Bojím sa, že pri pôrode odpadnem

9. nov 2024

Bojím sa ze pri porode odpadnem odpadnem od strachu alebo od strachu nebudem vedieť rodiť
Strašne sa bojím prirodzeného pôrodu, chytá ma neskutočná panika a stres až mi strašne vyskočí pulz.. neviem ako to zvládnem... ako sa dat do pohody? Mali ste niektorá taky strach ako to dopadlo? Môžu mi dat sekciu ak budú vidieť ze to nezvládam?

vanilkovazmrzka
9. nov 2024

Nemozes to nezvladnut, je to prirodzeny instinkt, plus tim lekarov, proste nemozes neporodit. Hlavu hore, lekari maju odzite milion rovnako vydesenych zien, spolu to zvladnete.

doriiis
9. nov 2024

Neodpadnes.Adrenalin,ktoreho je v tele pri pôrode dosť to nedovoli

hederamonstera
9. nov 2024

Vtedy nastupuje adrelanin a extremne zijes v pritomnosti a robis vsetko preto aby si to zvladla. Prvy koment to pekne napisal, nemozes to nezvladnut.

autor
9. nov 2024

A ak nebudem vedieť tlačiť?

autor
9. nov 2024

A uškodim tým bábätku

jankalukasova
9. nov 2024

Ja som odpadla... Ale dali mi niečo do žili a bolo to fakt super 👍 😅 ešte by som si také dala. Malý je v pohode.

hederamonstera
9. nov 2024

Budes vediet. Nemysli na zle veci, naco

jomarch
9. nov 2024

budu ta navadzat na to, ako mas tlacit. na mna doslova kricali, ze musim babatko vykakat 🤣 pomozu ti, od toho tam su, neboj sa.

chrobak7
9. nov 2024

"A ak nebudem vedieť tlačiť?" - Neboj sa, budeš tlačiť o stošesť.

kp7333
9. nov 2024

nechodila som na ziadne predporodne kurzy, ani som o tom nestudovala a porodila som dve deti. Kontrakcie som cez epidural takmer necitila, len som pocuvala doktorku, ked povedala tlacit, tak som tlacila. Tlacis ako na wecku, nie do brucha, ale akoby na konecnik.

teki1
9. nov 2024

Tvoje telo vie,čo má robiť,len mu musíš veriť,nestresuj dopredu zbytočne.
Od toho sú tam lekári,ak by niečo nešlo ako má,takže kľud.Dieťaťu škodíš viac keď si nervózna,lebo ti skáče pulz.
Predpôrodný kurz absolvuj,kde sa dozvieš viac ako dýchať a zvládnuť pôrod a budeš v pohode.Strach je z neznámeho,tak zisti čoho sa bojíš a s informáciami aj strach zmizne,lebo budeš vedieť čo ťa čaká.

autor
9. nov 2024

Ďakujem vám pekne , trocha ste ma upokojili 😊

teki1
9. nov 2024

A ked budeš kľudná v tehotenstve,budeš mať aj kľudné bábo na svete.😉

betulinka1
9. nov 2024

Neboj sa telo si krasne poradi. Dvihne sa ti adrenalín, hormony stastia, budes mysliet uz iba na to aby si mala babo na hrudi. 😉 drzim ti palceky 💐

ivangeline
9. nov 2024

Ono tie kontrakcie sú vlastne tlačenie. Tie posledné sú tale silne, že nemusíš ani tlačiť, proste to dieťa chce a ide von..

hederamonstera
9. nov 2024

Inak ja vobec nemam skusenost s tlacenim, mam dve deti, skor som sa musela presvedcit nech tie deti “pustim”, ked som pustila, hned sli ako strely a to ma vzdy uplne vykolajilo (mala som vyvolavane porody). Takze sa nestresuj, ono k takym veciam, ktorych sa bojis, ani nemusi dojst.

kiki68
9. nov 2024

Ale kde, pojdes ako kralik duracell, to proste mas taky adrenalin, ze ides cez vsetko. Lebo chces to dieta dostat zive von. To telo tiez vie co ma robit

autor
9. nov 2024

Alw čítala som ako pri prirodzenom porode mlze prísť o život dieta aj matka... tak som aj z toho dosť vystrašená

teki1
9. nov 2024

Presne preto sa dnes nerodí na poli s krumpľami,ale v nemocnici,kde vedia pri pôrode zachrániť aj matku aj dieťa.
Uz si rozmýšľala aj nad príjemnejšími vecami,ako bude dieťa vyzerať ked ho prvykrat uvidíš,ako sa na vas už doma všetci tešia a čo mu oblečieš ako prvé? 🙂 Bo strachu uz bolo dosť.

saxana000
9. nov 2024

Nadych vydych.. spolahni sa na svoje telo povie ti co mas robit povedie ta prirodzene a potom je tam lekar a porodna asistentka..ano moze sa stat milion nepredvidanych veci ale budes snad v nemocnici nie v zakope dieta monitorovane ty rovnako ak bude treba zasiahnu a pomozu.

luteam
9. nov 2024

Pozri strach je normalny a prirodzeny, ale skus si pre svoje dobro nastudovat nieco napr o hypnoporode aspon o technike dychania to pomaha. Lebo porodit samozrejme porodis, ale ked budes panikarit bude to zbytocne stazene a viac bolestive musis to proste prijat, ze ano ja proste porodim svoje dieta, zvladnem to a kazdou kontrakciou je pri mne blizsie. Drzim ti velmi palce

rebi789
9. nov 2024

Určite to zvládneš a talčí sa tak ako keby tlačíš na stolicu🙂

kristinapetronela
9. nov 2024

Tiež som mala pocit na odpadnutie ale zvládla som to .potom ten pocit šťastia ...

hederamonstera
9. nov 2024

Prist o zivot je velmi mala pravdepodobnost. Radsej sa zameraj na pozitivne veci. Keby to bolo take hrozne, tak kazda zena ma max 1 dieta ;) a nieto ako niektore 4+

blondinka95
9. nov 2024

Ja som rodila nedávno a mala som podobne velky strach. Našťastie to dobre dopadlo.
Ja by som ti poradila prečítať si o dychani a nacvičiť si to. Ak máš možnosť mat lekara ktorému dôverujes pri porode, zajednaj si ho. Pomôže ti to psychicky.

katie253
9. nov 2024

Chod na predpôrodny kurz, tam sú aj cvičenia, kde ťa budú učiť ako dýchať...

katuskamala1
9. nov 2024

Tlacit budes aj kebyze si nechcela, lebo to ide doslova samo,len tomu dopomozes tlacenim. Po porode som stratila i ja vedomie, neodpadla som - budes lezat ;) Poviem ti tak - pri porode nejde o teba,ide o to babo, ktoremu ty davas zivot ;) Ja mam z porodov krasne zazitky, i ked boleli,i ked jeden trval dlho, a nebol ruzovy. Ja som extrem,ale ja som plakala od stastia ze idem uz konecne rodit :D zvladnes!

banalu
9. nov 2024

@doriiis no mne dovolil adrenalin odpadnut, malu tahali kliestami, prebrala som sa na to, ze okolo mna beha strasne vela ludi a zrazu som potrebovala tlacit. A niekto skrikol : ved ona tlaci a mala bola na svete. Takze ano, da sa odpadnut.
Autorka, vybav si papier od psychiatra a chod na cisarsky.

maaji
9. nov 2024

Sestra odpadla tiež pri druhom pôrode 😟 ja mám tri pôrody za sebou prvý hrozný, druhý ľahký ani som nevedela že rodim, tretí dalo sa to vydržať, a môžem ti povedať že to zvládneš. Hlavne treba sa na to pripraviť psychicky aj fyzicky a všetko bude dobré neboj . držím ti palce ✊

tinkatomas
9. nov 2024

Keď sim ja neodpadla, tak to zvládneš aj ty....od malička som odpadávala pri každom odbere krvi, pri injekciách. Vždy som sa zapovedávala, že sa nikdy nevydám a nebudem mať deti. Pôrod bol mojou nočnou morou, aj v tehotenstve som sa vnoci budila a rozmýšľala nad tým, ako to zvládnem. Nakoniec som rodila 2x a spontánne. Nebolo kedy myslieť na odpadnutie🙈😃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre