ahojte baby chcela by som sa spytat mali ste niektora bielkovinu v moci ? v 40tyzdni ... tlak mam dobry 120/90
a lekarka to vobec neriesi? Bielkovina nieco hovori. Ja som pribrala cez 20kil, lebo bolo leto.
@ivula Ahoj, ja som mala v 38.gt. bielkovinu, aj vysoký TK, tak som bola hospitalizovaná, báli sa, či nejde o gestózu. Robili mi vyšetrenia, gestóza sa nepotvrdila, ale musela som užívať dopegyt na vysoký TK.
@alexandra7575 .... A aky krvny tlak si mala?
@ivula 20 mala som 135/100, a o 5 minút 140/110 , najvyšší už počas hospitalizácie 150/100, to už mi nasadili ten dopegyt. Musela som im aj zbierať moč za 24 hod, či nemám odpady bielkovín v moči, ale nemala som, nebola som ani opuchnutá, a ani ten tlak som necítila - že by mi bolo zle- vôbec nič!! Zistili to náhodne v poradni ☹
ja mam tlak 120/90...a dnes mi prvykrat v moci zistili bielkovinu ale len jeden + ..... a opuchy mam poslednyy mesiac ale pribrala som 27kg 🙂)
to sa stava bezne 🙂, v 40tt je to uz da sa povedat nic, ja som tiez mavala bielkovinu v moci aj v skorsom tt, a moj gynekolog s toho nerobil paniku a ja som bola riadne rizikovka,
netreba sa bat vsetko dobre dopadne, drzim palce 🙂
@ivula20 jasne chapem, a ja som sa splasila, ale do urcitej hranici sa ta bielkovina moze zjavovat, dietatko ti tlaci na ladviny, keby vysiel nad hranicu ten vysledok, urcite by to tvoj gynekolog riesil, tlak mas fajn, uz len porodit rychlo a bezbolestne a drzat a uzivat si babenko 🙂
@ivula20 ahoj tlak máš dobrý 😉 ja som mala detský 100/70 a bielkovinu v moči na konci oboch tehotenstvách...tiež ...opuchtuté nohy ..............je možné že tá bielkovina súcisí z močovými cestami ako u mňa.......nepociťovala som žiadne príznaky ako som poznala pred tehu ak som "prechladla"...............každú chvíľu sa ti dieťatko narodí 🙂 🙂 🙂nemáš byť už v nemocke? 😝
no vyzera to tak ze porodim 3.12 aj ked som prvorodicka a tym to dlhsie trva 🙂 tak uvidime 🙂
@ivula20 ja som nemala tiez az tak tlak vysoky, bielkoviny tiez som mala v moci, no videla som take jak trblietky, to bolo nasledkom toho tlaku... az neskor sa mi zvysil viac.. no mala som velmi naliate nohy vodou.. a nakoniec mi zistilu preklempsiu... tak mi hned dali vyvolavacku a rodila som v 37 tyzdni... to moja skusenost
@ivula20 teraz som dočítala celú diskusiu..........ak si mala problémy s obličkou pred tehu tak tá bielkovina môže súvisieť s týmto........ak by si mala zápal močových ciest gynlekár by ti nasadil čípky alebo tabletky...........neboj.........v deň keď sa mi mal narodiť mladší syn tak mali všetky 4 budúce mamičky bielkovinu v moči...... 😲 .....odoberú ti moč aj pred pôrodom ešte............. 😝 😝 😝 ..............nenasadili nám už nič............držím palce.... 😉 .........pekne do schodov chodiť.....okná poumývať... 😀 😀 😀 .. šup-šup......nech to máš za sebou ............
ano mala som s tymi oblickami problemy .. a dakujem velmi pekne 🙂 no aj ja to vidim na to umyvanie okien :D :D :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
chcela by som vediet, co na to lekarka...ja som mala len 85 spodny, ziadna bielkovina, opuchy ano a poslala ma do nemicnice. Ale to bol 38t. Pozor na preeklampsiu...pri nej je bielkovina.