Bojím sa pôrodu. Kde a ako si vybavím sekciu?

delta087
24. apr 2017

Ahojte dievcata,prosim moc o radu. Potrebujem vybavit u niekoho sekciu. Hrozne sa bojim porodu. Jeden mam uz za sebou a proste uz nikdy. Este stale sa budim v noci s placom ze idem rodit. Vie mi niekto poradit kde a ako by som vybavila sekciu. Som uplne zufala. Prosim aby ma mamicky ktore pomoct nevedia neodsudzovali a nedavali zbytocne rady aky je prirodzeny sposob super. Ďakujem moc.

januska20
24. apr 2017

@delta087 jedna moja znama mala panicky strach z porodu, v podstate presne tvoj pripad - prvy porod mala velmi tazky..
vybavila si na sekciu papiere u psychologicky

delta087
autor
24. apr 2017

@januska20 a k psychologicke jej dal odporucemnie gynekolog ci obvodny lekar?

januska20
24. apr 2017

@delta087 tak take podrobnosti az neviem, skus sa opytat gynekologa
vies,ona ked mi to rozpravala ostala som len ticho ,nevedela som,ze ma taky problem,
nejak som sa dalej na tu temu nebavila

delta087
autor
24. apr 2017

@januska20 to je jasne,dakujem

madamcoco
24. apr 2017

@delta087 presne tak. U psychologa treba vybavit papier.
Ja by som šla hned.
Drzim palce, nech sa sekciu podarí vybavit a vsetko prebehne hladko. 🙂

zooeynka
24. apr 2017

@delta087 zazmluvni si doktora ktory rad "reze". V BA by som ti vedela jedneho poradit

delta087
autor
24. apr 2017

@zooeynka zazmluvnit som sa pokusala no na sekciu to nepomohlo. Asi som sa nepytala spravnych. Ak by som nepochodila urcite sa ti ozvem do spravy na meno toho lekara. Isla by som ked tak aj do BA.

muruska
24. apr 2017

@delta087 ahoj, viem co prežívaš, riešila som niečo podobne......a bolo a aj vlastne je to tak vysoký strach ze som polku tehotenstva na nič iné nemyslela len ako vybaviť správny papier 🙈😂, takze mam o tom skutočne dost pozistovane, treba to riešiť každopádne s dost časovým predstihom nakoľko ja som sa k danému odborníkovi zvrtla snáď 5x kým bolo na papieri napísane to co na ňom napísane byt musí, no ale od začiatku- nie psychológ ale psychiater ti môže dať indikáciu na SC, takisto neurológ, príp očný, treba si pozisťovať ako to chodí u vás v pôrodnici lebo u nás to chodí tak ze papier musí vystaviť primar príslušného oddelenia, čiže nestačí ze to bude od radového lekára. Na tom papieri musí byt napísane- .......bla bla na základe klinického stavu pacientky indikujem sekciu/ukončenie gravidity cisárskym rezom/- aspoň teda mna cvičili ze znenie musí byt presne takéto, jednoducho musí tam byt ze daný lekár indikuje SC a nie odporúča SC, lebo oni sa tak radi chránia ze dajú len odporučenie na sc a pôrodník to môže ale aj nemusí akceptovať, ked je tam ze indikuje, tak to v podstate ,,prikazuje,, pôrodníkovi a tým pádom ak to ten pôrodník nebude akceptovať tak preberá na seba zodpovednosť za príp sa zhoršený stav pacientky po pôrode kedže nevzal do úvahy indikáciu od iného lekára....a to si zas málokto vezme na zodpovednosť, ak nemáš reálnu neurologickú alebo očnú indikáciu, príp známosti v týchto kruhoch, najschodnejsie to vybavis u psychiatra potom si myslím, nebude však na škodu si vopred zistiť či vo vašej pôrodnici zakceptuju papier od psychiatra lebo u nás je v pôrodnici primar taky curak, ze papier od psychiatra by mi tu neprešiel.......každopádne držím palce 😉, jaaaaaaj 😀 a ešte taky paradox u mna nastal, sila myšlienky ozaj funguje 🙈 Papier vybavený, pôrodník vybavený, skoro uz aj termin SC stanovený, a panko v bruchu sedí v tureckom sede 😂 Čiže ono by to bola SC asi aj bez tých nervov a behaciek co ma to stalo 😀

misska22
24. apr 2017

Ja mám v 4 cisárske za sebou a v živote by som nešla rodiť normálne

delta087
autor
24. apr 2017

@muruska aj si ma pobavila. 🙂 dakujem za rady. Poskusam este zohnat porodnika ktoremu by som zaplatila. To by bolo asi najjednoduchsie a potom ten psychiater.

muruska
24. apr 2017

@delta087 skús 😉, držím palce a chod si za tým ked to tak chces, som toho názoru ze príroda nepriroda, nech si kazda vravi co chce a rodí ako chce, ak máš mat z dalsieho pôrodu životnú traumu tak to treba riešiť takto, poznám kocku co sa 7r nevedela odhodlať na ďalšie babo lebo mal taky otrasný prvý pôrod ze koniec a u nás ani bohovi na SC nikto nechcel pristúpiť, nakoniec pochodila u primára vo vedľajšom meste ktorý ju pochopil aj z ľudského hľadiska, zazmluvnila si ho k SC a všetko v poriadku bez problémov, spokojná vysmiata, žiaden problem 😉

mattia_my
9. jún 2017

@muruska to ako keby si pisala o BB porodnici- tu maju problem so sekciami. Nam maly skoro neprezil, tiez by som rada sekciu v druhom kole, no neviem ci sa mi to niekde podari vybavit. Sla by som i do BA v krajnom pripade.

laura1804
9. jún 2017

@mattia_my aj ja mam taku skusenost, mala sa mi takmer zadusila...napriek tomu mi teraz robia velke problemy a nechcu povolit cisarsky. Jedine, co mi pomohlo, bol papier od psychiatra, nech to vyznie akokolvek blaznivo...

mattia_my
9. jún 2017

@laura1804 to sa ti stalo v BB porodnici? Ja som rodila v BB a maly sa po akutnej sekcii nenadychol, 3t sme boli na JIS. Pred dalsim mam uz strach. Psychiatra zvazujem i ja, no nevuem ci ho v BB akceptuju...

laura1804
9. jún 2017

@mattia_my nie, v Krompachoch...tlacila som dve hodiny, nakoniec ju tahali, ale moja chyba, lebo som 6 x stratila vedomie....teraz sa obavam toho isteho, to neviem ovplyvnit...no nedali sa presvedcit...gynekologicka mi vravela, ze jediny papier, ktory sa boja ignorovat jecod psychiatricky, kde je napisana uzkost a panika z porodu po predchadzajucej traume. Ja sa totiz nebojim bolesti, aj ked som si prezila svoje...bojim sa o zivot dietata.

mattia_my
9. jún 2017

@laura1804 urcite to nie je tvoja chyba. Ked si 6 krat omdlela, mali to riesit skor sekciou... Uplne ta chapem. Ja tiez nemam strach z bolesti, no z toho, ze 2.krat to uz dieta nemusi zvladnut bez ujmy. Drzim palce, aby sa ti to podarilo vybavit a konecne si si mohla porod ,,uzit,, a nie sa strachovat ci to dobre dopadne. Myslim si, ze raz uplne staci prezit take stresy!

muruska
9. jún 2017

@mattia_my skús si vybaviť buď od neurológa, očného Prip psychiatra, to zvyknú akceptovať, ale pozor- niekde vyslovene vyžadujú aby to bolo od primára príslušného oddelenia, nie od radového lekára, a tiež by tam malo byt napísané že daný primar/lekár indikuje pôrod CS, nie odporúča

mattia_my
9. jún 2017

@muruska dakujem za radu, hadam sa nieco podari.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre