Ahojte. Mam 15 mesacnu krasnu zdravu dcerku, ktora nam robi radost kazdy den. Radi by sme jej vsak dopriali i surodenca a tu zacina moj problem. Nie som strachopud, nie som bojko a zvladla som uz aj pooperacne stavy, ale jazva po nastrihu ma velmi boli...Porod som chcela prezit co najprirodzenejsie, ale moj lekar sa rozhodol inak a je to moja vina, ze som si nestala za svojim... :(
Dalsieho porodu sa nebojim, ani kontrakcii, len ten nastrih... :( Niekedy aj pri zmene pocasia, pri cviceni, ale hlavne pri milovani. Mame sa s manzelom velmi radi, mame o seba zaujem, ale kvoli tej bolesti uplne stracam chut na akekolvek zblizenie..Prosim, mamky, poradte mi, co robit...Viem, ze su medzi Vami take ako ja....
@wikus2006 ahoj...pytat som sa pytala, ale povedal mi, ze kym budem dojcit, tak niektore veci nebudu "take ako predtym"..podla mna je to blbost, lebo to nemoze mat ziaden vplyv na bolest po nastrihu....neviem, ako si mam pomoct, prosto nechcem, aby sme sa s muzom odcudzili... :( ale podla toho, co som zatial na nete citala, tak sa to asi zmenit neda...5 rokov je dost :( velmi ma to mrzi.....keby sa dal vratit cas, tak tomu lekarovi radsej vynadam, ako sa tak nechat zjazvit...a pritom VEDEL, ze si to nezelam...ach jaj....
@kvietok73 ja ti poradim ku dalsiemu porodu: ziadne porodne plany, ziadne ustne dohody, jedina moznost ako lekara donutit, aby ti nastrih naisto nespravil, je reverz - do informovaneho suhlasu jasne napisat, ze za ziadnych okolnosti nesuhlasis s nastrihom hradze. To iste s ostatnymi vecami, s ktorymi nesuhlasis. Akonahle podpises informovany suhlas bez vyhrad, moze si lekar robit co sa mu zachce. Takze hned po prijme do nemocnice treba pytat inf. suhlas a jasne tam napisat s cim nesuhlasis. Na akekolvek otazky alebo pindy od personalu len donemoty opakovat "nesuhlasim, kde vam to mam podpisat?". Bohuzial bez tohoto ti u nas takmer nikto nevyjde v ustrety.
ja som bola nastrihnuta velmi ... rodila som 5 kg dieta ale musim povedat ze ma zosili tak uzasne ze som ani po porode ani nikdy potom necitila ziadnu bolest .... ja pokial viem je to vsetko o siti ... museli ti tam nieco zanedbat ... ak by ta dr pekne zosil tak nemas ziadne problemy .....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@kvietok73 môj malý bude mať 5 rokov v júni 🙂 jazva po nástrihu ma však stále bolí po milovaní ☹ .. inak je to ok... 🙂 nepýtala si sa tvôjho gynekológa?