Bolel vás vpich epidurálky?

cokoladacoko
29. jún 2023

Caute baby, z vlastnych skusenosti bolel vas vpich pri epiduralke?
Mali ste nejake potiaze po vpichu? Zavraty, atd.
Diki!

e1i
29. jún 2023

@cokoladacoko ani som nevedela

amelie2017
29. jún 2023

Prvykrat nie, umrtvili mi to. Ziadne tazkosti. Ale nie klasicka epi.
Druhykrat- bolelo strasne, zle mi ju pichol, dostala som zavraty, vracala som, ochabla som od krku dole. Po dlhom naliehani mi ju prerusili.

denden77
29. jún 2023

nebolel a nemala som ani ziadne tazkosti po.. bolo to na hodinu a pol vykupenie 🙏😊

anavixy
29. jún 2023

Nebolelo, aspon si nepamatam, hoci to bol spinal ale princip ten isty. Zalezi aj od tvojho prahu bolesti atd, no pokial ide o epidural pri rozbehnutom porode, tak ten vpich bude podla mna malickost (ja som ledva cakala kedy mi pichnu spinal a nebudem citit kontrakcie). Najvacsim strašiakom byva postpunkcna bolest hlavy, tu ale neovplyvni ani (ne)dvihanie hlavy ani podobne veci (v zmysle ze pokial bol dobre urobeny vpich, hlava boliet nebude), bolest hlavy vznika len ak bola ihla zavedena prilis hlboko, stava sa to, ale nie je to nic bezne (hoci v diskusiach sa zda ze aj je..).

rhodesian
29. jún 2023

Nie nebolelo a to som teda veľká citlivka na bolesť 🤣
Žiadne vedľajšie účinky ani po som nezaregistrovala.

luccija
29. jún 2023

@cokoladacoko nie, ani žiadne problémy

cherrystone
29. jún 2023

@cokoladacoko no kedze som mala kontrakcie tak na skale bolesti 10/10, tak nejaky vpich epi na hodnote bolesti 0.1/10 mi bol v tej chvili ale ze uplne u prdele. nechala by som si aj koleno odrezat len aby to preslo. a po bolo vsetko ok.

domak2
29. jún 2023

Oba razy mi ju pichali pri kontrakciach, takže aj sekera by bola vtedy fajn 😅 vpich ma trápil najmenej. Horšie bolo ostat v tej polohe bez pohnutia kým to vpichli

athena27
29. jún 2023

@cokoladacoko nebolelo, je to dobrá vec trošku uľaví od bolesti... ja som bola trošku malátna a točila sa mi hlava, ale po pár hodinkách už ok.

cokoladacoko
autor
29. jún 2023

Dakujem baby

kris_tin257
29. jún 2023

Mne ho vpichovali na 4x a raz mi vystrelili nervy na pravej strane 😀 mňa to bolelo alebo teda bolo veľmi nepríjemné

nikha2809
29. jún 2023

Mňa tak boleli kontrakcie, že aj keby mi ju pichaju 100x tak to ani necítim 😃

jana_eyre_2
29. jún 2023

Tri krát som to absolvovala, ani raz nejaka extra bolesť, prirovnala by som to k pichnutiu do ďasna pri oprave zubu.. čiže nič príjemné, ale ani nie neznesiteľné.. ani raz som nemala problémy, avšak nikdy mi jej účinky nevydržali dlhšie ako hodinu.. ale chvíľková úľava to naozaj je.. (ja som ale asi špecifická, mne minule nevydržala ani injekcia pri oprave toho zubu, cítila som takmer všetko.. zrejme je to tým, že som migrenicka a už je moje telo privyknute alebo čo..)

barbie1981
29. jún 2023

Ani som necítila kedy mi ju pichli

ivangeline
29. jún 2023

Bolelo. Potom uz nic a ani po.

sudocek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marzii35
29. jún 2023

@cokoladacoko vôbec. Ako pisu zeny tie kontrakcie boli take strašne ze toto bolo nic. Mňa by skor zaujimalo či je tu aj taká ktorej epi absolútne ale absolútne neuľavila od bolesti 😩 lebo ja som ani na sekundu necitila úľavu prave naopak kazdou minútou to bolo horsie a horsie 🤦‍♀️

katarinka89
29. jún 2023

@cokoladacoko nie neboli, lebo ešte skôr ako ti pichnúť epi, pichnúť ti na lokálne usmrtenie injekciu na to miesto....cize potom vôbec necítiš nič...

tini27
29. jún 2023

Pri tej bolesti počas kontrakcií som to už absolútne nevnímala 😀. Teda, pri 1. pôrode som cítila pichnutie, keď mi pred epi pichali lok. anestetikum. Pri druhom mi epidurál pichali priamo počas kontrakcie, takže tam som nevnímala nič iné 🙈😀

majlo1234
29. jún 2023

Pichali mi ju hadam na desat krat, a aj tak nefungovala. Ale bolestive to nebolo, len neprijemne

evaachesa
29. jún 2023

Mňa to bolelo extrémne keďže mi epi nevedeli napichnúť. Skúšali to asi na 4x, šprtali sa mi tam teda dosť dlho a aj tak sa to nakoniec nepodarilo. Druhý krát už by som si ju nedávala. 🙄

ivankahali
30. jún 2023

@cokoladacoko vpicnutie si vlastne ani nepamatam. Už to bolo veľmi obtiažne. Ale teda potom som mala obrovské závrate, zvracanie, strašne migrény. Už v proodnici. A teda nechali mi vypichnúť dlho po porode, myslím že až nasledujúci deň poobede mi ju vybrali, lebo nemal mi ju kto vybrat. A tak som mala obrovské bolesti. Presli má snáď po tyzdni. A to naozaj nie som jedna z tých, čo sú fajnové. Skôr naopak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre