Bielkovina v moči v 40 týždni

ivula20
28. nov 2012

ahojte baby chcela by som sa spytat mali ste niektora bielkovinu v moci ? v 40tyzdni ... tlak mam dobry 120/90

euka210
28. nov 2012

chcela by som vediet, co na to lekarka...ja som mala len 85 spodny, ziadna bielkovina, opuchy ano a poslala ma do nemicnice. Ale to bol 38t. Pozor na preeklampsiu...pri nej je bielkovina.

ivula20
autor
28. nov 2012

@euka210 lekarka mi nepovedala nic .. aj ja mam opuchy ale pocas tehotenstva som pribrala 27kg .. bielkovinu som dnes mala v moci prvy krat tak ma to dost prekvapilo .. v minulosti som mala problemy z oblickami nemohlo by to suvisiet aj s tym ?

euka210
28. nov 2012

a lekarka to vobec neriesi? Bielkovina nieco hovori. Ja som pribrala cez 20kil, lebo bolo leto.

ivula20
autor
28. nov 2012

@euka210 nie praveze nic mi na to nepovedala... v pondelok mam ist na vyvolavacku to bolo vsetko z jej strany :/

alexandra7575
28. nov 2012

@ivula Ahoj, ja som mala v 38.gt. bielkovinu, aj vysoký TK, tak som bola hospitalizovaná, báli sa, či nejde o gestózu. Robili mi vyšetrenia, gestóza sa nepotvrdila, ale musela som užívať dopegyt na vysoký TK.

ivula20
autor
28. nov 2012

@alexandra7575 .... A aky krvny tlak si mala?

alexandra7575
28. nov 2012

@ivula 20 mala som 135/100, a o 5 minút 140/110 , najvyšší už počas hospitalizácie 150/100, to už mi nasadili ten dopegyt. Musela som im aj zbierať moč za 24 hod, či nemám odpady bielkovín v moči, ale nemala som, nebola som ani opuchnutá, a ani ten tlak som necítila - že by mi bolo zle- vôbec nič!! Zistili to náhodne v poradni ☹

ivula20
autor
28. nov 2012

ja mam tlak 120/90...a dnes mi prvykrat v moci zistili bielkovinu ale len jeden + ..... a opuchy mam poslednyy mesiac ale pribrala som 27kg 🙂)

euka210
28. nov 2012

@ivula20 tak doma klud, nebehaj vela, precitaj si o neskorej gestoze, aby si videla priznaky. Ale podla mna Ta mala poslat do nemocnice na pozorovanie a rovno uz aj na porod.

ivula20
autor
28. nov 2012

@euka210 noooo ja fakt sama neviem....

takyna
28. nov 2012

to sa stava bezne 🙂, v 40tt je to uz da sa povedat nic, ja som tiez mavala bielkovinu v moci aj v skorsom tt, a moj gynekolog s toho nerobil paniku a ja som bola riadne rizikovka,
netreba sa bat vsetko dobre dopadne, drzim palce 🙂

ivula20
autor
28. nov 2012

@takyna dakujeeem.... len som teraz ozaj vystrasena.....

takyna
28. nov 2012

@ivula20 jasne chapem, a ja som sa splasila, ale do urcitej hranici sa ta bielkovina moze zjavovat, dietatko ti tlaci na ladviny, keby vysiel nad hranicu ten vysledok, urcite by to tvoj gynekolog riesil, tlak mas fajn, uz len porodit rychlo a bezbolestne a drzat a uzivat si babenko 🙂

ivula20
autor
28. nov 2012

@takyna dakujem za ukludnenie.... si zlata 🙂 ja som bola minuly tyzden v nemocnici na vysetrenie robil mi aj sono maleho a vsetko bolo v poriadku...a to je PAN doktor 🙂

takyna
28. nov 2012

@ivula20 no tak potom je to o to lepsie, ked ma clovek dobreho gynekologa, aj porod je o nieco lahsi 🙂

sendy182
28. nov 2012

@ivula20 ahoj tlak máš dobrý 😉 ja som mala detský 100/70 a bielkovinu v moči na konci oboch tehotenstvách...tiež ...opuchtuté nohy ..............je možné že tá bielkovina súcisí z močovými cestami ako u mňa.......nepociťovala som žiadne príznaky ako som poznala pred tehu ak som "prechladla"...............každú chvíľu sa ti dieťatko narodí 🙂 🙂 🙂nemáš byť už v nemocke? 😝

ivula20
autor
28. nov 2012

@takyna no len skoda ze to neni moj gynekolog..mna moja gynekologicka ma tak trochu na salaame... co sa nespytam neviem...

takyna
28. nov 2012

@ivula20 no tak to dobre poznam, neznasam gynekologicky...., na jednu som doplatila a to dost krutou ranou, ale potom som zmenila gynekologa a mame Bibiku 🙂
neboj za chvilocku uz porodis, aj ked chlapcom sa od maminky z bruska velmi nechce 🙂

ivula20
autor
28. nov 2012

@sendy182 ak sa do pondelka maly nenarodi tak idem na vyvolavacku .... :/... 😨 a neni to nebezpecne infekcia mocovych ciest ?

ivula20
autor
28. nov 2012

@takyna nooo ja zatial prenasam 2 dni a mam uz toho plneee zuby :>) uz ho chcem mat pri sebe 🙂 a ja tiez uvazujem o zmene gynekologicky.... radsej chlapa :DDD

takyna
28. nov 2012

@ivula20 radsej veru 🙂 , tak presne termin nevedia vyratat, ked je to do pondelka, tak to si v limite, horsie by bolo keby ta zase odkladali.., ale pondelok je fajn to uz je december 🙂

ivula20
autor
28. nov 2012

no vyzera to tak ze porodim 3.12 aj ked som prvorodicka a tym to dlhsie trva 🙂 tak uvidime 🙂

dedenini
28. nov 2012

@ivula20 ja som nemala tiez az tak tlak vysoky, bielkoviny tiez som mala v moci, no videla som take jak trblietky, to bolo nasledkom toho tlaku... az neskor sa mi zvysil viac.. no mala som velmi naliate nohy vodou.. a nakoniec mi zistilu preklempsiu... tak mi hned dali vyvolavacku a rodila som v 37 tyzdni... to moja skusenost

ivula20
autor
28. nov 2012

@dedenini a ako ti ju zistili ake vysetrenia ti robili ?

sendy182
28. nov 2012

@ivula20 teraz som dočítala celú diskusiu..........ak si mala problémy s obličkou pred tehu tak tá bielkovina môže súvisieť s týmto........ak by si mala zápal močových ciest gynlekár by ti nasadil čípky alebo tabletky...........neboj.........v deň keď sa mi mal narodiť mladší syn tak mali všetky 4 budúce mamičky bielkovinu v moči...... 😲 .....odoberú ti moč aj pred pôrodom ešte............. 😝 😝 😝 ..............nenasadili nám už nič............držím palce.... 😉 .........pekne do schodov chodiť.....okná poumývať... 😀 😀 😀 .. šup-šup......nech to máš za sebou ............

ivula20
autor
28. nov 2012

ano mala som s tymi oblickami problemy .. a dakujem velmi pekne 🙂 no aj ja to vidim na to umyvanie okien :D :D :D

monikkak
28. nov 2012

@ivula20 ja som tiez prenasala malu 4 dni nechcelo sa jej von 🙂 mala som ist tiez na vyvolavacku a den predtym vecerom som uz isla do porodnice...ja som bola tiez prvorodicka a mala som rychly porod mala bola za 5min. vonku 🙂

sendy182
28. nov 2012

@ivula20 na margo........ak máš doma manžela tak je to najistejší urýchľovák....vieš ako to myslím........... 😅 🙂

ivula20
autor
28. nov 2012

@monikkak ja dufam tiez ze ma to vychyti skor nez vyvolavacka heheh :D ..

ivula20
autor
28. nov 2012

@sendy182 no bohuzial nas opustil pre inu slecnu .. a sused je prilis stary :D :D:D:D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre