Bolesť hneď po pôrode

denulienkad
30. dec 2013

Ahojte kocky.Chcem sa opytat pocula som,ze po porode daju nieco na stahovanie maternice a ze to velmi boli.Ake mate skusenosti.

elina25
30. dec 2013

Mne nič také nedali,maternica sa ti stiahne sama o tom je príroda

mummy01
30. dec 2013

@denulienkad pokial viem tak pichaju oxytocin...a ak zvladnes porod tak jedna inekcia ta urcite nerozhodi 😉

lolonka
30. dec 2013

@denulienkad ...ahoj mne to dávali v infúzii alebo injekcii...ani neviem....ale tuším iba pri posledom ...čiže po treťom pôrode...a bolelo ma to...to sťahovanie maternice.....ale mi vysvetlili, že to preto, že som už treťorodička.. 😉

charluc
30. dec 2013

@denulienkad ahoj 🙂aj po normalnom porode aj po sekciach pichaju nejake injekcije na stahovanie maternice,ja som mala dva sekcie a az po tych injekciach to poriadne bolelo,ze vraj mi bolo povedane aj dievcatam co boli na izbach,ze to sa stale dava a boli to dost 😒 ...ale prezila som 🙂

maribell
30. dec 2013

@denulienkad ahoj mne nedali nic ...maternica sa mi stiahla sama a to velmi rychlo ..treti den ma kontroloval lekar ,pozeral na mna a vravel mi ze som musela mat velke bolesti.. ja som len na neho nechapavo pozerala ze o com hovori .. potom z neho vyslo ze mam uplne stiahnutu maternicu ...priznam sa bolesti som nemala nijake extra silne . skor ako slabsia menstruacia 😉 ..

m_ij_ka
30. dec 2013

mne také nedali, mne po pôrode dali hneď na brucho také vrecko s pieskom, to bolo na stiahnutie maternice, ale viem,že niektorým ženám to dávali, tak neviem podľa čoho to dávajú

zinhka
30. dec 2013

Zavinovanie maternice niekoho boli viac, niekoho menej, ako menzes: niektora ma, ina nema bolesti. Osobne som po prvom porode ani nevedela, ze sa nieco deje. Po druhom ine kafe, zavinovanie ma bolelo viac ako samotny porod. Tych par dni som ale vydrzalanbez injekcii/tabletiek. Zbytocne vopred nestresuj, kazda mame inu bolest a iny prah bolesti.

petuska21
30. dec 2013

tak ja mam 3 mesiac po porode a nič take na stahovanie mi nedali.mne sa to stahovalo same😀😀

luba28
30. dec 2013

@denulienkad ano kazdy den sa picha do svalu injekcia a este po sekcii aj do brucha,....mna este teraz boli miesto na zadku a to som uz 19 mesiacov po sekcii,......aaaaauuuuuu ☹ 🙂

mijunik
30. dec 2013

@denulienkad ahoj, netuším, či som niečo dostala do infúzie tesne po pôrode, čo by malo podporovať sťahovanie maternice, mala som si len dve hodiny tlačiť brucho. Ono sa im to ľahko povedalo, ale bola jedna hodina po polnoci a ja som bola hrozne unavená, takže som im tam namiesto tlačenia si brucha zaspávala... 😀 No a potom asi na tretí deň po pôrode sa robí ultrazvuková kontrola maternice a po tej mi pichli nejakú injekciu, ktorá mala, myslím, podporiť čistenie maternice alebo jej sťahovanie, neviem presne. To však nerobili každej maminke. Ale o žiadnej bolesti sa tu nedá hovoriť. 🙂 Len tá injekcia bola trošku nepríjemná, ale fakt len trošku - no ako injekcia. Ale žiadna bolesť týkajúca sa sťahovania maternice nebola. 🙂 Takže báť sa nemusíš. Netuším kde na také hororové informácie chodíš, ale odporúčam Ti počúvať, čítať a sledovať len a len príjemné veci. 🙂 Každý síce vníma bolesť inak, ale naozaj neviem o tom, že by malo sťahovanie maternice po pôrode veľmi bolieť. 🙂

romea
30. dec 2013

@denulienkad ahojky, ja som dostala po cisárskom takéto inekcie 3 dni po sebe, nakoľko som viac krvácala, malo to zmierniť krvácanie tým že maternica sa mala rýchlejšie sťahovať, a bolelo to dosť dokonca som bola na prvé dve hodiny po pichnutí mimo a nemohla ísť nakojiť malú, ale zvládli sme, neboj možno ju nedostaneš a ak áno tak to zvládneš 🙂

sense
30. dec 2013

no neviem mne nepichali nic....jedine co mi pichali pocas pobytu v nemocnici po porode, injekcie proti tromboze, kedze som rodila vakuuovo...

katka1981
30. dec 2013

Mne na stahovanie maternice nepichali nic, mala som ju v poriadku, ale pichali mi do zadku oxytocin, lebo sa mi naliali prsia, mala som ich ako skala a mlieko nie a nie tiect. Ta injekcia bolela strasne ale ziadne bolesti maternice ani nicoho som nemala, ani pocas kojenia ma nebolelo nic, okrem bradaviek a to bolelo priserne. Chcem tym povedat len to, ze je to velmi individualne, kazdu moze boliet nieco ine. Ja som sa bala sialene nastrihu, ktory mi ani nerobili a tiez sitia, ktore som taktiez nezazila. Bala som sa prebalovania plienok, to je pohoda, ale nenapadlo mi aka je narocna vychova a to je to, coho sa bojim stale 🙂 Neboj sa, vsetko zvladnes v pohode.

bambinkaa
30. dec 2013

@denulienkad mne tiez nic nepichli, ani nepovedali. Prvykrat o tom pocujem, nic ma uz po porode nebolelo, ani neviem ze sa nieco dialo.

awalancha3
30. dec 2013

...no, ano dava sa oxytocin.... sposobuje stahy maternice, ktore pomahaju zavinut sa...... a bolest? tazko povedat..tak ako maju zeny rozdielne bolesti pri MS, tak rozdielne pocituju stahovanie maternice..... ale ver mi... je to uz talafatka.....po porode

danjelca
30. dec 2013

@denulienkad asi pri prvom pôrode ani nič nepocítiť, pri druhom už ano a pri tretom ešte viac vraj...ja som absolutne nič necítila.

petrula21
30. dec 2013

mne nič nepichli, dokonca potom ani enrobili ultrazvuk či je všetko ok. Až doktorka po skončení šestonedelia mi robila...Som prvorodička takže bolesť žiadna, len sadnúť som si mohla len na pol zadku :D

katrinka8
30. dec 2013

Ja si tiez nespominam, ze by mi nieco pichli - po porode som si musela iba tlacit na maternicu (ako vsetky zeny), aby sa zavinula (resp. mm tlacil) - teda aby som nevykrvacala, kedze sa vlastne jedna o ranu 😀 No a maternica sa postupne stahuje pocas sestonedelia, resp. vracia sa na svoju povodnu velkost spred tehotenstva. Zavinovaniu napomaha dojcenie a niekto to moze pocitovat ako bolesti pri menstruacii - vraj pri prvom porode to boli (jasne, ze je individualne) najmenej, s kazdym dalsim sa je bolest vraj vacsia. U mna to platilo (2 porody), ale nezdalo sa mi to neznesitelne, taka normalna jemna "bolest" - nebolo treba lieky od bolesti a nebolo to urcite sustavne. Pri prvej dcerke si to nepamatam, ze by ma bolelo, pri druhom syncekovi trosku, resp. citila som to.

titkovamiriam
30. dec 2013

ja som mala tri klasika porody,nic mi po nich nepichli len som si tlacila na brucho,bolesti som nemala,ale pri poslednom som mala po porode asi 30 min riadnu zimnicu a to som rodila v juny mala som na sebe dve deky a drkotala som zubami 😅

luciferkax
30. dec 2013

nič mi nedávali :D

martinka_martinka
30. dec 2013

ahoj... mne to tiež dali ... a bolelo ma to ako kontrakcie... este som sa opytala že či môžem mať 12 hodin po porode kontrakcie a že ano lebo sa mi sťahuje maternica... ale tu bolesť som vobec nevnimala... mna boleli stehy po prirodzenom porode... a chodenie na wc bol pre mna trest... teda k veci ... bolelo to ale nie až tak ako tie stehy...

pipinka4
30. dec 2013

@denulienkad ahoj no mne davali infuziu po porode ale pravdupovediac nic som necitila...ziadnu bolest len po siti co som mala ale stahy maternice som necitila ziadne.to je tak kazda sme ina mozes mat ale nemusis mat bolesti.ak ti mozem poradit necitaj ziadne taketo clanky radsej kukaj vybavicku a tes sa z tehu a z toho ze cochvilka pride babatinko 🙂

barbara088
30. dec 2013

je to oxytocin na stiahnutie bruska mne ho dali len po porode.ale babe co bola so mnou na izbe viac....ako prvorodicka som toto stahovanie vôbec necitila,pri druhom troska a teraz pri tretom som si musela vypytat aj analgetika.

sosanna88
31. dec 2013

@m_ij_ka to vrecko nebolo na stiahnutie maternice ale na to, aby sa vylucili zvysky zrazenin krvi (ak nejake su)....obvykle to davaju zenam po cisarskom pretoze tym, ze lezia neni ten spravny sklon aby to mohlo prirodzene vypadavat 🙂 hihi. ale na stiahnutie sa davaju inekcie a davaju sa VZDY,musia sa...no niekedy to daju tak rychlo ze zena si to ani len nevsimne.-ako ja. Vsimla som si az tie hovadske bolesti potom ale to som si vypytala tbl. na bolest a hotovo.

sosanna88
31. dec 2013

@petrula21 nerobili usg? fiha....tak to odvaha zo strany lekarov....,,u nas,, zena nevytiahne päty z nemocky kym nema skontrolovany usg po 3-4 dnoch od porodu

barbara088
31. dec 2013

ja som tretorodicka a maternica sa mi stiahla do 2dni.este lekar vravel.ze ako rychlo.v tehu som pribrala cca7kg takze ked sa mi ta maternica stiahla som chudsia ako pred tehu.dokonca po druhej dcerke som mala brusku dost a teraz nemam vobec. 🙂 ale zase bolelo to stahovanie

willy_wonka
31. dec 2013

som po sekcii, na stiahnutie maternici mi nic nedali, ale zo zaciatku, asi mesiac ked som kojila som ju paradne citila,ale nie je to nic co by sa nedalo prezit 🙂

mima2222
5. aug 2014

No tak tie ktoré z vás nemali tu česť so spomin.bolestou pri stahovani maternice, pogratulujte si..
Po prvom porode som si pocas tých poporodnych 2 hodin na sale myslela, že asi umieram, že taka bolesť po porode nemôže byt v poriadku..ved som čakala úľavu, nie nieco ešte horšie ako kontrakcie pred pôrodom.. Rodila som v noci o jednej, intenzivne krce trvali takmer do rana, este druhy den bol dost neprijemny. Ale prešlo to, pri kojeni sa krce vracali, ale behom pár dni sa stratili úplne. A s nimi aj bruško 😀

Momentálne som 2 dni po druhom porode a ako druhorodicke sa mi maternica sťahuje asi 2x bolestivejsie ako po prvom porode..celu noc po porode som nevedela ani dychat, bolo mi na zvracanie, este ze som od rana nic nejedla, take intenzívne krce som mala, vracali sa asi každých 10minut a trvalo to aj dalších 5 minút! Nieco priserne! Nezabrali mi ani 2 cipky po 2 hodinách po sebe, novalginova injekcia pomohla asi možno na 20%.. Ja neviem čo som komu urobila ale toto by jeden chlap určite neprežil 😀 ta bolesť je niečo medzi kontrakciami a silnými menstruacnymi krcmi.. Oba pôrody som mala behom hodiny za sebou, bez nastrihu, bez epi nakoľko sa nestihlo vôbec nic, ledva stihol prísť môj doktor, doslovne o päť minut 12..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre