Blížiaci sa pôrod - kontrakcie každých 10 minút. Ako sa rýchlejšie otvoriť?

lenka1921
6. feb 2022

Ahoj 😔. Včera mi odišla hlienova zatka. Dnes mám cely deň slabé kontrakcie. Teraz už stredne(0-10 je to 5,5) a pravidelne 10m . Čo mám robiť aby som sa aj rýchlejšie otvárala? Do nemocnice pôjdem až pri väčších bolestiach. Mám to autom asi 7min.
Pri dverách 10 a 11 r mi to vždy seklo pri 5-6 cm

diamond007
6. feb 2022

@lenka1921 kľud, pohoda, žiaden stres, pusti si afirmacie na YouTube, nepotlacaj bolest ale prijmi každú kontrakciu. Prípadne teplá sprcha to vie viac spustiť
Držím palce

diamond007
6. feb 2022

@lenka1921 epiduralka vie pôrod zastaviť, pozor na ňu. Nevieslm aké máš skúsenosti

cimage
6. feb 2022

Uvolnit sa, neponahlat sa, relaxovat, oxytocin spustit napr masazou bradaviek a uvolnit sanku napr spevom, lebo je prepojena s krckom a vaginalnymi svalmi. Citala som teraz vela knih o prirodzenych porodoch a vela zien sa prespievalo porodom, lebo sa pri tom uvolnia a telo robi to co ma, len ho netreba blokovat strachmi ♥️

domka222
6. feb 2022

Mne to viac spustila teplá sprcha a chôdza

evica17
6. feb 2022

@cimage zaujimava myslienka 🙂 vie spev aj spustit porid

katie253
6. feb 2022

@cimage áno, to som aj ja niekde čítala, že ústa sú prepojené s pôrodnými cestami. Zaťatá sánka = zatvorené pôrodné cesty. Preto sa odporúča spievať, uvoľňovať sánku.
A samozrejme pohyb, schody, fit lopta, cviky na otvorenie panvy....

cimage
6. feb 2022

@evica17 neviem, ja to este nemam odskusane. Za par tyzdnov sa ozvem 😉

evica17
6. feb 2022

@cimage ja mam po TP , tak skusam teraz uz 🙂 sa manzel pyta co mi tak veselo 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre