - pozerám v kalendári. Mne pomohlo len sa častejšie sprchovať a kvalitná spodná bielizeň, Žiadne krémy, púder, zásyp, nič.
@weronica1987 prosim ta si par dni po porode..ja osm nemohla sedet tri tyzdne uz som styrimesiace po porode a stale mam problemy...neviem baby fakt prepacte ale moze toto napisat jedna dospela zena?.co si cakala ze na druhy den budes skakat cez svihadlo?
@angelinja tak to nekomentuj bolí ma to viacej ako doteraz, a iba sa pýtam na názor a rady na to je asi diskusia nie? No môže toto napísať jedna dospelá žena???, No môže?
@weronica1987 no tak ano je to normalne mozes kludne ist k dr co ti povie pokial si nemala sex alebo neviem co ze by ti vypadli skor stichy ano je to NORMALNE
je to normalne, a boliet ta to moze dlho, skor nieje normalne ak to neboli 🙂))
ja som takto mala pri prvom, som nemohla dokopy nic, teda prvych par dni, potom sa to zacalo zlepsovat, ale skoro cele sestonedelie som este vsetko mala dost "citlive", pri druhom to bolo lepsie v pohodke som mohla chodit, sediet,.... ale citila som to este dlhsie ako pri prvom... :-/ ale ak sa opytas Dr., tak budes kludnejsia a hlavne kazda mame iny prah bolesti, co je pre jednu v pohode, je pre druhu neznesitelna bolest 😉
@angelinja bolesrti ano ale nie neunosne to sa aj mozem spytat ..preconto komentuje zena co si 3 tyzdne po porodne nemohla sadnut a 4 mesiace po ma este problemy??? Sak si to mala riesit ..Normalne je ze na druhy den po porode si schopna sa plnohodnotne starat o dieta, tak to priroda vymyslela...ak je problem treba ho riesit..nie tvarit sa ze sak ja som po porode co by som cakala..
@weronica1987 Ahoj, mna sitie (sili ma aj vo vnutri aj zvnoku) bolelo tiez tusim aj 2 tyzdne po porode, pamatam si, ze som dlho sedavala len na kraji zadku a a aj dcerku som mala prve dni problem nosit, co ma to tak bolelo a len som nohami suchala 🙂 A tiez mi bolo povedane, ze sa to pekne hoji. Velmi tiez pomahalo, casto sa sprchovat, aj 6 krat denne.
ja som mala bolesti asi mesiac, bola som potrhana, ledva som sedela. ked uz velmi bolelo, supla som si paralen.
Potom som este mala bolesti aj pri pohl. styku, akoby ma stehy boleli, vtedy mi dal mudr. cipky cicatridina, je to na hojenie ran (ale to az po sestonedeli mi dal, skor som bolesti neriesila, mozno sa to moze aj takto skoro). ale za opytanie nic nedas.
a este kamoska mi po porode odporucala sprej Dermochlorophyl, vraj si to uz po porode v nemocnici zvykla striekat tam dole, vraj jej to odporucil lekar. ja som to neskusala.
@weronica1987 kúp si v lekárni sprej Dermochlorophyl. Nastriekaj na vložku... do dvoch dní budeš fit.
Po porode nastrih boli - aj par tyzdnov, niekoho viac niekoho menej, je to subjektivne. Je to pomerne znacny diskonfort, je to predsa len rez cez komplet vrstvy tkaniva, umely, velka rana, ziadna sranda. Potrhanie samovolne, hlavne ak nastane pri asistencii kde taky lekar vedie porod ktory je skoleny aj v prirodzenom nielen medicinskom ako u nas vacsina, a pomaha rotacii byva vyrazne lahsie. Teda nie poloha chrobak na chrbe, bez pomoci dorotovania babetka a potom vitazoslavne Dr. necha zenu sa potrhat a vyhlasi: vidite, hovoril som vam ze nastrih je lespi. Inu barbarstvo stredovek este u nas.
Preto znacna cast zien bojuje proti nastrihom. Este stale su v mnohom bagatelizovane ich nasledky a zeny su potom prekvapene. Muzatky a superzeny ich hned odkazu do spravnych medzi - osetri sa, trp a nereptaj, co by si chcela?! Ale nemusi to tak byt. Mnoho zien bezne sedi na nafukovacom kolese aby vobec mohli sediet a maju nastrihnutie spravne. A su radi ak im v rane nesklbe este roky pri zmene pocasia.
@weronica1987 je to ešte moc čerstve po pôrode,preto ta to aj tak moc bolí ale neboj každým dnom ti bude lepšie a lepšie.Umývaj si to v repíku a rýchlejšie sa ti to zahojí a taktiež ak sa ti da,tak po každom WC,chod do sprchy a osprchuj si to-uvidíš pomôže ti to,aby sa ti to rýchlejšie zahojilo.Prajem ti skore zahojenie a zotavenie po pôrode 😉
@loxa dovolim si nesuhlasit. Starat sa da ano, ale niekedy s obrovskym sebazaprenim. Plnohodnotne urcite nie...A urcite nie druhy den
@weronica1987 po prvom porode som mala vela sitia, ale ba druhy den som uz sedela rovno na stolicke, aj ked to trochu bolelo...teraz mam sitia menej a tiez uz na druhy den som sedela v "pohode"na celom zadku....ja viem, ze to boli a he to neprijemne, ale sadni si rovno na zadok, mozno skus tak akokeby od "susky" smerom ku konecniku zatazovat ten zadok 😉 ako keby si sa opierala rukami o stol 🙂 tie stehy sa ulozia, budu sa hojit rovmomerne a uvidis, ze uz zajtra bude lepsie...skus najskor na makkom si sadat, nemusi to byt zrovna tvrda lavica...to mi piradila kamoska pred dvomi rokmi a fungovalo to...aj babe so.mnou na izbe som to poradila, lebo dva dni po porode len lezala alebo stala a pomohlo hej to, tiez mala vela sitia...samozrejme mozes mat aj nejake problemy so sitim, vela stehov, prilis stiahnute, vtedy ti to asi velmi nepomôže, skus uvidis...mne velmi pomahala aj vlazna sprcha zospodu viackrat za den a vzdy po wecku 😉 drzim palce, aby sa to cim skor zahojilo 😉
@loxa ach jasne ze hm..vsetky mame bolesti podla mna ale ked musis tak musis ...ja som tak cakavala kym dojde muz z prace nech si oddychnem..ja len hovorim to ze zakladatelka to prehana a prilis sa sleduje..je moc skoro po porode prislis skoro...a ano ja mam problemy doteraz..nehovorim o bolesti to jej asne ze uz nie..ale zase sex a celkova "vizaz" toho dole..nemyslim si ze som jedina ...aj psyhicky aj fyzicky
@angelinja Nie v zlom, len k tomu ze byt lekarom ma slahne.Ziadneho lekara nesmie slahnut, ako kazda ina pomahajuca profesia, ktora zastituje nejaku odbornost, tak polka tej odbornosti musi byt psychologicka. No a co ze sa pyta aj stokrat dokola? Co ked nehcape a ma aj nepatricne naroky. Tak jemne pomaly trpezlivo vysvetlujem, ....alebo idem od valova. Co by taky lekar spravil keby dosiel ku nam do banky a ja bankarskym zargonom mu rychlo vysypala o produktoch a ked by bol neisty, zacala by nanho podrazdena v style: vidite kolko je tu ludi, mna z toho slahne, akoze nerozumies takym zakladnym veciam? Ano, zakladnym, ale len pre mna. Rovnako IT podpora, keby bola taka k uzivatelom. Moj muz je ITckar a ked mi obcas rozprava tie vtipy o uzivateloch tiez su to perly, ale vzdy slusny a vysvetlujuci, skor si este sam necha vynadat aj ked za to nemoze a pomaha ako vie. A to menujem len technicke profesie, kde nejde o hormony a psychiku a zdravie "klienta". Lekari u nas su nejaka zvlastna slachta, ku ktorym akoby zakladna slusna trpezlivost a vysvelovanie este nedorazili.
Zaujimave ze takyto doktor so sklonmi k slahnutiu, ked nahodou presedla a zmeni krajinu vykonu povolania za trochu Zapadnejsiu, ihned zmena o 180 stup a trpezlivo vysvetluje ako kazdy iny tam, ako baranok, nakolko to tam patri k spolocenskej normalnosti. A este je na to hrdy a hned skace ako povedomie urcuje, ani nemukne. Zrazu to ide, zaujimave. To len u nas este v neotesanom hrubianove zijeme.
@angelinja tak ja som myslela ze problemy 4m po porode u teba znamenaju kazdodenne bolesti, ci problemy s chodzou a td..ako mozno to zakladatelka prehnala, ja som si myslela ze pise o vznikajucom probleme..zapal, infekcia a tak..urcite pre bezne bolesti typu stipe boli pri sedeni netreba certa malovat na stenu..no so sexom po prvom porode to je tazke, ale do roka ani nebudes vediet ak ta to potesi😀
@weronica1987 Podľa mojich skúseností nástrih po pár dňoch začne bolieť viac a potom to zas ustúpi. Ja si tiež myslím, že bolesti sú v tvojom prípade normálne, keďže nie si ani týždeň po pôrode. Ja som porodila (2. dieťa) 1. februára a stále to ešte nemám úplne v poriadku, hoci nejako zvlášť ma to nebolí. Po prvom pôrode ma šitie prestalo bolieť po týždni, ale taký 4.-5. deň bolelo najviac. V žiadnom prípade si to ničím nenatieraj. Veľa veľa sprchovať čistou vodou, občas umyť mydlom. A veľa ranu vetrať, v noci si daj pod seba podložku a buď bez nohavičiek ako v pôrodnici. Nohavičky najlepšie len tie sieťované popôrodné. A vložky tiež používaj také tie prírodné popôrodné, nech tam nie sú žiadne fólie ako pri tenkých vložkách. Aby sa ti to nezaparilo. Na sedenie si kúp vankúš s otvorom v strede. Toť moje rady 🙂
mna to velmi bolelo asi az po 4 dnoch po porode. Ani v porodnici to nebola taka bolest, ako doma. Ani pohnut som sa nemohla a musela som si dat tabletku od bolesti. Potom to najhorsie preslo, no mozno aj mesiac som si nemohla poriadne sadnut..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Chod na gynemologiu a daj si to skontrolovat, mozno to bude zapalene, daju atb a zlepsi sa to🙂 umyvaj sa v repiku, to pomaha