Bolesť hlavy po spinálke

miskacharly
25. feb 2015

minuly tyzden v utorok som mala sekciu v spinalnej analgeze.od stredy alebo stvrtka ma stale boli hlava cely den vkuse nonstop az mi idu uz slzy do oci.od vcera ma boliuz len rano.je to normalne,ze ma stale boli hlava?citala som,ze to moze byt z toho,ze som musela lezat 24h bez pohybu,lenze hlavou som hybala stale sj som sa popravovala ked som krivo lezala.lenze to mi nikto nepovedal,ze sa nemozem hybat.co mi na to pomoze?tabletky nezabersju ani na minutu,dnes som si kupila cocacolu,pocula som zevrsj kofein zaberie.mam s tym za doktotkou alebo staci pockat kym to prejde?mali ste podobnu situaciu?potrebujem ukludnit,ze to nebude horsie a nebudem mat z toho ziadne nasledky.dakujem

amisa
25. feb 2015

osobna skusenost po odporucani sestriciek..pi kavu .. popijaj kavicku kazdy den, necakaj kim pride bolest.. a bud eto trvat dlho..niekolko tyzdnov urcite kava je lepsia ako paralen ci ibalgin v tomto pripade ono to prejde neboj, len o nesmies nechat spustit

janinah
25. feb 2015

nie je to v norme,je to komplikácia a dá sa riešiť,ráno zavolaj na anesteziologické oddelenie/ambulanciu tam kde si rodila a poraď sa

janinah
25. feb 2015

viac ti možno napíše @latvia

prego81
25. feb 2015

@miskacharly
zase ja! 🙂 Aj ja som mala spinal a dlho som sa rozpravala s anesteziologom kym mi to pichol. Ja si nemyslim ze to je normalne. Nebolelo ma vobec nic a ani som nebola bez pohybu 24 hodin. Chodila som uz na druhy den, par krokov, a ked maleho po 24h vazili chodila som normalne po chodbe, samozrejme bolest v oblasti kde ma rezali bola. Takze pohyb by dovod tvojej bolesti nemal byt. Mala si to spomenut anesteziologovi, ja by som ich kontaktovala, alebo tvojho lekara/lekarku.

jeennyv
25. feb 2015

moja kamaratka mala s touto anestezou tiez problem tocila sa jej hlava, bolo jej zle, slabosti az jej lekari do miesta v pichu dali jej vlastnu krc, lebo bol nejaky problem preto urcite to nie v pohode ak sa citis zle a ries to s lekarom....

zuzana315
25. feb 2015

...tak toto som si prezila aj ja...mala som taku bolest hlavy, ze som myslela, ze budem skriabat steny...preslo to zaplat panboh...

katkasofi
25. feb 2015

@miskacharly ja mám za sebou uz 3 cisárske. Hlavou som doprava, doľava hýbala hneď. Hlava sa spolu s trupom nesmie dvíhať, do boku môžeš....ja som po 23 hodinách uz bola v sprche, bolo mi super aj napriek chrípke a hnusnému kaslu. Nemôže ťa bolieť hlava z krčnej chrbtice??? Určite Kojiš a máš pritom zohnutú hlavu. Nie je to z toho???

leamax
25. feb 2015

Aj ja som mala spinal a hlava ma nebolela.len ti chcem tiez povedat,ze to nebude tym,ze si sa hybala.ja som tiez nelezala 24hod bez pohybu.len mi vraveli,ze nemam dvihat hlavu do praveho uhla,inak som sa v ramci moznosti hybala.dokonca hned v prvu noc mi kazali,ze ak zvladnem,mam si lahnut aj na bok.a hlava ma nebolela vobec.takze by som na tvojom mieste tiez kontaktovala lekara.

katarina1984
25. feb 2015

Coca cola,pepsi,ale ta sa moze popijat den po sekcii,teraz predpokladam kojis a to nie je dobre

miska333
25. feb 2015

@myskacharly ja som mala tiez neskutocne bolest hlavy po spinali, ta cocacola nezaberie, ona sa mala hned po sekcii pit, mne to povedali az pred odchodom domov, v nemocnici som brala lieky , pichali mi infuzky ale nastastie ma ta bolest presla ako som prisla domov,
chce to cas kym ta lumbalka vyprcha, mne ju slabu pichli a preto som pocas sekcii mala riadne bolesti a vseko som citala a tym mi to aj rychlesie preslo ale bolest je to neskutocna

deni73
25. feb 2015

veeeeľa tekutín a káva pomôže

latvia
26. feb 2015

@miskacharly hybat sa po spinali mozes, ako pise
@katkasofi dolezite je nesadat si, ale hybat z boka na bok sa moze. zavisi aj od toho, akou ihlou a na kolky pokus ta pichli, a ci ta bolievala hlava este pred tehotenstvom. ak ti nezabera coca cola, kava, ani lieky proti bolesti, chod na aro ambulanciu, tam by ti mali pomoct. ak nezaberu lieky v infuzii, picha sa krvna zatka, do miesta vpichu v chrbte ti vstreknu tvoju vlastnu krv, ktora ti zalepi tu dierku po vpichu. ulava by mala byt okamzita, po krvnej zatke by sa malo lezat par hodin. pises, ze od vcera ta bolieva uz len rano. potom prejde samo? alebo po niecom konkretnom?

miskacharly
autor
1. mar 2015

@latvia hlava ma zvykavala bolievat aj pred tehotenstvom kvoli nizkemu tlaku.pichli mi to na prvy krat,ale asi slabo,lebo som citila trochu bolest pri operacii,potom presla.akou ihlou to neviem.rano ma trochu boli,potom okolo pol9 idu deti spat,ja si tiez lahnem aj pospim a potom to prejde na cely den.len ked otocim hlavu do lava,citim trochu tlak.dnes uz ma neboli ani rano,iba trosku ten tlak.prechadza to uz alebo mam ist do nemocnice??a to tam musim aj zostat alebo mozem ist po tych par hodinach domov?dakujem

isabella88
1. mar 2015

@miskacharl aj mna zaujima, ci to ma niekto iny. moja mala ma uz 10 mesiacov a ja mavam bolesti hlavy tak jeden tyzden v mesiaci. potom to prejde, ale napr. teraz sa to znovu vratilo, ide mi hlavu roztrhnut. pravdupovediac, ani neviem, ci to je z tej spinalky, ale pred porodom som to nemavala. neviem, comu to mam pripisovat. ale tiez mam nizky tlak, ako ty, a pomaha mi, ked pijem kavu. ozaj dufam, ze to prejde, planujem s tym uz ist k lekarovi, niekedy som z toho tak unavena, ze ledva vidim....

latvia
2. mar 2015

@miskacharly pokial ta len trochu boli rano a potom to prejde,asi by som neriesila.ja som myslela ze ta boli poriadne a neprechadza to.ked ta bolievala hlava aj pred tehu,po spinalke zvykne boliet tiez,aj ked to nie je pravidlom.

latvia
2. mar 2015

Ono po porode je zena vycerpana,niekedy zabudame pit a ked sa k tomu prida nizky tlak a pocasie,je to niekedy na zabitie.mna pred porodom hlava nebolela nikdy,po porode som uz 5 rokov,a uz viem,co je to bolest hlavy, dokonca posledny mesiac ma uz 3 x tak bolela hlava lez som bez tabletky nevedela fungovat.takze treba zphpadnit aj tieto veci. Bolest hlavy po spinalke je sposobena vpichom,ktory este nie je uzavrety a moze cez neho kvapkat mozgomiesny mok.tym sa znizuje tlak v hlave a preto tie bolesti. Preto bolesti,ktore su len raz za cas a prejdu, nezvyknu byt kvoli spinalke.

latvia
2. mar 2015

Podotykam ze som rodila spontanne,nie s pichancom. Na 100 percent ale nikto nevie povedat,preco bolest hlavy pride. Treba to zhodnotit komplexne,upravit veci,ktore idu - pitny rezim,unava,zla poloha pri spani alebo celodenne zatazovanie chrbtice,nizky tlak...

mkmimka
2. mar 2015

ahoj. zazila som presne toto iste. este na sale som zacal zvracat. asi mi to zle pichli... a potom som mala mesiac migreny. tyzden v porodnici som prezila na samotke bez maleho lebo som nebola schopna prejst na wc. mala som take brutal migreny ze som nedokazala nic jest, nikoho vidiet ani pocut. takze viem co prezivas. skratka niekomu sa to stava a neuzavre sa hore nejaky kanalik a preto sa to stane. preslo mi to ako tak po tyzdni do takej miery ze som bola schopna ist domov. ale este dalsie tri tyzdne som musela dost lezat. zaujimave bolo ze bolesti - migreny nastali 2 dni po porode. cize jeden den po porode som sa postavila, zacal som fungovat normalne , dali mi maleho na izbu a potom v noci sa to spustilo. myslela som ze mi odleti hlava.ale neboj. prejde to i ked je to fakt zle tie prve tyzdne. teraz mam po porode 4 roky a obcas dostnem mmigrenu - vraj dosledok ale to neviem. drzim palceky a drz sa. treba to len vylezat a prezit...

latvia
2. mar 2015

@mkmimka zvracia sa vacsinou po nahlom poklese tlaku,ale da sa to ovplyvnit liekmi.tebe mali dat krvnu zatku,take bolesti hlavy sa riesia hned,zena by nemala takto trpiet

mkmimka
2. mar 2015

hmm.tak to som ich prosila tyzden aby mi to urobili. kamoska je doktorka a radila mi to ale doktor nechcel pristupit na toto. nechali ma vytrapit sa...

nevesta
2. mar 2015

Ahojte, pridam moju skusenost. Mala som epidural. Pichali mi ho asi 2 hodiny, cista katastrofa, p. Dr. sa nevedela trafit. Potom prisla druha, spravila sup sup a bolo. Babo som porodila a asi hodku po porode to zacalo. Mala som take priserne bolesti hlavy, ze som na zachod isla stvornozky. Nebola som schopna vziat malu na kojenie. Hrozne. 3 dni mi davali infuzky, nic nepomahalo. Na stvrty prisla anesteziologicka a vravi, ze je to uplne bezne pri epi, ci spinal. anesteze, ze prepichnu duru a ten mok vyteka von a to sposobuje tie bolesti. Nevravim, ze je to to, co mas ty, ale tot moja skusenost. P. anesteziologicka mi odobrala krv zo zily z ruky a vpichla mi ju do chrbta a do 10 sekund bolo po bolesti. Dierka sa upchala tou krvou ako sa zrazila a kedze tadial nic netieklo, samo sa to pekne zatvorilo. Odvtedy mavam raz za mesiac velmi silne migreny. Ale okrem toho je to ok...

latvia
3. mar 2015

@nevesta pri epidurali bolesti hlavy nie su, jedine ze by ti netrafili spravne a prerazili duru, ale to je uz ako komplikacia. pri normalne pichnutom epidurali bolest hlavy nehrozi. pri spinali mozu byt.

latvia
3. mar 2015

@mkmimka tak to bol neprofesionalny pristup, neriesit to....

bielavila
3. mar 2015

ahoj som prekvapena, ze ti anesteziolog nevysveli vsetko o spinalke, mala by to byt jeho povinnost..bolest hlavy nieje normalna a da sa riesit, je to jeden z neziaducich ucinkov a postihuje male percento zien, ale stava sa to. mne to anesteziolog vysvetlil tak(pisem iba ako si to pamatam nie ako plny fakt, ale ak sa opytate na anesteziologickom oddeleni povedia vam to presne), ze ak hlava boli do miesta vpichu sa mala dutinka ktora vpichom vznikla vyplni tvojou vlastnou krvou a je po probleme. ja som rodila tiez sekciou a mohla som sa hybat v pohode, uz vecer som bola v sprche a pocas dna som sa v posteli vrtlela hybala polohovala, samorejme jemne a opatrne. skus zavolat lekarke a oni ti pomozu, urcite necakaj kym to prejde, lebo sa to da riesit. drzim palce nech to vyriesis

bielavila
3. mar 2015

@nevesta ahoj no neviem co to bola za truba lekarka, ale nielen ze to neni bezne, ale je to iba jej spackana praca

nevesta
3. mar 2015

@latvia ano prepichla mi duru, pokaslala to. Uz to bolo davno...

apvn
3. mar 2015

ja som to tiež mala, strašná bolesť, lieky nezaberali jedine čistá káva bez mlieka s cukrom, za 1/2 hod. bolo po bolesti. Trvalo to cca 1 týž. Preventívne som si každé ráno dala kávu a nečakala na bolesť.

latvia
3. mar 2015

@nevesta to ze ti ju nechtiac prepichla, to sa stava, je to komplikacia. ten priestor, ktory musi naslepo trafit a neprepichnut ma len 3mm, ide sa tam dost tazko, takze zazlievat jej toto nemozem. ale riesit komplikacie sa maju hned.

nevesta
4. mar 2015

TO hej, no co uz. Uz som mudrejsia 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre