Berie sa aj cytológia?

ssussie
23. okt 2012

Caute baby - taka vec - uz som bola na vysetreni po sestonedeli a kazala mi prist este raz, po prvom menzes. Bola vsak aj kamoska u tej istej doktorky a tej povedala, ze ma prist o dva mesiace, aby je urobila aj cyto ster. Tak sa teda pytam, ci to sa berie automaticky ten ster alebo to povedala len jej. Ja som mala vsetky prehliadky poctivo aj s cytom pred porodom - aj tesne pred tehotenstvom som bola zhodou nahod na preventivke. Tak teraz neviem ci ma pri dalsej kontrole automaticky caka aj toto alebo nie ?! Pojdem, ved aj tak musim, ale pride mi to skoro, ved to sa tam urcite po styroch mesiacoch este tip top nezahojilo (rodila som SC), tak co chcu sparat do toho 😖

weke
23. okt 2012

@ssussie Cytologia sa robi raz do roka, takze ak ti ju robili tesne pred porodom, tak dalsiu ti urobia az o rok.

jankagun
23. okt 2012

@ssussie ahoj,ja som tiez rodila SC a 3mesiace po porode mi robili cyto,a aj teraz -co je 1rok po porode.

ssussie
autor
23. okt 2012

@weke no tak to je uz rok - ked spocitas ze tehu 9 mesiacov a teraz ma 3 mesiace. Joj nemam uz nervy na dalsie vysetrenia :(

ssussie
autor
23. okt 2012

@jankagun no tak to je uz potom jasne ... zas vysetrenia a cakanie za vysledkami ... neskutocne sa tesim :(

jankagun
24. okt 2012

@ssussie ja som sa tiez domnievala ze porodom vysetrenia koncia..lenez po 2tyzdnoch mi zacala rana hnisat(zaviedli mi tam infekciu) a museli ma rezat znovu :( a 2 mesiace som si poriadne nesadla,len som lezala a este chceli odo mna aby som kazdy den chodila na preväzy kedze to uz nezasili znovu,ale robila som si to sama doma,lebo sa mi nedalo chodit kazdy den zo ZV do BB na cistenie rany,niekedey ti lekari vobec nemyslia na to,ze sme po porode,vacsinou same doma kedze muzi pracuju a nemame sa ako dostavovat na vysetrenia vrrr)...myslim si,ze to zalezi aj od lekara.tiez poznam mamicky ktorym dokonca az rok a pol po porode robili cyto(aj ked si myslim ze je lepsie skor,lebo sa Ti stale cisti telo 🙂)...mne v jeden den spravila cyto,sono,zobrala krv, a vysledky mi poslala postou domov.

ssussie
autor
24. okt 2012

@jankagun tak to ti teda nezavidim. ja som zas schytala velmi skaredu mastitidu a po traumatickej skusenosti s jednym z gynekologov som bola po tyzdni opat na pohotovosti a trpla, aby som ho tam uz nestretla, ale podujala sa ma lekarka co ma rodila - bola super. Potom som bola este na kontrole po sestonedeli a teraz by som mala ist po menzes este raz ... ale uz mam tych lekarov a vysetreni plne zuby - chcem sa naplno venovat malemu a uz nemam naladu riesit seba :P

simca06022011
24. okt 2012

@ssussie ved ked pojdes na kontrolu, tak ti vezme rovno aj cyto, to uz nemas jedno? A cytologia sa berie iba sterom,tak urcite ti nebudu sparat v nicom 🙂)) Nestresuj. Ja beham od porodu vkuse o lekaroch a ide ma porazit, keby som mala iba toto prezit bolo by super 🙂))

ssussie
autor
24. okt 2012

@simca06022011 ja uz som na kontrole bola ... keby na jednej ....., toto bude uz asi x-ta a viem ako sa ster robi ;) prvy mesiac po porode som si uz v nemocnici pripadala ako inventar.

simca06022011
24. okt 2012

@ssussie no tak uz to nejak vydrz 🙂))

ssussie
autor
24. okt 2012

@simca06022011 co mi ostava 🙂

jankagun
25. okt 2012

@ssussie fuu no lekárov si nenavyberáme..vacsinou si zlu naladu vybijaju na pacientkach..a to Ti verím,že už sa chceš venovať dietatku..ja som sa 2 mesiace poriadne nemohla,ani na ruky zobrat ani ho počičíkať..dokonca mi zakázali aj chodiť vonku kým sa mi nezrastie jazva..a kazde 3tyzden od porodu chodim na hematologiu lebo mam zle krvne vysledky,a to uz je vyse roka..ale uz som si zvykla,nic nenarobim..drzim Ti palce,nech Ta uz nikam neposielaju na ziadne vysetrenie a aby bolo vsetko ok 😉

slava76
25. okt 2012

ahoj.. rodila som teraz a lekárka mi povedala že mam prísť na vyšetrenie po šestonedelí a po 3 mesiacoch na cytologiu že sa to vždy robí po pôrode, po 3 mesiaci... a robili mi to po všetkcých 3 pôrodoch.. a potom kontrola až o rok..

ssussie
autor
25. okt 2012

@jankagun dakujem velmi pekne, aj ja drzim palce 🙂 a btw. aj ja som musela na hematologiu, ale po porode sa to dalo dokopy - podla vysledkov.

ssussie
autor
25. okt 2012

@slava76 no tak teraz je mi to uz jasne. ja som , ked mal maly ani nie dva mesiace a kamoska tiez - tak to preto. Menzes som dnes dostala, takze ked skonci idem na vec ... teda na vysetrenie 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre