Blíži sa mi pôrod?

katarina1645
16. aug 2022

Termín som mala 13teho, malá nie a nie sa vypýtať. Druhý deň mám kŕče v podbrušku, dnes som zas v noci nespala, malá sa dosť hýbala, tvrdlo mi bruško a cítila som tam dole také pichanie a tlaky, opakovalo sa to každých 10 minút ale len v noci, cez deň takéto bolesti nemám, len cítim ako ma tlačí dolu a častejšie chodím na vecko. Častejšie mám výtok, skoro stále mám tvrdé bruško. Neviem či sú to tie začínajúce kontrakcie alebo nie ( vždy po pár hodinách to prejde, keď zaspím ), bolia ma kríže, dnes ráno som sa s bolesťami stavala z postele. Neviem čo sa deje, nemám sa ani koho spýtať, rodičov nemám a babka si myslí že som chorá keď prenášam ( u nich to asi nebolo také bežné ). Ďakujem za odpovede.

anjelicek26
16. aug 2022

Kludne to mozu byt kontrakcie a kludne mozes byt otvorena na par prstov a ani o tom nevies... kazdy porod je iny, treba ist na kontrolu k lekarovi, ale to asi chodis, ked uz prenasas kazdy druhy den, ci?

veronika3110
16. aug 2022

@katarina1645 možno len poslíčkovia.. ja som šla až na vyvolávanie 10 dní po termíne a vo všetkom som hľadala začínajúci pôrod ale nepomohlo :/ skôr mi to príde na poslíčkov, kontrakcie asi nie.. aj keď sa to môže takou bolesťou začínať, postupne sa bude stupňovať a tak

katarina1645
autor
16. aug 2022

Bola som na kontrole 11teho 2 dni pred termínom, ďalší mám až 18teho. Tak ja neviem je to také, idem rodiť prvý krát neviem čo a ako nechcem pre každú zmenu čo sa mi udeje volať doktorovi. Bojím sa že to nerozoznám, že buď pôjdeme do nemocnice zbytočne alebo tam nestihneme prísť. Moc mi na pohode nepridáva keď sa ma v okolí stále pýtajú prečo som ešte nerodila. Som z toho na nervy už.

katarina1645
autor
16. aug 2022

@veronika3110 veď práve, ja sa bojím že to nerozoznám, doktorka mi len povedala že keď to príde stvrdne mi brucho a budem si musieť sadnúť a predýchať to....ale to mávam dosť často hlavne večer preto mám obavy.

rozovykon
16. aug 2022

@katarina1645 neboj keď to začne budeš to vedieť 🙂, aj ja som druhe tehu prenášala, deň po termíne ma hospitalizovali (z opatrnosti) a porodila som až na 5 deň po termíne. dva dni pred pôrodom som mala vždy nad ránom také sťahy, jemné, ktoré prestali, a večer pred pôrodom som bola párkrát na wecku ;), proste telo sa na to pripravovalo, nadránom mi začali kontrakcie, jemne a potom sa to stupňovalo....Na prvom pôrode je krásne to veľké neznáme 🙂, nevieš čo máš čakať, kam sa bude tá bolesť stupňovať atď....ja som to nechala na prírodu, vnímala svoje telo.

sendy55555
16. aug 2022

každý porod má iné priznaky ale myslím ak by to bol pôrod tak by sa ti bolesti stupňovali mne kázali ze ak budu kontrakcie pravidelné v intervaloch 5 min už to je pôrod a aj bol ale nič nepreceňuj si po termíne🙏radšej by som volala gyn.

jjanulienka
16. aug 2022

Ja som takto rozdýchavala že sak nemam pravidelne kontrakcie no ale potom sa to vystupovalo tak že sme ledva došli 😅🤦‍♀️Mala bola totálne fialová povedali mi že to preto že ja som jej už v podstate na hlave sedela 🤔😅🤦‍♀️Ale všetko v poriadku chvalabohu 🙏
Radšej chod no pri najhoršom ta poslu domov 🤷🏽‍♀️

katarina1645
autor
16. aug 2022

Posledné 2 dni cítim aj takú bolesť dolu ako keď sa mi na začiatku tehotenstva rozširovala panva. Teraz necítim žiadne sťahovanie len ma bolí v podbrušku, keď idem na vecko tak cikám po kúskoch podľa toho ako sa malá pohne, dosť to cítim.
Skúsim horúcu sprchu uvidím čo to spraví, väčšinou to poľaví ale len na chvíľku.

rozovykon
16. aug 2022

@katarina1645 ja by som sa najmä sústredila na tie pohyby, keďže prenášaš a keď to chceš rozbehnúť tak sa hýb, prechádzaj.

januska12323
16. aug 2022

Choď sa dať skontrolovať, za to nič nedáš prinajhoršom ti povedia, že ešte to nebude.

katarina1645
autor
16. aug 2022

No malá sa hýbe dosť aj doktorka mi to povedala na poradni keď mi robila vyšetrenie. Aj to že som otvorená na 1 prst už od 4.8 keď som tam bola. Malá je dosť veľká už vtedy mala 3300g preto sa bojím pôrodu keď ešte aj prenášam.
Hýbem sa stále, upratujem, varím, včera sme sa boli prejsť. Vždy po nejakej činnosti ma viac rozbolí v podbrušku ale to časom zas prejde. Skáčem na fitlopte, tonik som skúšala aj čaj z malinových listov aj štiplavé a malej sa akosi nechce ísť von stále.
Ja som bola prekvapená, keď som bola naposledy na poradni dva dni pred termínom že mi dali kontrolu až o týždeň neskôr. Bol tam iný doktor ani ma poriadne nepozrel len povedal že nie som ešte pripravená.

jaskolka
16. aug 2022

Neboj sa, keď to skutočne bude pôrod, ver tomu, že to rozoznas.
Začiatok pôrodu nemusí vôbec mat nejaké extra prejavy,každá žena je iná, nemusí to byt ako vo filme, že hrdinka "vyleje" hektolitre vody a začne besne vrieskat.
Viem, že hlavme u prvorodiciek to je také, že "neviem, čo mám cítit".ja som tiež prvého prenášala, každý sa ma pýtal, či ešte nič sa nedeje, nič necítim a podobne. Ja som nemala poňatia, čo mám cítiť.
V deň porodu som vlastne necítila nič extra, len muž prišiel domov a ja mu vravím, že "cítim sa čudne, poďme radšej". Nebolo to nič určite, proste som sa cítila zvláštne. Akoby 6 zmysel, že už je to tu.
O pár hodín bol syn na svete.

katarina1645
autor
16. aug 2022

@jaskolka no ja dúfam, že to rozoznám lebo vraj sa môže stať že ani nebudem vedieť že mi odtiekla voda...tak ozaj sa budem musieť spoliehať na inštinkt

beata_k
16. aug 2022

@katarina1645 Pohyby citis?

maryetta
16. aug 2022

Uvidis ako sa to bude stupnovat. Mozes si dat teply kupel ci sprchu na krize. Niekedy aj to pomoze paradne rozbehnut porod.
Niektore prvorodick mali rychly porod ale urcite do porodnice stihnes.

katarina1645
autor
16. aug 2022

@beata_k áno cez deň tak menej ale vždy večer tancuje strašne, aj dolu ju cítim keď idem na vecko

kulumulu123
16. aug 2022

@katarina1645 mne sa presne takto zacal porod na 3den isla voda a bolo v tom jasno 😁

katarina1645
autor
16. aug 2022

@maryetta áno horúcu sprchu si dávam každý deň

katarina1645
autor
16. aug 2022

@kulumulu123 no tak dúfam že to bude aj môj prípad 🙂

jjanulienka
16. aug 2022

Sex ste neskúšali? Ten by to mohol urýchliť

bluemoon24
16. aug 2022

@katarina1645 ten den, kdy jsem se vzbudila s bolestmi krizu, tak jsem jela do porodnice a na dalsi den porodila 😅 jestli ti to pomuze. Ale v tehotenstvi me jinak krize nikdy nebolely. Cely den mi tvrdlo bricho a tak a k veceru uz se pak kontrakce stupnovaly, kdyz byly po 5 minutach, tak jsme jeli. Drzim pesti ❤️

katarina1645
autor
16. aug 2022

@bluemoon24 mňa takto bolia kríže aj brucho už pár dní, všetko vyzerá ako začiatok pôrodu len nemám kontrakcie tak ako by som mala mať. Štvrtok mám poradňu som zvedavá či si ma tam už nechajú alebo mi zas povedia že mám prísť o týždeň....a budem rodiť asi na Vianoce ....

veronika3110
16. aug 2022

@katarina1645 ja som sa ukludňovala tým, že dlhšie ako 10 dní po termíne to nebude.. len to čakanie keď som už bola po termíne bolo ako celá večnosť :D
nechajú si ťa asi skôr len vtedy, keď už bude nejaký nález.. u mňa sa nedialo nič, tak keď sa už blížil 10. deň, tak na poslednej poradni povedal, že ak sa nič nestane, tak na ten 10. deň ráno na hospitalizáciu a vyvolávanie

katarina1645
autor
16. aug 2022

@veronika3110 presne....tieto dni sú hrozné ...to čakanie...dávam pozor na každý príznak...a stále nič...ešte keď sa stále vypytujú či už
...

veronika3110
16. aug 2022

@katarina1645 no za tie otázky by som vraždila... hlavne ked ma v obchode videli predavačky... a už? a ešte nie?? ta čo to... och.. 20x do dňa...
aj rodičov sa vypytovali, tak moj oco im už raz v obchode povedal, že hej, už majú chlapca jak buk... a oni začali písať, že gratulujú a ja na druhý deň prídem a ešte furt s bruchom a ešte k tomu sme čakali dievča :D tak boli vyhukané... ked sa furt vypytujú, tak im oco natrepal :D

katarina1645
autor
16. aug 2022

@veronika3110 tak im treba nemajú byť zvedavé ...mojej sestry sa pýtajú ľudia z bytovky ju zastavujú že kedy budem rodiť...ani ich poriadne nepoznám vôbec neviem kde bývajú na ktorom poschodí ani nič..hlavne že ich zaujíma kedy to príde 😀

kulumulu123
16. aug 2022

@katarina1645 drzim palce 😊

katarina1645
autor
16. aug 2022

@kulumulu123 ďakujem 🙂

katarina1645
autor
17. aug 2022

Tak už som v pôrodnici, v noci to začalo 🙂

jjanulienka
17. aug 2022

Držím palce 🤗🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre