Bezbolestný pôrod

2. nov 2022

Prosim je tu este mamicka, ktora zazila uplne bezbolestny porod? Moj prvy porod trval cely do 10min.ani som necitila ze rodim, teraz ma caka druhy a bojim sa ci sa to zopakuje... gynekolog povedal ze je to velmi pravdepodobne a moze sa mi to stat kdekolvek na ulici. Akokolvek neuctivo to znie voci mamickam ktore mali tazke porody ja vieem ale keby som aspon nieco citila bolo by to lepsie ako nic.
No a moja otazka, tie ktore ste nic necitili pri prvom bol taky aj druhy porod?

tykat
2. nov 2022

Ano, 2x.
1x 5min a dcera bola na svete, v podstate som do.porodnice dosla lebo mi odisla hlienova zatka. Tak si ma uz nechali. Stihla som sa vyspay, urobit si manikuru, ucesat sa a uz som letela ta stol. Este ma presviedcali ze to nie je ono.
2x som dobehla do porodnice, lahla a porodila, komplet oblecena v jesennej bunde... chodili sa na mna pozerat 😁
Pri druhom som si pocitala kontrakcie, boli slabe, nepravidelne ale postupovalo to velmi rychlo.
Povedali mi ze ak bude tretie tak mam prist ovela skor.

petamich
2. nov 2022

@tykat odpadnem 😳😄

bluka2
2. nov 2022

Tak ale nejak ste vedeli, že to začína, keď ste došli do pôrodnice, nie? Z toho mi vychádza, že to trvalo viac ako 5 minút? 🤔

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
2. nov 2022

@tykat wow 🤣🤣🤣

beata_k
2. nov 2022
tykat
2. nov 2022

@bluka2 no pri prvom odisla zatka, nic ma nebolelo, ja neznala ako to chodi som o 2 v noci naklusala do porodnice. Tak ma tam uz nechali lebo na vysetreni som.uz bola dost otvorena.
A pri druhom som vecer pocitila take nieco ako ked prichadza MS, potom nic, potom zas trochu, zas nic...tak som.si pisala intervaly 15min, polhodka, 7min, 25min, 8min...no a zrazu tlaky. Tak sup do auta a ledva som po schodoch dosla na salu. Tam lahla a o chvilu bol maly pri mne.

4stanka4
2. nov 2022

Ja som rodila zatiaľ len 1x ale tiež to bola rýchlovka. Išla som do nemocnice lebo som mala po utreti na papieri krv, vyšetrili ma a ze vraj rodim 😀 za 10 min bolo po všetkom, ak by sme raz niekedy mali druhé tak som tiež zvedavá ako to bude prebiehať. Ja som mala od 34tt problémy s krckom, Dr mi hovoril ze do termínu nevydržím ani náhodou. Rodila som v deň termínu 🙂

tykat
2. nov 2022

@4stanka4 a ja praveze nic, cele tehotenstvo krcok v pohode, ziadny naznak.

bluka2
2. nov 2022

@tykat mňa by strašne zaujímalo, čím to je. Ja úplne naopak, hádam týždeň či viac pred druhým pôrodom som mala niečo ako kontrakcie každú noc, aj v 2 minútových pravidelných intervaloch. Bolo to druhé dieťa, bola som si istá, že rodím. Ja som však chcela rodiť doma, takze som nikam nešla. A vždy to po hodinách potom zastalo / nad ránom som zaspala. Keď som išla naozaj rodiť, myslela som si, že zas to isté a nič z toho, ani som neverila, že už je to naozaj to. Takže bolelo to dosť. Aj keď ten posledný deň to potom boli iba 2 hodinky.

maximko25
2. nov 2022

@tykat ufff zavidim ti🥰ja som porodila bezne 12 dni po termine a 2 dni vyvolavacky mi davali a spustilo sa to vzdy par hodin pred tym.akoby som.uz na sekciu sla🤦‍♀️😂😂😂😂takze v dobrom.zavidim❤️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tykat
2. nov 2022

@marci77 genetika... moja mama mna rodila cely den, nepostupujuci porod. Sestru ledva zachytili aby z nej nevypadla. A ja mam 2 porody fakt 5min (pri prvej dcere mam v sprave II.doba porodna 5min), pri synovi neviem ale fakt som lahla 2x zatlacila a bol von.
A sestra rodila nedavno a cisty horor, silne kontrakcie, cely den sa trapila, nakoniec cisarsky rez lebo maly mal problem.

tykat
2. nov 2022

@bluka2 ja vobec netusim, nevedeli mi to nejako zdovodnit. Ale napr.mi ostali rozidene nejake SI klby vraj od toho ako som sa rychlo otvorila a uz sa naspat nevratia. Takze ano porody rychle a bezbolestne, ale nasledky su (dlhodoba bolest krizov).

bluka2
2. nov 2022

@tykat tak fakt ma asi každá minca 2 strany...možno to ani nemá nejaké vysvetlenie

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
4stanka4
2. nov 2022

@tykat ja tiež nič ešte si pamätám ze som šla na poradňu, naplánované ze pôjdem pokúpit ešte nejaké veci a poslali ma do nemocnice. Nič ma nebolelo, cele tehotenstvo super, brucho mini pidi (doslova). Ale ja som sa strašne tešila na pôrod a v konečnom dôsledku ani neviem aké to je 😀

modraslamka
2. nov 2022

@tykat lol🤣

renab
2. nov 2022

Ja som tiez vsetky tri deti porodila velmi rychlo, ale bolo to aj tym, ze som sa od siedmeho mesiaca otvarala. Vsetky tri sa narodili do 5 minut od prasknutia plodovej vody. Esteze mi nepraskla na ulici... Ale nemozem povedat, ze to boli bezbolestne porody.
Zato tehotenstva boli hotovy horor. Vracanie do zaciatku do konca.

lienka.7
2. nov 2022

Ano ja, prvý porod. Ani neviem ako som porodila... vyvolali mi kontrakcie a za 20 min.bolo po vsetkom
vtedy som vravela ze pokojne aj futbalovú 11🤣🤣🤣
Pri druhom, som si to všetko "prezila" aj za ten 1x. Síce rýchly porod to bol (doma mi odišla zátka a do hodiny ako som došla do pôrodnice bola aj na svete) ale bez epi (nedala sa uz) a malá aj zle rotovala.

elenka.k
3. nov 2022

@tykat to fakt? waw

kiki68
4. nov 2022

@tykat vidis a toto som ja mala od 26tt furt, clovek by tazko odhadol co to je. Ze uz je to ono

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre