Bojím sa ze pri porode odpadnem odpadnem od strachu alebo od strachu nebudem vedieť rodiť
Strašne sa bojím prirodzeného pôrodu, chytá ma neskutočná panika a stres až mi strašne vyskočí pulz.. neviem ako to zvládnem... ako sa dat do pohody? Mali ste niektorá taky strach ako to dopadlo? Môžu mi dat sekciu ak budú vidieť ze to nezvládam?
Neodpadnes.Adrenalin,ktoreho je v tele pri pôrode dosť to nedovoli
Vtedy nastupuje adrelanin a extremne zijes v pritomnosti a robis vsetko preto aby si to zvladla. Prvy koment to pekne napisal, nemozes to nezvladnut.
A ak nebudem vedieť tlačiť?
A uškodim tým bábätku
Ja som odpadla... Ale dali mi niečo do žili a bolo to fakt super 👍 😅 ešte by som si také dala. Malý je v pohode.
Budes vediet. Nemysli na zle veci, naco
budu ta navadzat na to, ako mas tlacit. na mna doslova kricali, ze musim babatko vykakat 🤣 pomozu ti, od toho tam su, neboj sa.
"A ak nebudem vedieť tlačiť?" - Neboj sa, budeš tlačiť o stošesť.
nechodila som na ziadne predporodne kurzy, ani som o tom nestudovala a porodila som dve deti. Kontrakcie som cez epidural takmer necitila, len som pocuvala doktorku, ked povedala tlacit, tak som tlacila. Tlacis ako na wecku, nie do brucha, ale akoby na konecnik.
Tvoje telo vie,čo má robiť,len mu musíš veriť,nestresuj dopredu zbytočne.
Od toho sú tam lekári,ak by niečo nešlo ako má,takže kľud.Dieťaťu škodíš viac keď si nervózna,lebo ti skáče pulz.
Predpôrodný kurz absolvuj,kde sa dozvieš viac ako dýchať a zvládnuť pôrod a budeš v pohode.Strach je z neznámeho,tak zisti čoho sa bojíš a s informáciami aj strach zmizne,lebo budeš vedieť čo ťa čaká.
Ďakujem vám pekne , trocha ste ma upokojili 😊
A ked budeš kľudná v tehotenstve,budeš mať aj kľudné bábo na svete.😉
Neboj sa telo si krasne poradi. Dvihne sa ti adrenalín, hormony stastia, budes mysliet uz iba na to aby si mala babo na hrudi. 😉 drzim ti palceky 💐
Ono tie kontrakcie sú vlastne tlačenie. Tie posledné sú tale silne, že nemusíš ani tlačiť, proste to dieťa chce a ide von..
Inak ja vobec nemam skusenost s tlacenim, mam dve deti, skor som sa musela presvedcit nech tie deti “pustim”, ked som pustila, hned sli ako strely a to ma vzdy uplne vykolajilo (mala som vyvolavane porody). Takze sa nestresuj, ono k takym veciam, ktorych sa bojis, ani nemusi dojst.
Ale kde, pojdes ako kralik duracell, to proste mas taky adrenalin, ze ides cez vsetko. Lebo chces to dieta dostat zive von. To telo tiez vie co ma robit
Alw čítala som ako pri prirodzenom porode mlze prísť o život dieta aj matka... tak som aj z toho dosť vystrašená
Presne preto sa dnes nerodí na poli s krumpľami,ale v nemocnici,kde vedia pri pôrode zachrániť aj matku aj dieťa.
Uz si rozmýšľala aj nad príjemnejšími vecami,ako bude dieťa vyzerať ked ho prvykrat uvidíš,ako sa na vas už doma všetci tešia a čo mu oblečieš ako prvé? 🙂 Bo strachu uz bolo dosť.
Nadych vydych.. spolahni sa na svoje telo povie ti co mas robit povedie ta prirodzene a potom je tam lekar a porodna asistentka..ano moze sa stat milion nepredvidanych veci ale budes snad v nemocnici nie v zakope dieta monitorovane ty rovnako ak bude treba zasiahnu a pomozu.
Pozri strach je normalny a prirodzeny, ale skus si pre svoje dobro nastudovat nieco napr o hypnoporode aspon o technike dychania to pomaha. Lebo porodit samozrejme porodis, ale ked budes panikarit bude to zbytocne stazene a viac bolestive musis to proste prijat, ze ano ja proste porodim svoje dieta, zvladnem to a kazdou kontrakciou je pri mne blizsie. Drzim ti velmi palce
Určite to zvládneš a talčí sa tak ako keby tlačíš na stolicu🙂
Tiež som mala pocit na odpadnutie ale zvládla som to .potom ten pocit šťastia ...
Prist o zivot je velmi mala pravdepodobnost. Radsej sa zameraj na pozitivne veci. Keby to bolo take hrozne, tak kazda zena ma max 1 dieta ;) a nieto ako niektore 4+
Ja som rodila nedávno a mala som podobne velky strach. Našťastie to dobre dopadlo.
Ja by som ti poradila prečítať si o dychani a nacvičiť si to. Ak máš možnosť mat lekara ktorému dôverujes pri porode, zajednaj si ho. Pomôže ti to psychicky.
Chod na predpôrodny kurz, tam sú aj cvičenia, kde ťa budú učiť ako dýchať...
Tlacit budes aj kebyze si nechcela, lebo to ide doslova samo,len tomu dopomozes tlacenim. Po porode som stratila i ja vedomie, neodpadla som - budes lezat ;) Poviem ti tak - pri porode nejde o teba,ide o to babo, ktoremu ty davas zivot ;) Ja mam z porodov krasne zazitky, i ked boleli,i ked jeden trval dlho, a nebol ruzovy. Ja som extrem,ale ja som plakala od stastia ze idem uz konecne rodit :D zvladnes!
@doriiis no mne dovolil adrenalin odpadnut, malu tahali kliestami, prebrala som sa na to, ze okolo mna beha strasne vela ludi a zrazu som potrebovala tlacit. A niekto skrikol : ved ona tlaci a mala bola na svete. Takze ano, da sa odpadnut.
Autorka, vybav si papier od psychiatra a chod na cisarsky.
Sestra odpadla tiež pri druhom pôrode 😟 ja mám tri pôrody za sebou prvý hrozný, druhý ľahký ani som nevedela že rodim, tretí dalo sa to vydržať, a môžem ti povedať že to zvládneš. Hlavne treba sa na to pripraviť psychicky aj fyzicky a všetko bude dobré neboj . držím ti palce ✊
Keď sim ja neodpadla, tak to zvládneš aj ty....od malička som odpadávala pri každom odbere krvi, pri injekciách. Vždy som sa zapovedávala, že sa nikdy nevydám a nebudem mať deti. Pôrod bol mojou nočnou morou, aj v tehotenstve som sa vnoci budila a rozmýšľala nad tým, ako to zvládnem. Nakoniec som rodila 2x a spontánne. Nebolo kedy myslieť na odpadnutie🙈😃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nemozes to nezvladnut, je to prirodzeny instinkt, plus tim lekarov, proste nemozes neporodit. Hlavu hore, lekari maju odzite milion rovnako vydesenych zien, spolu to zvladnete.