Bojím sa porodu ako prvorodicka
Ahoj ja som sa sa pred pol rokom stala mamina od polovice tehotenstva som vedela ze musim rodit cisarskym tiez som sa bala ale nemas sa coho naozaj bat nebudem ti tu pisat ze to nebude bolet ale to patri k tomu je to prirodzene ak mas moznos odporucam porodnu predpripravu je to super ja som chodila kym som nevedela ze malinky sa neotoci ale nemas sa coho bat aj kdd strach je prirodzeny
Trvanie porodu moze byt od par minut do niekolko hodin ale tak v nemocnici sa uz o teba postaraju aj v pripade bolesti ja som mala panicky strach s narkozy ale nakoniec to bolo uzasne a ked ta aj bude bolet ked budes drzat malicke uz v naruci bude ti vsetko uplne jedno zabudnes aj na bolest stoji to zato
@saljakova to je najlepšie,nevedieť,co ta čaká😁
Treba sa tesit a nie bat... ja som sa velmi tesila ked malinku uvidim prvy raz... nemohla som sa dockat ako bude vyzerat... jedina bolest z ktorej vyjde nieco krasne... treba mysliet pozitivne 🙂 drzim palce
strach z prvého pôrodu máme všetky. Neboj nič 🙂
neboj sa, nech si prečítaš ( a budeš počuť) čokoľvek, bude to celkom iné- každý pôrod je jedinečný... Nemysli na to, užívaj si ešte tehulkovanie lebo to, čo príde potom, bude už len krajšie. A pôrod je len cesta, ako byť s drobcom. A potom, ako pôjde čas, si uvedomíš, ako to letí. Môj drobec bude mať čoskoro pol roka a ešte nedávno som si ho priniesla domov. Mysli pozitívne, buď dobre naladená na príchod drobca, poslúchaj doktorkov 🙂 a určite to zvládneš, toto je jediná bolesť, na ktorú zabudneš v momente, ako sa staneš mamou. Držím palce!
@saljakova mne enbolel porod vobec a niektore pisu ze aj vyolavacky bolia a tie neboleli tiez. boleli ma iba kontrakcie ale nic neznesitelne to nebolo, bolel ma chrbat a nic viacej. mam dve deti. sestra vs=cera rodila 3x a vsetky porody rovnake takmer bezbolestne a najdlhsi mala 2 hodinovy, vcera za 25 minut porodila
Ja som asi divná ale zatial na mňa ten strach z pôrodu vôbec nedolahol... možno ešte dolahne ale zatial sa nebojim. Neviem síce ako to bolí ale je to len bolesť tej sa nebojim veď pominie skôr sa bojim že to bude trvať 12-24hodin to je pre mňa väčší strašiak ako tá bolesť... Veď nakonci tej bolesti budem držať môjho syna, to stojí sa hocijakú bolesť 🙂 Podla mňa je veľa o psychike, skús sa dať dokludu možno to pre teba nebude lahké ale skús mysleť na to že budeš mať svoje bábo konečne v náručí, pôrodu sa aj tak nevyhneš tak načo sa už dopredu stresovať? Prajem veľa síl a zdravíčka pre bábätko 🙂 Zvládneš to
@saljakova
Co tak epidurálka?
@saljakova ak ti môžem poradiť, tak skús cvičiť s Epinom alebo Aniball. Ja som vďaka tomu absolvovala pôrod bez nástrihu, čo ti veľmi uľahčí zotavenie po pôrode. A čo sa samotného pôrodu týka, ja som od začiatku vedela, že radšej si chcem dať pichnúť epidurálku, ako sa trápiť v bolestiach. A vďaka tomu nebol pôrod žiadna hrôza, dalo sa to v pohode zvládnuť. Bolesti mať budeš, ale nič nezvládnuteľné. A čo sa ostatného týka, keď máš taký strach, skús si radšej zazmluvniť naozaj odborníka pôrodníka, aby si mala väčší pocit istoty a nemusela si sa báť komplikácií pri pôrode. A hlavne tak, ako baby písali, užívaj si tehotenstvo a nekaz si ho stresovaním z pôrodu. Držím palce, nech všetko dobre dopadne.
@worldtravel vela nemocnic to ma tak ze epiduralka sa podava len do urcitej hodiny.. cize smola 😕
...ako prvorodicka som sa bala, lebo som NEVEDELA, do coho idem a ako druhorodicka som sa bala, lebo som VEDELA, do coho idem...
Ja som prveho rodila uz ako 18 rocna prirodzene rodila som 12 hodin ale bolo to uzasne
...ale isla by som do toho aj tretíkrát🙂
Aj ja mladsi ma len pol roka ale uz sme sa dohodli ze chceme urcite este jedno mam dvoch chlapcov chcela by som dievcatko ale nech to bude cokolvek hlavne nech bude zdrave
@saljakova zabezpeč si epiduralku a bude to relatívne bez bolesti 😉 prvý pôrod dlhý pomalý s epiduralku čiže takmer bez bolesti... Druhý pôrod rýchly krátky bolestivý ale keď som držala malého v náručí už som si na bolesť ani nespomenula.ale ja som sa pôrodu nebála,jedine čoho som sa bála bolo že by som išla na cisársky.
mozno Ta utesi, ze ja som sa bala kazdeho porodu, a kazdeho viac a viac.
🙂
ale vsetko vydrzis a zvladnes, ked sa o to pokusis. staci len menej pocuvat hororove prihody inych rodiciek alebo pozerat americke serialy, realita je velmi individualna.
drzim palce.
@saljakova ahoj ja mám za sebou 3 pôrody...Nebudem ti vypisovať, ktorý ako veľmi bolel a aký bol. Ani nečítaj žiadne "hororové" príbehy pôrodov. Aj keď bez bolesti to nejde, každá z nás bolesť znáša ináč a každá z nás má iný priebeh pôrodu. No na konci príde to najkrajšie stvorenie na svete, do ktorého sa beznádejne zamiluješ na celý život 😉
@saljakova to čo prežívaš je prirodzene. Aj ja som to ako prvorodička prezivala, človek nevie do čoho ide, ake to bude a tak....porod boli ako silna menštruácia ale je to iste velmi individuálne. Hlavne nečitaj zaidne mamičkovske časopisy a koniky a podobne...aj ja som citala ze porod u prvorodičky trva 9 hodina a podobne ..u mna trval hodinu...takze naozaj sa neda povedat ako to bude, holt išlo dnu tak musi ist von. Bude to dobre, vyšetko vydržíš - ine ti ani neostane 😀 😀 ked bude po vsetkom a uvidiš dietatko tak si povieš, že stalo to za to. Ja som mala svojho porodnika, ktory robil mozne aj nemozne aby sme to dali rychlo a aby som sa netrapila ani o sekundu navyše.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Aj ja som sa bála😉😁