Žienky, som v 37tt, postupne som vysadila magnézium, ktoré som brala 3krát denne, a ako som ho vysádzala, začala som mávať častejšie tvrdnutie, plus včera a dnes už aj akoby také jemné tlaky na kostrč, alebo ako to napísať.
Zajtra ma čaká poradňa v nemocnici, no ja už premýšľam čo bude... Myslíte, že to môže ísť ešte o poslíčkov, alebo sa blížime do cieľa? Malý je ukážkový, on je na 39tt podľa ultrazvuku, plus od pondelka som už bola otvorená na prst (tak nejak v správe to mám), a krčok som mala na 1,5cm, ale cítim už aj väčší tlak zospodu, keď si sadnem na wecko a tak...
@michi29 ahoj, z mojej skúsenosti ti pociem, že čím viac na to budeš myslieť, tym sa ti to bude zdať nekonečne. Bábätko už je ako sa ľudovo povie “dopečene” a je možnosť, že sa narodi dnes, zajta ale kľudne aj o 4 týždne. Aj ja som 37 týždeň, ale užívam si momentálne len jeden ks dieťaťa a posledné chvíle pred rušnejšia obdobím. Držím ti palce 🙏❤️
Kľudne to môže byt už príprava na porod. Ja slm prvého prenášala 8 dni po termíne, porodila som presne 2 týždne od prvých ozajstných poslickov. Dovtedy mi len občas tvrdlo bruško alebo som cítila tlaky. Poslickov som mala take akokeby menštruačná bolesť a tvrdnutie zároveň, ktoré po chvíľke prešli
@kukulienka999 ďakujem za skúsenosť, tak už som po poradni, hrdlo skrátené na 1cm, otvorená na jeden prst a hlavička nalieha na vchod, tak ja už ani neviem čo čakať, či nečakať, to čakanie je dosť také...
Pri prvom synčekovi som také nezažila, lebo to som bola dlho v nemocnici, a aj tak sa narodil predčasne a teraz takto všelijako, ach jaj... Už aj za sebou by som to chcela mať...
A poslíčkov už mám ja dosť dlho, tak uvidíme no. Kedy máte termín, ak sa smiem spýtať?
@michi29 termín mám podľa ms 15.3 ale vraj je trosku menší, tak predpokladam, že budem prenášať. Tato moja doktorka mi nikdy termín nemenila, aj keď bol celé tehitentvo o ten týždeň mensi… Nechám sa prekvapit…ani orvy syn nebol valibuk mal 3040g. 😁Ja som tuhá a nič sa nedeje, nemám ešte ani tašku pobalenú, uz sa musím rozhýbať ked tak nás tým premýšľam 🙈
@kukulienka999 jeej aj ja mám 15.3., len malý je o dva týždne väčší ako by mal byť, takže u nás je to iné..snáď nebudem prenášať 🙏 veľa šťastia vám prajem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Na prst som bola otvorená hádam aj 8 týždňov pred pôrodom. Je normálne, že tlak je už čoraz väčší. Posledné 3 týždne som už nevládala ani dlhšie chodiť, či sedieť, čo ma tak tlačilo. Keď to príde, určite si to s ničím iným nepomýliš 🙂