Dobrý,bojím sa strašne pôrodu 🥺však až také hrozné to nie je? Myslím prirodzene achh 🙄
@4444mono4444 ahoj, ako uz stoji vyssie, dolezita je psychika a nastavenie. Ja som pred 2 mesiacmi rodila, prirodzene, prve babo, bez epi, bez oblbovakov, muza som mala pri sebe. A samozrejme, ze to bolelo, ale stacili myslienky, ze kazdou kontrakciou som blizsie k svojmu vytuzenemu babu a ze ono tie kontrakcie potrebuje a vsetko sa dalo vydrzat. Bol to neuveritelne silny zazitok, aj pre mna aj pre muza, citila som sa uplne ako pani tvorstva, ako ta, ktora "tvori zivot". My zeny zvladneme vsetko, ver tomu 🙂 drzim palce, ked budes drzat v naruci svoje babatko, na vsetko zabudnes. Ja by som uz teraz najradsej malemu dopriala surodenca, uz cakam len na menzes 😂
@4444mono4444 napíšem to aj sem, treba počúvať sestričky, a zbytočne nekričať a sústrediť sa na postupovanie a bude to Ok ❤️
@4444mono4444 rodila som 4,5 roka dozadu, o 2,5 týždňa mám další termín 😊
Pri prvom bola so mnou mama, ale nič mi nepomohla len ma rozčuľovala, tak tentokrát nechcem nikoho už radšej ale zvládla som to. Samozrejme bolí to ale každou bolesťou si bližšie k svojmu pokladu takze len počúvaj čo vraví dr/sestrička a pôjde to a keď bude po tom odpustis tomu uzlíku tu bolesť. Držím prsty
Nie je. Pred tyzdnom som porodila. ;)
Rodila som v máji prvý krát, nebolo to také strašné. Jasné, bolelo to, ja som sa aj potrhala, ale nič, čo by sa nedalo vydržať… Ja som ani pôrod až tak extra neriešila, akurát som sa rozhodla ohladom klystiru, holenia, epi a nadštandardov a potom som tam išla nastavená, že ja síce netuším čo robím, ale sestričky a doktori áno, takze ich budem poslúchať a bude všetko dobré. A tak aj bolo 😊. Partner skoro nestihol prísť do porodnice, odkedy zistili, že sa otváram trvalo 3,5 hodiny a princezná bola pri nás 😍. A vtedy len začala tá hlavná zábava 😁😂
@jazula a klystir sa dáva vždy pred pôrodom? Či?
@4444mono4444 mne pri prvom dávali ale pokial viem nie v každej nemocnici to je pravidlo a myslím že sa to dá aj odmietnuť 😊 ale myslím si že to je to najjednoduchšie z celého pôrodu 😊 niektoré ženy nestihnú ani klystir aj keď napríklad ho chcú lebo predstava toho že by sa stala nejaká nehoda počas pôrodu (čo sa samozrejme stáva a lekári to berú normálne) je neprijateľná 😊
Ja som mala hrozný pôrod....od piatka večera kontrakcie mala sa narodila až v nedeľu neotvárala som sa dávali mi vyvolávacky potom bolesti hrozne mala velikánsky 4 kila a 55 CM, hodinu som tlačila, nastrihli má a do toho ešte aj prirastena placenta ....po pôrode som dostala silné horúčky takže pre mňa horor
@4444mono4444 Rodila som pred 3 týždňami bez epi a bol to nádherný zážitok 🥰 na pôrod som sa tešila , samozrejme boli to ,ale dá sa to prežiť , robíš to pre bábätko a je to par hodín z tvojho života. Aj som sa potrhala , bola sita pomerne dosť a pohoda zo sály som utekala do sprchy a na večeru 🤣 všetko je v hlave. Ešte také porovnanie , 3 roky dozadu som mala sekciu a teda podľa mňa tá je horšia, teda samotný úkon nie,ale tá rekonvalescencia nič moc 🌞
@4444mono4444 Môžeš si dat aj doma čipky, alebo nechať na prírodu. Mna sa na Antolskej vyslovene pýtali, či súhlasím s klystirom aj s holenim. Klystir som chcela určite, pre mňa bola “nehoda” nepredstaviteľná, určite by som ani netlačila 🙈😂. Bála som sa toho, ale vôbec to nebolo také nepríjemné ako som čakala. Skôr čudné. A teda aj ma holili (skončila som týždeň pred termínom nepripravená v nemocnici kvôli preeklampsii) a bola sestricka veľmi rýchla a šikovná 😁.
@bucko555 prepáč, ale to fakt?! ..... Žena tu píše, že sa boji pôrodu a ty jej napíšeš toto.. Tebe by to asi tiež padlo vhod pred pôrodom že 👀? Ja som nikdy nechápala prečo má niekto potrebu toto hovoriť.. aj mne to niektoré hovorili keď som mala brucho ako balón a očividne pár týždňov/dni do pôrodu 🤦 normálne nechápačka.. ja som sa tehotnú ženu vždy snažila len podporiť a nikdy nehovoriť nič negatívne
2 porody bez epi, bez cvicenia a vselijakych kurzov. Prvy 19h,druhy vyvolany 2h. Oba v pohode, bolelo to, to je jasne, ale nic hrozne. Drzim ti palce
@4444mono4444 ahoj, rodila som pred 2 mesiacmi... Tiež som sa bála... Zazmluvnila som si porodnika a zaplatila epidural... Áno aj s epiduralom to bude krásny zážitok a nebudeš o nič horšia matka a hlavne stlmis bolesť... Kúp si aniball, nezaručí ti, ze sa nepotrhalas, ale budeš vedieť tlačiť... Ja som mala panicky strach z toho, že sa potrham, ale nevedela som si predstaviť, že by ma nastrihli... Doktor mi vysvetlil, že podľa toho, ako bude postupovať pôrod sa rozhodne ci bude nastrihavat... Nakoniec ma nastrihli, ale tým, že som mala epi som to necitila, ani šitie... Na tvojom mieste by som zvazila ešte predporodny prípravu... Netreba sa báť, ale ani to brat na ľahkú váhu... Treba sa pripraviť 🙂 veľa stastia
@4444mono4444 Velmi ti odporucam nastudovat si hypnoporod. Mne to velmi pomohlo pri samotnom porode a pri zvladani kontrakcii aj ked nakoniec moj porod skoncil sekciou..a prave to je dolezite, aby si sa nebala...skus sa nastavit tak, ze sa budes tesit, ze vsetka ta bolest je malym.krocikom k tomu aby si drzala v naruci vytuzene babo 🙂 drzim palce
Vrtanie nervov v zube bez anestezy je pre mna neznesitelna bolest. Taka ta nervova, ze vyslovene sa to neda zniest.
Porod nie je ten druh bolesti, je to skor taka tlmena , tupa, ale intenzivna bolest, a telo ta navadza to predychavat. Vrtanie nervov v zube sa predychat neda. To sa tisnu slzy do oci uz po prvej sekunde. Pri bezne prebiehajucom porode ti ziadna slza nevyjde, ono to proste boli tak inak. Pre mna bol porod zazitok, a to som mala bez epi, ale aj bez klistiru bohuzial 🥴 za mna nic strasne, hlavne sa snazit zostat pokojna a sustredena.
@4444mono4444 ja mám za sebou dva pôrody pred 6timi rokmi a teraz 3 mesiace dozadu. Za seba keď mám povedať, tak som pôrody ani raz neriešila, neštudovala som nič. Ale ani som sa nebála. Dr a sestričky vedia čo treba, tvoje telo bude vedieť tiež. Hlavne mysli pozitívne a nastav sa, že to všetko stojí za to, za ten krásny pocit a uzlík šťastia, ktorý si privedieš na tento svet. Prajem ti rýchly a šťastný pôrod, no ch to všetko dobre dopadne ❤️🍀🍀
Mne sa sice porody opisovať nechce. Ale tiež som sa pri prvom bala klystiru , poviem ti že tak dobre som sa nevy💩 ani nepamatam😂 a potom pri druhom porode som došla do nemocnice otvorena na 8cm a sestrička že klystir vam už nejdeme davať a ja že prosim ja ho chcem, rychlo to doneste! Tak mi teda dali a po porode som bola taka šťastna že mi tri dni netreba že dovidenia. A znovu by som si dala. Ako nie je mi to prijemne, ale ten pocit potom a to že ti dlhšie netreba po šiti. Na nezaplatenie! 😂
@domiklik velmi pekne napisane 👍👍👍
A autorka.... aj ja som sa velmi, ale velmi bala(pri prvom tehu).... ale teraz uz viem, ze vsetko je tak, ako ma byt. Ked to prislo, uz som bola taka uzmierena a pekne som si vsetkym presla. A ten pocit...och...ked sa ti babo narodi 🙏🙏🙏 krasny silny nezabudnutelny zazitok. Rodila som 2x prirodzene bez vsetkeho...bez nastrihu...nic.
Velmi zalezi, aby si to v hlave mala nastavene tak, ze to zvladnes...a urcite to zvladnes. Porod je absolutne zakoncenie celej dokonalosti, co zenske telo dokaze. Ver mi, ze aj porod prebehne bez tvojho pricinenia. Len sa treba pekne uvolnit, dychat...a telo uz vie, co robit. A boli to iba na konci...kedy uz si tak blizko dietata, ze to vydrzis a hotovo.
A ver mi, ze teba ako zenu tento zazitok zmeni...
Budes silnejsia, narodi sa v tebe matka.
Ja som hrda na seba, ze som to zvladla a dodava mi to silu prekonavat prekazky.
Drzim palce a prajem vela zdravia tebe, aj babatku 💝
@andrea_ff ďakujem krásne ženy 🤗nejak to dám! A už na to nebudem myslieť! Čo má prísť príde 👊a teesiim sa veľmi budem myslieť iba na to maličké žeby som ho mala v náručí 👶🏻🥰
@4444mono4444 klystiru sa urcite nemusis bat, to je ozaj to najmenej, nebolestive a za mna ti mozem napisat - velmi pomoze aj do dalsich dni. pri druhom mi ho zial ani nestihli dat :D chapem ta, ze sa bojis, kazda ma zmiesane pocity, ale urcite to das. ja som si pocas tehotenstiev nepozerala ziadne videa, nechodila som na cvicenia, neriesila som ziadne porodne plany. jedine, co som vnutorne riesila cele obe tehotenstva, bolo pozitivne nastavenie, ze to vsetko bude dobre a potrva to len nejaky cas. ved keby to bolo take "strasne", tak asi nie je okolo nas stale tolko viacnasobnych mam, vsak? 🙂 a to ti poviem - mala som porod aj tazky 22hodinovy, aj paradny 2hodinovy. a stale este po jednom dietatku tuzim. ale tak to bude az v inom zivote :D takze skus si verit viac, urcite vsetko zvladnes, vo finale ta caka krasny zazitok, neopisatelny, plny emocii, ktore vacsinou zmazu aj zazitok z porodu. a potom zacne ta ozajstna zabava :D drzim ti velmi palce
Myslim ze kazda zena sa boji prveho porodu. Tiez ma chytila panika v 38tt ale povedala som si dali to ostatne, dam aj ja. Ja som mala oba porody bez epi. Dalo sa to prezit nic hrozne
Silno držím palce! ♥️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@4444mono4444 nikto nevie čo ho čaká, ale myslí pozitívne🙂daj si EPI pre mňa to bola veľká psychická opora.A ja som mala super pôrod za 3 hod bez nástrihu na 3 zatlačenia bolo po všetkom.niekedy, keď čítam tie hororové príbehy som rada.Zvladnes to dôležitá je psychika a dýchanie od bolesti Ti vedia ulavit