cawte buduce mamicky a mamicky... termin mam 27.6 ale zatial sa nic nedeje...lekar mi povedal ze ked neporodim do 30 teho mi da papier do nemocnice. znamena to ze mi porod vyvolaju ??
@moni2710 ahoj ja som bola deň pred pôrodom na poradni o 13.00. Dr. ma vyšetril a povedal, že na pôrod to vôbec nevyzerá a vidíme sa o týždeň. Išli sme ešte na zmrzlinu a poprechádzať sa do mesta. Nejako zvláštne som sa necítila, o 23.00 v ten deň ako ma pozeral praskla voda, o 24.00 ma už príjmali a malý bol vonku 05.50. Takže ešte sa do toho 27-ho môže stač čo koľvek. Držím palce 😉
@moni2710 Hej, asi to tak mysli. otazka je, co ho k tomu vedie, ci je nieco v tvojom naleze. Ja som mala nalez uplne OK a predsa 5 dni po termine vyvolavacka. Druhykrat by som to odmietla po tejto jednej skusenosti. Snazila som sa pomoct tomu domacimi receptami vratane sexu, ale nepodarilo sa, nemocnici som sa nevyhla. Myslim, ze do par dni by som i tak porodila. Ale to uz dnes nezistim.
Niezeby vyvolavanie bolo nieco totalne strasne a nepripustne, ale nie som tomu rada, nemala som lahky porod, bol dlhy a bol cely vedeny medicinsky. A mozno to tak nemuselo byt.
@moni2710 súhlasím s apollo13, okolo termínu je tolerancia 2 týždne hore-dolu, kedy to ešte môže byť v norme, nikto nevie presný deň, iba Tvoje telo a bábätko...minimálne ten týždeň po termíne je určite v pohode, až potom sa vraj chodí pravidelne na kontroly, či je všetko v poriadku. Keby bolo najhoršie a chcú pôrod vyvolávať, skús overenú metódu zahraničných pôrodných asistentiek, uterákom si silno trieť bradavky asi 2min, potom 2min prestávka....toto by malo do 2 hodín vyvolať pôrod (spustí sa vylučovanie oxytocínu, ale Tvojho, nie umelého ako pri vyvolávačke)....alebo ešte je ricínový koktejl z ricínového oleja, marhuľového džúsu (fakt neviem, kde sa toto dá zohnať) a asi poldeci tvrdého (aby to účinkovalo) presné pomery nájdeš isto na nete...aj toto bábätko nepresvedčí, buď ešte naozaj nie je čas, alebo je nejaký problém. Verím, že to bude v pohode a pôrod sa pekne rozbehne aj bez zbytočných zásahov lekárov. držím palce 😉
súhlasím s vyššie spomenutým, termín by sa snáď ani nemal zadávať, len nejaké rozpätie od-do.. zbytočne to mätie, fixovať sa na jeden konkrétny dátum nie je ok, moj gynekológ tiež toto nejako nerieši, vraj že o týždeň kontrola... horšie že od určitého dátumu potom musia poslať do nemocnice ☹
čo sa týka babských receptov tak mne nič nepomohlo, prvé dieťa po umelom oplodnení - takže žiadna chyba "v termíne" nebola, ale tá tolerancia tam je preto, že dieťa sa nevyvíja a nepýta na svet za presne 40 týždňov a impulz k pôrodu prichádza znútra, pravdepodobne priamo od dieťaťa, nikto nevie.. takže ja som prvého rodila akože 8 dní po termíne, ale podľa malého zrejme akurát,
ricínový olej sa dá kúpiť v lekárni, keby sa pýtali na čo, tak na vlasy alebo kožné problémy 😀 dobrý marhuľový džús majú v DM-ku no a poldeci to každý pozháňa ľahko 😀 😀 😀 inak vraj aj bez alkoholu účinkuje.
ja som to pila, lebo sa mi tiež "vyhrážali" vyvolávačkou, ale či zabralo práve toto, netuším. porodila som spontánne v ten deň, ako mi mali vyvolávať pôrod, asi od strachu 😉
@moni2710 ved ešte máš čas, neboj, ale chápem všetky tehotné čakaju, že sa dieťatko vypýta cca tyžden pred termínom. Ale ono to môže byť kludne aj týžden po termíne a stále je to ok. Ak nechceš isť 3 dni po termíne do nemucky nemusíš, pokial su v poriadku prietoky. Uprimne JA by som radšej čakala doma ako v nemocnici na spustenie pôrodu. 🙂
po tychto radach tuna mam chut otehotniet a vsetko vyskusat na vlastnej kozi,ci to zabera 😀 😀 😀 😅 😅 😅
Ja mám úplne rovnaký problém....20.6. Som mala termín,včera má prijali,ze som po termíne a doktor mi včera pri príjme povedal,ze 2-3 dni počkáme a uvidíme ci sa to samo nerozbehne....zatiaľ sa nerozbieha....a ja som od piatka skúšala všetko čaňa,sex,upratovanie,pikantné jedlá a vidíš...stále sme ešte 2v1r
Ja som bola vcera u lekarky a pytala som sa jej, ake ma skusenosti s tymi babskymi radami. Povedala, ze to sice moze zabrat, ale az v pripade, ze porodne cesty su naozaj pripravene na porod. Pokial nie, aj ked si v termine, moze sa baba aj na hlavu postavit, ale nespustis si to 🙂 tiez totiz riesim rovnaku dilemu. Najskor si mysleli, ze porodim uz pred dvomi tyzdnami, comu som sa aj potesila, ale potom si to moje telo nejako rozmyslelo a teraz za boha sa to nechce posunut ani o milimeter dalej a to skusam tiez uz kadeco. A tiez mi doktorka povedala, ze to nechame na prirodu, kym sa ma mala vnutri dobre. Keby som prenasáa 10 dni, potom by to zacala riesit
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@moni2710 presne tak,ak budeš hospitalizovaná,pôrod bude treba vyvolať.neviem,čo všetko si skúšala,chodenie po schodoch,dlhé prechádzky,sex,pikantné jedlá,horúca vaňa,skackanie na fitlopte,umývanie okien................vraj toto všetko pomáha na vyvolanie pôrodu,ak chceš môžeš skúsiť.na druhej strane,občas si proste dieťa povie,že má ešte čas a aj ked sa na hlavu postavíš,tak sa mu nebude chcieť 🙂