Dobrý deň, tento týždeň som mesiac po akútnej sekcii. Jazva sa pekne zahojila a všetko bolo v poriadku. Vo štvrtok som som zdvihla pár drevených paliet, od včera mám na pravej strane od jazvy a vyššie bolesti vždy keď si sadnem alebo ľahnem alebo urobím prudký pohyb. Môj gynekológ ordinuje až v utorok tak sa chcem opýtať či máte niektorá podobné skúsenosti. Ďakujem
Určite by som to zavolala doktorovi. Známa tak tiež len "sadila zeleninku na záhradke"dva/tri týždne po sekcii a potrhala si vnútorné šitie - ale aj krvácala trochu k tomu zdola. Ale nerobili s ňou nič operatívne, len sono a dáke vyšetrenia, len že do budúcna môže mať bolesti, keďže si to tam poničila a budú tam zrasty.
Ale za kontrolu to stojí v tvojom prípade.
A ideál pol roka od cisárskeho nesmieš robiť žiadne cvičenia - vrátane napínania brucha a to pri dvíhaní i jednej palety je to, čo nemáš.
Ak by sa ti to podlievalo krvou nafialovo alebo fakt krvácaš viac, išla by som aj skôr na pohotovosť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@cic33 po sekcii si treba dávať pozor predsa len je to operácia, máš porezane brucho, steny, maternicu, nemyslím ze sa musíš báť ale troska kludovy režim a daj si niečo od bolesti