Aj vas o chvikocku caka porod?ake mate pred nim pocity?tesite sa,ci skor bojite?🙂
@lulu551 mam termin den po tebe noo a moje pocity su take ze sa velmi tesim na malu no v kutiku duse mam aj strach. nie z porodu samotneho, ale skor aby vsetko prebehlo v poriadku a mala som v naruci hlavne zdrave dietatko..inak som posledne dni uz fakt hrozne nedockava..
@pragmaticka mne uz termin dali na4,5.6.12 takzee ja to mam take vseliake a hrozi mi aj skorsi porod,takze ja uz ratam aj s tym,ze kazdu chvilu moze prist a vies,ze uz ani ja sa neviem dockat?🙂vobec s anebojim,prave naopak,uz len nech bude vsteko ok a nech to s nim po porode vsetko zvladam🙂
@lulu551 no presne nech to uz mame za sebou..tento posledny mesiac fakt nic moc..nemozes uz ani velmi nikam cestovat, ani denne vylety uz nie su to co byvalo, to uz je fakt len take cakanie. co ja osobne teda neznasam! 😀 preco ti hrozi skorsi porod? ja by som bola taka rada keby moja mala prisla skor...kazdy den sa jej uz prihovaram ci sa uz nechce vypytat..neviem si predstavit ze budem fakt cakat az do toho 05dec. ci dokonca prenasat!! Inak ja mam tiez druhy termin (podla sona) 07.12. takze uvidime..no mala mala uz minuly tyzden pri poslednej poradni cca 3kg!!! tak ak si nesvihne, budem nakoniec asi fakt rodit mozno aj 4-kilove babatko.. 😀
ty nepatris ku nam do uzamknutej skupiny decembroviek?? su tam fakt veeelmi fajn zienky a velmi dobre diskusie na vsetky mozne temy..
@pragmaticka noo,ja uz nejaky cas nemozem ani prechadzkovat sa velmi:D lebo som na rizikovom,takze aj ja som malickeho kazducky den uz prosikala,aby uz prisiel,ale viem,ze este aspon tyzden by bolo aj prenho dobre,nech vydrzi,poriadne sa vyvinie a tak uz moze prist🙂ja osm vbola v stredu na ultrazvuku a mal 2700kg,tak ja len dufam,aby nestihol pribrat az na 4 kila:D a aky porod ta caka,klasicky ci cisarak?ano,ano som tam,ale nejak zabudam na tu skupinku,idem aj tam nieco poprecitat🙂
@lulu551 ja idem rodit klasicky..uz som pomalicky zacala trenovat s epi-no, tak dufam ze tu nasu buchticku bez nastrihu vytlacim.. 😀 ved uvidime ako to pojde..ratam s tym ze to bude velmi boliet ale tak to patri k tomu. Okrem toho pri radosti z drobca rychlo na bolest zabudnem. a co ty? ako ides rodit?
Inak chodim aj na predporodny kurz a to mi velmi pomaha prave prekonat strach, naucit sa spravne dychat a pomalicky sa aj psychicky pripravit na porod, dojcenie a celkovo materstvo.. 😉
@pragmaticka noo,tak to si dobre na tom,ja netrenujem nic a nikam nechodim,ale viem,ze to vsteko v pohode zvladnem a malicky ma urcite nebude velmi trapit a rychlo zo mna vyskoci,takze tak,noo🙂)
bolo to uz pred dvomi rokmi ale pamatam si to ako dnes.necitila som absolutne ziadny strach, prave naopak bola to neskutocna radost, tak som sa tesila asi ako nikdy 🙂 mozno aj prave vdaka tomu pozitivnemu prilevu som mala bezproblemovy a superrychly porod 😉
ja mam termin za 2 dni.... uz tyzden som v maximalnom pokoji ( asi hormony) 😉 ale predtym som sa bala. Teraz si len zelam aby bolo vsetko ok a uz za nami....lebo mi hrozil predcasny porod a teraz sa neviem dockat.... no zajtra idem na poradnu tak uvidime.....
@lulu551 no ja som nakoniec prenášala viac ako týžden. malému sa na svet nechcelo odtiekla mi plodovka ani som o tom nevedela lebo mi unikala po malinkých pramienkoch, mala som len pocit nejakého vlhka ale čakala som že ked by to bola voda tak to rupne naraz 😀 . na kontrole poterminovej zistili že teda som otvorená ani vodu už nemam tak mi pôrod vyvolávali. Podotýkam že som nemala ani náznak bolestí... Tie som dostala po vyvolávačke o 11.00 a 13.44 bol malý na svete. Tento pôrod bol bolestivejší ako tie predtým ale výsledok stál za to. drobec je užasny a hlavne aj ked to v dany moment občas vyzerá že ideš na doraz a viac nezvládneš nakoniec je to ten najkrajší zážitok spojený s narodením dieťatka...
Mne je to divne, ale zatial necitim strach. Skor taku zvedavost spojenu s nedockavostou. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No ja som to síce prežívala pred 14 mesiacmi ale pamätám si to akoby to bolo včera. mala som neskutočný strach ale zároven som sa tešila že bude drobec už pri nás. Strach ale aj očakávanie aký ten pôrod bude... Neskutočne zmiešané pocity.