Anonymný pôrod

13. okt 2024

Ahojte, nebudem tu vypisovať dôvody proste mi verte že na to mám pádny dôvod a už jedno dieťa mám a zbožňujem ho a kvôli tomu že aj toto druhé milujem chcem mu dopriať dobrý život. Som už v 35. týždni a doteraz som si chcela dieťatko nechať všetko nachystané už, ale dostala som sa do zlej situácie a chcela by som dať babatko na adopciu a anonymní pôrod, viem že iný mu dajú vseko čo potrebuje čo ja nemôžem. Ale ľudia naokoli už vedia a vidia že som tehotná, a aj známy proste si myslia že si babo nechávame všetko a neviem aké otázky by nastali, neviem čo by som rozprávala takým ľudom čo ma videli tehotnu a zrazu babatko nikde.

pe_mi
13. okt 2024

Ahoj, ohľadne anonymného pôrodu neporadim
Len ti chcem dodať odvahu, či sa rozhodneš tak alebo onak.
V živote sme raz hore, raz dole.nic nie je neriešiteľné.
Veľa šťastia želám

ukgirls
13. okt 2024

proste povedz-nechcem o tom hovorit ..budu si mysliet ze bud zomrelo alebo si nebudu mysliet nic- ty niesi povinna vysvetlovat a ani sa o tom bavit

nafka0483
13. okt 2024

- a co sa stalo? Kde mate babatko?
- je to pre mna tazke (bolestive), nechcem o tom hovorit

lalala2020
13. okt 2024

Ja by som o moje dieťa a jeho dobrý život bojovala vždy

pribinak
13. okt 2024

Len ty sama vieš aká je tvoja situácia a či si schopná zvládnuť všetko okolo ďalšieho dieťaťa

Deti z anonymného pôrodu idu rýchlo do adoptívnych rodín. Ty nebudeš nikde uvádzaná ako jeho biologická matka, ani v záznamoch v nemocnici. Tieto záznamy sa posielaju na ministerstvo, nie sú v bežnom archíve

Ak by sa ktokoľvek pýtal po pôrode kde je bábätko, tak môžeš povedať, nechcem o tom rozoravat, ďakujem že rešpektuješ moje súkromie, ale prosím tá, nepýtaj sa má to, nechcem o tom hovoriť

minenkak
13. okt 2024

Žena môže požiadať o anonymný pôrod svojho gynekológa už počas tehotenstva, alebo najneskôr v deň pôrodu písomnou žiadosťou. „Žena je komplexne informovaná o utajenom pôrode, dodržiavaní zákonom stanoveného postupu. Poskytovateľ na základe predmetnej žiadosti postupuje režimom utajenia,“ vysvetlilo ministerstvo.

Znamená to, že tehotná žena je v pôrodnici evidovaná len pod číslom a jej identitu často nepozná ani personál, iba pár ľudí z vedenia, ktorí musia pripraviť potrebné papiere. Pôrodnica si v takomto prípade vedie iba zdravotnú dokumentáciu, v ktorej sú iba údaje o tehotenstve, pôrode, prípadne rôznych anamnézach.

luccija
13. okt 2024

Keď to nie je len dočasný skrat, že si sa tak rozhodla, tak nemusíš nikomu nič vysvetľovať.Kamaratke zomrelo dieťa pár dní pred pôrodom každému povedala, že nechce o tom hovoriť a hotovo

ukgirls
13. okt 2024

@lalala2020 ale to ona robi ..chce mu dat lepsi zivot a nieje nic tazsie ako rozhodnutie sa ho vzdat -aby sa malo lepsie... nevies co autorku k tomu vedie -tak si podobne poznaky usetri-na tos a ta nik nepytal

lalala2020
13. okt 2024

@ukgirls no veď práve preto, že nie je nič ťažšie a aby to potom postupom času nebolo ešte ťažšie 🙏

januska12323
13. okt 2024

Nikomu sa nemusíš spovedať. Povieš, že o tom nechceš hovoriť a hotovo.

lienka.7
13. okt 2024

@autorka o anonymný porod môžeš požiadať aj priamo pred samotným pôrodom. Ako dôjdeš na príjem, oznamis im toto tvoje rozhodnutie a vypíšes ziadost. Budeš vedená iba ako číslo, babo ti hneď po porode odoberu, akonáhle budes schopná ísť domov, ta prepustia z nemocnice. Bude vedená aj dvojitá zdravotná dokumentácia.
Držím palce, nech sa rozhodneš akokoľvek ✊🍀

danyelia
13. okt 2024

Nechápem, čo také strašne nezvládnuteľné v Tvojom živote mohlo zrazu nastať, že si sa takto rozhodla...ok, neprináleží mi súdiť Ťa, len nerozumiem, čo donúti ženu - matku vzdať sa vlastného dieťaťa, navyše keď už jedno doma má. Poznám jednu ženu, ktorá anonymný pôrod absolvovala, oľutovala a dnes je na tom kvôli tomu psychicky veľmi zle 🙄 Ja by som Ti poradila úprimne a v dobrom jedinú vec - ešte raz si to dobre premysli, lebo toto rozhodnutie späť nevrátiš...

danka56
13. okt 2024

A prvé dieťa má koľko rokov?

pribinak
13. okt 2024

@danyelia neviem aké dôvody má autorka, ale ja si viem predstaviť nejaké dôvody: napr zlá ekonomická situácia, násilnícky partner, psychiatrická diagnoza, strata bývania, dlhy, …..a kombinácia týchto dôvodov

Nie každá žena má podporu rodiny či priateľov a dokáže sa vymaniť z problémov

A keď napr čítaš príčiny prečo sa ženy vracajú spat k toxickými násilnickým partnerom tak na prvom mieste sú peniaze

Ak zarabas malo, máš dieťa, dlhy, nemáš podporu rodiny tak mnoho žien sa rozhodne jednoducho vrátiť späť a viem si predstaviť, že takto žena sa potom rozhodne pre anonymný pôrod

Samostatná kapitola je, že ju opustil partner, doma už jedno dieťa má, možno ju opustil aj ten predchdzajuci a ledva zvláda situáciu s jedným dieťaťom a nedokáže si predstaviť ako by sama zvladla 2 deti

V niektorých prípadoch je anonymný pôrod to najlepšie čo žena môže urobiť

vanilkovazmrzka
13. okt 2024

@danyelia povedala by som, ze bud rada ze take dovody nepoznas, a dufaj ze ich ani nikdy nespoznas.

kiki68
14. okt 2024

Povies, ze o tom nechces hovorit, se to nedopadlo tak dobre, ako si chcela. Nepoznam toho, co by lajzol dalsiu otazku. Nikdy by som sa nepytala nikoho. Lebo vies ze sa vzdy moze nieco stat. Ak mas naozaj taku situaciu, bude to dobre rozhodnutie. Na to babatko bala vela ludi a dufaju v telefonat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre