Bojím sa sekcie

petra8786
6. mar 2023

Ahojte,čaká ma druhá sekcia po 10 tich rokoch.Trosku som z toho vystrašená,stále mám úzkostné stavy,že sa neprebudim po narkoze atď...lenže sa mi už kôli tomu nedá niekedy ani spávať.Najviac má trápi,že by som sa nerozlucila s mojím 10 ročným synom ,ktorého týmto nechcem stresovať....mám to zrejme z toho,že po prvej sekcii mi pichli injekciu od bolesti ,po ktorej som skolabovala,dostala som alergickú reakciu na nejakú zložku v tej injekcii,lenže keď som teraz pred ďalšou sekciou chcela zistiť názov tej zložky,gynekologicka to v záznamoch nemá... lenže mňa vtedy oživovali adrenalínom a bolo to vážne....proste mám strach...čo ak mi zase niečo pichnu,alebo sa vôbec neprebudim....

bluka2
6. mar 2023

A prirodzene nemôžeš ísť?

petra8786
autor
6. mar 2023

@bluka2 nie žiaľ ,nemôžem..kôli nejakým zdravotným problémom sa neodporúča...musím pri plnej narkoze

nikyy
6. mar 2023

@petra8786 ja som rodila sekciou pred 9 rokmi,ale nebola som uspata.. keby ste sa skúsili dohodnúť,aby ste boli pri vedomí a pichli vam spinal ?

miroslava21
6. mar 2023

Nemas prepustaciu spravu z nemocnice? Tam by to malo byt..vacsinou od bolesti sa picha paralen, novalgin a tramal ak sa nemylim (ale ten len pri rozsiahlych urazoch). Nie som zdravotnik, mne po sekcii dali paralen a novalgin

petra8786
autor
6. mar 2023

@nikyy nemôžu mi ani spinal pichnúť ,povedala gynekologička 😏kôli problémom s chrbticou

petra8786
autor
6. mar 2023

@miroslava21 prepúšťaciu správu máme ,ale nič do nej nezaznamenali,neviem či to nastalo omylom,chybou,alebo ako ..no to teraz sa preto viac bojim,či sa to vôbec zistí ,mám ešte skoro 2 mesiace do porodu

luccija
6. mar 2023

@petra8786 musí byť niekde o tom záznam to je dosť vážna vec.Mojej mme sa to tiež stalo po operácii a musela ísť poto lm ležať do nemocnice a zisťovali jej na čo všetko je alergická.v pôrodnici by to malo byť niekde v archíve, alebo PC zistuj

miroslava21
6. mar 2023

@petra8786 treba po tom patrat, musi byt predsa zaznam ake lieky ti dali. Najprv aky liek proti bolesti a nasledne co ti podali. Skus sa porizpravat s tvojou gynekologickou alebo ist priamo do porodnice, nasmeruju ta a zaznam musia mat

bluka2
6. mar 2023

Náhodou, ja jej verím, že nie je záznam. Ak to bola taká situácia, že z toho mohol byť problém/ich pochybenie, to bude taká klasika systému, kde doktor (akože takmer) nikdy nepochybi.
Tak blbá situácia a dala by som si extra záležať, kde pôjdem na tú sekciu, aj ak by to malo byť v zahraničí z vlastného vrecka. Choď k niekomu, u koho si si istá, že berie tvoje obavy vážne a že da extra pozor, čo ti dajú. Možno len absolútne minimum.

miroslava21
6. mar 2023

@bluka2 nevyzera na pochybenie, to by autorka podla mna presne vedela na co je alergicka a upozornila by. Tu skor ide o nahodu, ze prvy raz nieco dostala a nevie co, a dostala na to reakciu. Len je fakt cudne, ze ju neoboznamili co sa presne stalo

bluka2
6. mar 2023

@miroslava21 a prečo myslis, že to nie je v tej správe?
Či to tam nedali naschvál alebo zabudli, nič z toho nie je profesionálne a teda nečudo, že sa boji odovzdať do rúk takým lekárom

kitycat
6. mar 2023

@petra8786 uprimne ma zaraza, ze si za 10 rokov neporiesila na co si alergicka..
Kazdopadne nemaj cierne myslienky, deti si objimes hned ako sa prebudis

petra8786
autor
6. mar 2023

@kitycat ja som si myslela,že to bude napísané v prepustacej správe,preto som to neriešila,alebo u gynekologicky,lenže tá povedala,že ani ona o Tom záznam nema ani v správe to nie je a ona bola aj mojim porodnikom zároveň,teraz má bude rodiť niekto iný ani neviem kto,skúsime to ešte samozrejme dovtedy zistiť,len ak nie,tak neviem

nikyy
6. mar 2023

@petra8786 no neviem,treba po tom ísť,alebo nech vám spravia nejaké testy,alergo alebo ja neviem ci ste vhodná na narkozu.. aby ste boli spokojnejšia.. nemôžete sa stresovať pred pôrodom a myslieť na take veci nerobí to dobre vám a ani bábätku.. ale ja si myslím,že pred narkozou vám budú robiť predoperacne a s tým pôjdete na aro a oni určite budú vedieť,čo vám majú dať a v akej dávke preto sú tie predoperacne vyšetrenia

nikyy
6. mar 2023

@petra8786 v prepúšťacej správe,musíte mat uvedené lieky,ktoré vám boli podávané počas hospitalizácie .. treba hľadať aká to bola injekcia a podľa toho ísť ďalej ..

majkamasar
6. mar 2023

Aj ja mam dve sekcie za sebou. Sice spinal, ale tiez som pred druhou mala obavy. Hlavne kvoli tomu, ze po prvej som vecer dostala take zvlastne tiky do noh a ruk. Hned pri prijimani na druhu senciu som to povedala lekarovi, ze sa toho bojim. Usmernil ma, ze sa na to podaju lieky a vpohodke sme to zvladli.

luccija
6. mar 2023

@petra8786 áno, ale nikdy nevieš aký liek čo si dáš za tych 10 r od porodu od bolesti hlavy, zubov chrbtice čokoľvek Ti to môže sposobit

mariska1989
6. mar 2023

Oboznam v nemocnici s touto vecou doktora .v prípade ak sa nezmenilo nič tak budú dávať väčší pozor na teba aby mohli v čas zareagovať . Hlavne nestresuj všetko bude ok zabudni na to čo bolo

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monaona
6. mar 2023

@petra8786 Ahoj. Chorobopis sa niekoľko X rokov v nemocnici archivuje. Podľa mňa by ti malo byť dovolené nahliadnuť do chorobopisu, kde konkrétne by si v dekurze našla presný datum, čas, druh lieku aký ti bol podaný, ordináciu lekára, aj aplikáciu sestrou. Neviem akým spôsobom sa k tomu dostaneš. Skús sa poinformovať v nemocnici v ktorej si rodila.

lluciiiii
6. mar 2023

Skús ist do nemocnice a pýtať názvy liekov aké dávaju lebo ze mas tento problém a chces sa pred sekciou vyšetriť ak chodíš ku alergo on ti ich urobí urcite sa to da nejak tam poriesit ale podľa mna to mohla byt reakcia na atb lebo od bolesti podávajú prevažne všade novalgin, paralen a to by si zistila za tých 10r ze mas alergiu.. a hlavne nestresuj nieje to dobre pre babatko ja som tiež veľká alergicka a pri tretej sekcií mi aj došlo zle som sa vyhadzala a zrejme to bolo z atb aj som to povedala teraz pri tretej sekcií a zmenili mi tie atb na nejaké šetrnejšie ale tiež som mala rešpekt pri tých sekciách kvoli alergiam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre